maandag 31 augustus 2009

Workshops!!!

Cursusprogramma Quilt it & Dotty 2009-2010

Algemene voorwaarden: de inschrijving is pas definitief na betaling van het volledige cursusgeld. Mocht de cursus niet doorgaan, dan ontvangt u het volledige cursusgeld retour. Bij annulering 1 maand voor de cursusdatum ontvangt u het volledige cursusgeld retour, daarna ontvangt u geen cursusgeld meer retour. Uiteraard kunt u wel zorgen voor een vervangende cursist. Opgeven kan via welkom@quilt-it.nl.

Basiscursus Patchwork


In 6 lessen leert u alle technieken om met de hand een quilt te maken. Het tekenen van blokken, het kiezen van de stoffen en het in elkaar naaien. Elke les leert u een blok en maakt u 3 dezelfde blokken thuis. Maak de sampler en u bent voorgoed verkocht! De lessen vinden plaats in de ochtend, telkens van 10.00-12.30 uur.

Data: vrijdag 11 september , vrijdag 18 september, vrijdag 2 oktober, vrijdag 9 oktober, vrijdag 23 oktober, vrijdag 20 november

Kosten: € 90,-

Basiscursus handquilten


De naalden, het garen, werken met een vingerhoed, het quiltpatroon markeren, het sandwichen en uiteraard de diverse quiltsteken; alles over het handquilten komt aan bod in deze cursus van 3 ochtenden, telkens van 10.00-12.30 uur. We maken een klein quiltje in wit op wit, en hierna kun je het geleerde in praktijk brengen op je eigen quilttop.

Data: vrijdag 4 december, vrijdag 11 december, vrijdag 18 december

Kosten: € 60,-

Basiscursus rolmes, snijmat en naaimachine: (oftewel de Tannenbaum)


Met de naaimachine snel quilts kunnen naaien, makkelijke snijtechnieken met een rolmes en een liniaal. Dit alles leer je in deze cursus. In 5 ochtenden van 10.00-12.30 uur verken je de technieken om deze quilt te maken.

Data: donderdag 24 september, donderdag 8 oktober , donderdag 12 november, donderdag 26 november, donderdag 10 december

Kosten: € 70,-

Basiscursus appliceren:

In drie lessen de basis van appliceren onder de knie krijgen. We maken een begin met ‘Patchworkgarden’ van Jan Patek, ook wel bekend als Mara’s tuin (zie www.dorryvanbeers.blogspot.com). Je kunt er een klein wandquiltje van maken of ben je zo enthousiast geworden dat je de hele quilt gaat maken? De lessen vinden allemaal op een ochtend plaats van 10.00-12.30 uur.

Data: dinsdag 22 september, dinsdag 29 september, dinsdag 6 oktober

Kosten: € 60,-

Antieke quilt door Guute Callewaert

Ik viel direct voor deze antieke quilt en Guute had precies hetzelfde! Zij tekende er een patroon van en samen met haar kun je stap voor stap in drie lessen deze quilt maken. De lessen worden gegeven op een middag van 12.30 – 15.00 uur.

Data: woensdag 16 september, dinsdag 13 oktober, dinsdag 17 november

Kosten: € 60,-

Boutis; de eerste stappen door Dorien Weijtmans

In drie lessen leer je de eerste stappen van Boutis en maak je een klein tasje in de bekende oud-franse opvultechniek in wit-op-wit. De lessen duren telkens van 10.00- 12.30 uur.

Data: dinsdag 20 oktober, dinsdag 3 november, dinsdag 24 november

Kosten: € 60,-

Workshops:

Heirloom machine quilting

Leren machinaal je quilts te quilten en dan op die manier die zo goed past bij oude en romantische quilts? Een techniek die een echte ‘must have’ is. Je leert ook alles over het sandwichen, markeren, garens, vullingen, etc. Velen gingen je voor, één van de meest succesvolle workshops!

Data: zaterdag 12 september of zaterdag 14 november

Kosten: € 50,- inclusief lunch

Veren uit de vrije hand; machinequilten deel 2


Deel twee van machinequilten is het quilten van veren uit de vrije hand. Schitterende veren die je zonder vooraf te tekenen kunt maken. Het is wel noodzakelijk dat er al ervaring is met het machinaal quilten.

Datum: 26 september 10.00-16.00

Kosten: € 50,- incl. lunch

Workshop antieke stripquilt

We gaan deze antieke quilt reproduceren, een quilt waar al je restjes in verwerkt kunnen worden! Kijk naar de bijzondere rand en het afstekende quiltwerk, daar steel je zo de show mee.

Datum: woensdag 11 november 10.00-16.00 uur

Kosten: € 50,- incl. lunch

Workshop ‘Needles’ door Ellen van Ellie’s Quiltplace


Dit handige naaldenmapje wordt gemaakt met de naaimachine. De voorkant bestaat uit een leuke stitchery met je naam erop. Deze maken we met de hand en we hebben hierbij speciale aandacht voor de verschillende steken die gebruikt worden. Tijdens de workshop wordt eerst de stitchery gemaakt en vervolgens zetten we het naaldenmapje in elkaar.

Datum: zaterdag 10 oktober 10.00-16.00 uur

Kosten: € 50,-

Workshop ‘Ode to simplicity’door Ellen van Ellie’s Quiltplace

Tijdens het eerste deel van de workshop gaan we aan de slag met het maken van de applicatie: de patroondelen maken en op de achtergrondstof plaatsen en het geheel met een siersteek afwerken. Vervolgens gaan we verder met het maken van de rand.

Datum: zaterdag 31 oktober 10.00-16.00 uur

Kosten: € 50,- incl. lunch

Workshop Nieuwe tas door Barbara Karlsson

Een nieuwe tas van Barbara Karlsson van Pink and Barbara! De stof laat hem spreken en het hengsel laat hem heerlijk dragen.

Datum: woensdag 4 november 10.00- 16.00 uur

Kosten € 50,- incl. lunch

Workshop Caddy door Barbara Karlsson


Deze tas was het afgelopen jaar een groot succes! Daarom nog één keer op herhaling deze supermakkelijke Caddy die ook als naaimandje te gebruiken is.

Datum: donderdagavond 5 november 18.30- 22.00 uur

Kosten € 37,50

Workshop 3-d applicatie door Barbara Karlsson

Een applicatiequilt met 3-d technieken in de Pink and Barbara stijl. Hier ziet u slechts een klein onderdeel van de quilt die gemaakt gaat worden, de totale quilt wordt 1,50 m x 1,50 m.

Datum: Vrijdag 6 november 10.00- 16.00

Kosten: € 50,-

Workshop embroidery sewing box door Barbara Karlsson


Een schattig doosje voor je quiltspullen. Thuis maak je de stitchery-tjes zodat je tijdens de workshop het doosje in elkaar kunt zetten.

Datum: zaterdag 7 november 10.00- 16.00

Kosten: € 50,- incl. lunch

Workshop ‘Pinkeeper Annie’ door Annie Knoppert van Annie’s Heart

Wat een snoezig popje, mag ze bij je komen logeren? Pinkeeper Annie vrolijkt je quilthoekje in huis op en bewaart alle spelden voor je.

Datum: vrijdag 25 september 10.00-16.00 uur

Kosten: € 50,- incl. lunch

Voor inschrijving het lesgeld overmaken op Postgiro 835890 t.n.v. J. Knoppert-Gijseman te Oisterwijk

Workshop Naaldenboekje Rolmes-etui en Aardbei speldenkussentje door Annie Knoppert van Annie’s Heart

Wat een leuke set! Een naaldenboekje met wolapplicatie, een wollen aardbeispeldenkussen en een hoesje voor je rolsnijmes ook al met wol en mooi stitchery-werk. In twee ochtenden krijg je deze set helemaal af!

Data: donderdag 22 oktober , donderdag 29 oktober 10.00-13.00

Kosten: € 50,-

Voor inschrijving het lesgeld overmaken op Postgiro 835890 t.n.v. J. Knoppert-Gijseman te Oisterwijk

Workshop Claudia’s Sewing notions door Annie Knoppert van Annie’s Heart

Ik was direct van dit boekje; de mooie kleuren, de schattige vakjes en tasjes en wat dacht je van het speldenkussen! In twee ochtenden ga je dit maken zodat het voor altijd je werktafel kan opsieren.

Data: vrijdag 13 november 10.00-13.00 uur en vrijdag 27 november 10.00-13.00 uur

Kosten: € 50,-

Voor inschrijving het lesgeld overmaken op Postgiro 835890 t.n.v. J. Knoppert-Gijseman te Oisterwijk

Workshop Miss Bucket door Annie Knoppert van Annie’s Heart

Little miss Bucket; een snoezig emmertje van stof om al je stofrestjes in te bewaren!

Datum: dinsdag 1 december 10.00-16.00

Kosten: € 50,-Quilt it & Dotty www.quilt-it.nl

Voor inschrijving het lesgeld overmaken op Postgiro 835890 t.n.v. J. Knoppert-Gijseman te Oisterwijk

Clubs en Blok-van-de-Maand:

Alle clubs en BOM’s kunnen ook per post verstuurd worden. Kom je naar de bee’s dan ontvang je de pakketten telkens als eerste.

Jane Austen Coverlet Club: 12 maanden


Aan de hand van het boek van Linda Franz reproduceren we in 12 maanden deze quilt. De quilt, ooit gemaakt door Jane Austen en haar zus Cassandra, bestaat uit honderden ruiten en sashings en is op diverse manieren te maken (met de hand of met de machine). Ontvang elke maand de stoffen voor deze mooie quilt met de post thuis en maak in 12 maanden deze quilt. Een selectie van de allermooiste reproductiestoffen en rozenstoffen zullen deze antieke quilt zo dicht mogelijk benaderen. Elke maand is er een Bee waarbij je naast een stukje uitleg en instructie contact kunt leggen met de andere quilters die aan deze quilt werken. Kom je naar de Bee, dan krijg je de stoffen telkens als eerste, geef je wel even door als je komt?

Bee telkens van 10.00- 12.30 uur

Data: dinsdag 1 september, donderdag 1 oktober, vrijdag 30 oktober, woensdag 2 december, donderdag 31 december, vrijdag 29 januari, dinsdag 2 maart, donderdag 1 april, dinsdag 4 mei, dinsdag 1 juni, donderdag 1 juli, dinsdag 3 augustus, woensdag 1 september

Kosten: 12 x € 24,-

bij automatisch incasso


Pockets of Posies

Blok-van-de-Maand (BOM) van Anni Downs van Hatched and Patched in 10 delen

(met en zonder stoffen.)

Anni Downs van Hatched and Patched (an Angels Story ) staat bekend om haar schitterende quilts. Nieuw is de Blok-van-de-Maand ‘Pockets of Posies’. Een snoezige quilt vol bloemenmanden waar zowel applicatie, hexagonnen als rolmes-snijmat-blokken in voorkomen. Het patroon is in het engels. We hebben een schitterende collectie stoffen samengesteld uit de winkel om deze quilt te maken. Hiervoor is er een beperkt aantal deelnemers mogelijk: dus op=op!

Je kunt op twee manieren meedoen aan deze BOM:

1. BOM in 10 x met alle stoffen , kantjes, bandjes, hexagonnen

en patroon! Gratis deelname aan de maandelijkse Bee’s ter ondersteuning van 10.00- 12.30 uur

10x 37,-

bij automatisch incasso

2. BOM 10 x alleen het patroon

10 x € 10,-

bij automatisch incasso

Startdatum Bom +stoffen: woensdag 23 september , woensdag 21 oktober, woensdag 18 november, woensdag 16 december ,woensdag 13 januari, woensdag 17 februari, woensdag 17 maart, woensdag 21 april, woensdag 19 mei, woensdag 23 juni

Startdatum BOM alleen patroon: elk moment

Je kunt er ook voor kiezen om alle tien de patronen in één keer te ontvangen; je betaald dan € 90,-.

Poppenquilt Club

We gaan dit jaar een poppenquilt-club organiseren voor alle liefhebbers van kleine poppenquiltjes. Er zijn zoveel poppenquiltjes waar we door geïnspireerd zijn geraakt dat we besloten hebben daar patronen en pakketten van te maken. Zoals vroeger moeder een bedquilt maakte en de dochter (de poppenmoeder)een poppenquilt, gaan jullie als poppenmoeders poppenquiltjes maken. De pakketten bevatten niet allemaal exact dezelfde stof als het voorbeeld; probeer je fantasie eens te laten werken en te kijken of het je lukt om met de ontvangen stoffen het patroon van het quiltje te maken. Misschien zit er in je restjesmand nog een lapje dat je erin zou willen verwerken? Deze club is bij uitstek geschikt voor iedere quiltster die de basisvaardigheden onder de knie heeft, die nieuwe technieken wil uitproberen en niet bang is om creatief om te springen met de ontvangen stof. En na een jaar heb je de hele trapopgang volhangen met de snoezigste poppenquiltjes. De bee’s zijn telkens van 10.00-12.30 uur en als je komt ontvang je telkens als eerste het pakketje. Laat je wel even weten of je dan komt?

Elke maand, 12 maanden lang een patroon van een poppenquiltje en de stoffen voor de voorkant en de binding.

Data: woensdag 9 september, woensdag 7 oktober, dinsdag 10 november, woensdag 9 december, woensdag 6 januari, woensdag 10 februari, woensdag 3 maart, woensdag 7 april, woensdag 5 mei, woensdag 2 juni, woensdag 7 juli, woensdag 4 augustus

Kosten: 12 x € 20,-

bij automatisch incasso

vrijdag 28 augustus 2009

Open dagen en de Provence!Let's start with the facts:

Saturday and Sunday 10.00-17.00 hours are my opendays!!!!!!!
Feel free to come, celebrate my first anniversery
and have some cake
Workshops will be promoted and program is available!!


You guessed, what is Dorry up to. It's such a long time ago since she blogged. Well, we had a little vacation in the Provence. We went to this place; http://www.campinglepilat.com/indexnl.html .

When I was back in my shop (relaxed and ready for another year) guess who visited my shop?


It was Els from Bobbin !
And I also met the lovely Sarah Fielke from Material Obsession and her new lauched website SEW!
And look, she is like my age!!!!!
And here are some provencal-herbs and spices....
And what do you need more; lovely pool, nice weather and smiling Robin's?
Of course, some quilts. Whatch out for the French General series Rouennerie; all red, white and grey with antique french prints!

Happy quilting, and hope to see you soon

Dorry

zondag 9 augustus 2009

Summertime and the living is easy

Dat was weer even geleden en ik ben niet eens op vakantie geweest!. We hebben het zo druk gehad in de winkel en met lekker buiten zijn. Lida kwam om haar versie van de Tannenbaum quilt te laten zien die ze in mijn Tannebaum-lessen had gemaakt.

That was a time ago, and I didn't even go on holiday! We just had such a busy time in the shop, and spending time outside. Lida came to show me her version of the Tannenbaum quilt she made at my Tannebaum classes. Is dat paars, geel en groen geen evergreen? Het geeft een heel ander sfeertje als je het vergelijkt met bruin, rood en creme. Goed gedaan Lida!

Isn't that purple, yellow and green an evergreen? And it gives such a different feeling to it if you compare it to the brown, creme, red. Well done Lida!
Eindelijk heb ik mijn kleine naalden boekje met borduurtje afgemaakt. Nu verlies ik niet meer zoveel naalden!

At last I finished my little needlebook with embroidery. Now I do not loose so many needles anymore!
Het is nu met meer naalden gevuld hoor :-)

It is filled with more needles now :-)
En een klein tasje wat erbij hoort.

And the little bag to go along with it.
In de zomer draag ik graag een hoofddeksel. Dat waren eerst altijd honkbalpetten, maar nu heb ik deze rieten cowboyhoed gevonden. Als het heel heet weer is, kan ik mijn haar eronder stoppen en blijft mijn nek heerlijk koel!

In summer I like to wear hats. It used to be baseball-caps, but now I found this rattan cowboy hat. When the weather is hot I can stuff my hair underneath it and my neck will stay cool!
We quilten niet alleen, maar koken ook! Ik had wat vrienden over en we hadden besloten crème-brulée te maken. Natuurlijk hoort daar gecarameliseerde suiker op. Maar aangezien ik geen brandertje heb, hebben we de verfbrander maar gebruikte. Het duurde even, maar het werkte!!!! En ze waren lekker.....

And we do not only quilt, but cook as wel! I had some friends over, and I decided to make crème-brulée. Of course it needed the caramalised sugar on top of it. But since I do not have a blowtorch we used the paint-hotgun. It took a while, but it worked!!!!! And they were so jummy...

Lekker blijven quilten.

En vergeet niet naar de Open dagen en de Eerste Verjaardag te komen op:29 en 30 augustus 10.00-17.00 uur (taart en drankjes worden geserveerd!!!)Stay quilting! And do not forget the Open Door Days and our First Birthday at:29 and 30 August 10.00-17.00 hours (cake and drinks are being served!!!)

Bye!Dorry