woensdag 27 oktober 2010

A Dotty Weekend 2011!!!!!

Wat was dat gezellig afgelopen maart; ons eerste Dotty Weekend. Aan iedereen die toen mee was, het eerste en het tweede weekend in maart, heb een berichtje gestuurd dat je je kunt opgeven. Heb je dat niet gehad, mail dan even naar welkom@quilt-it.nl .
Als er dan nog plaatsen over blijven, dan gaan ze in de openbare verkoop. Dus, Dotten, check je email! En geef je op!
Als je vorig jaar niet bent mee geweest, maar dit jaar wel mee wil, hou deze weblog in de gaten. Binnenkort wordt hier bekend gemaakt hoeveel plaatsen er nog over zijn. En dan kun jij misschien ook mee!

Happy Quilting!

Dorry

maandag 25 oktober 2010

Muffin's en ander leuk spul

Zondag hebben we lekker muffin's gebakken. En de originele, gezonde muffin, zonder een pond boter. Hier mixt Robin de appelstukjes erdoor....
en heeft Mara net de hazelnoten van hun jasje ontdaan.
Zien die er niet lekker uit? Een dag later waren ze nóg lekkerder! Wil je het recept weten?

Ingrediënten

270 gr bloem (1/3 volkoren meel)
3 eetlepels suiker
1 zakje bakpoeder
2,5 dl melk
1 ei
4 eetlepels plantaardige olie
30 gr amandelschaafsel (hebben we niet gedaan)
1 eetlepel donkere basterdsuiker of kristalsuiker (hebben we niet gedaan)
eventueel 2 eetlepels halfzoete jam,bv aardbeien of rozenbottle (hebben we niet gedaan)

Hulpmiddelen

Muffinbakplaat of papieren cake vormpjes

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 2oo graden.
bespuit de bakpaat.
meng de bloem suiker en bakpoeder in een kom,dan de melk olie en ei toevoegen,
en doorroeren[roer of klop niet te veel het moet een klonterig beslag blijven].
verdeel het beslag over de vormpjes en doe in elk vormpje een theelepeltje jam [in het midden druk het maar wat erin]
strooi de amandelschaafsel erover en dan een theelepeltje suiker.
bak ze in 20 min gaar in het midden van de oven.

Serveertips

Serveer suggestie, eindeloos varieren bv,
80 gr rozijnen door het beslag of een gesnipperd appeltje! erg fris. (Wij deden er een gesnipperd appeltje met wat kaneel door samen met de gehakte hazelnoten)
lekker bij de koffie of smidags bij de thee met de kids.
ook lekker is om volkoren meel te gebruiken gezond voor bij ontbijt of lunch.

Ik heb mijn zomerjurken maar even buiten laten luchten. Als ik mijn koffer dan uitpak, dan ruikt het zo lekker naar de Hollandse herfstlucht! Het is namelijk erg warm in Houston; meer zomerweer dan iets anders. Ik krijg trouwens veel vragen over waar ik mijn kleding vandaan haal. Nou dit is mijn hofleverancier: Noa Noa.
Vandaag is het papieren dag. Mijn minst favoriete klusje. Maar met het zicht op alle mooie lapjes en het vooruitzicht op de Kalenderblokken, werk ik gestaag door. Pfffff

Happy Quilting!

Dorry

zondag 24 oktober 2010

Weet je nog dat ik zei dat er stoffen binnen waren gekomen?

Weet je nog dat ik zei dat er stoffen binnen gekomen waren? Ik heb gelogen :-) Er was ook een ENORME doos Venne Colcoton binnen gekomen. Je weet wel dat heerlijke garen op die leuke klosjes. In de winkel staat er weer een bak vol van. Wat een feest die kleurtjes he? Hier stitcherie-en we er mee (wat een werkwoord!), en als je het waxt, dan kun je er ook fantastisch mee quilten. Wel een quiltnaaldje met een groot oog nemen, want het is een wat dikker draadje.

Maar nu waar ik de waarheid over sprak! Heerlijke blauw witte stofjes en Hollandse stijl...
en een schitterende serie van Minick en Simpson in rood-wit-blauw...
en een wat dotjes in rood....
en van Howard Marcus de Collections Hope.
Als je je afvroeg waarom je misschien nog geen antwoord hebt gehad op je mail; zo ziet mijn laptoppie eruit als er stoffen binnen komen. First things first!
De Morrellies hebben weer een aanvulling gehad van de laatste blokken door Supergoof. Als we in Houston zitten komen de pakketjes naar jullie toe! Helaas is het wederom onduidelijk of de Civil War Tribute pakketjes op tijd de lang verwachte aanvulling krijgen. Hou dit weblog daarom in de gaten. De laatste info hierover worden hier bekend gemaakt.

Zo, voor mij geen rustige zondag. Heel veel afwerken en voorbereiden voor mijn reisje. Maar ik hoop dat het voor jullie wel een rustige dag vol quiltplezier wordt.

Happy Quilting,

Dorry

vrijdag 22 oktober 2010

helemaal vergeten; stitching for christmas!

Helemaal vergeten te vertellen dat Supergoof haar Bregje vandaag de hoofdrol speelt in de BOM die Sticthing for Christmas heet!

Kacheltje aan, en stitchen maar!

Dorry

Nieuwe BOM!

Ik wilde jullie al lang vertellen van deze schitterende quilt, en nu mag het! De Mysterie-quilt van Veronique en Jules! En als je net zo verliefd bent als ik, kun je mee doen. Dompel je onder in de schitterende magische wereld van Veronique Requena van Born to Quilt en maak in twaalf maanden, blok voor blok deze quilt.
In maand één ontvang je het boek en alle stoffen én houten knoopjes voor blok 1. In de 11 maanden daarna ontvang je telkens alle stoffen en houten knoopjes voor het maken van de blokken. Er zitten diverse technieken in verwerkt; blokken maken met mallen (met handig mallenblad bij het boek!), appliceren, stitchery en hier en daar 3D-applicatie. De gehele quilt wordt afgewerkt met een geborduurde visgraatsteek en de afmetingen zijn 2 meter x 1.80 meter. Het boek geeft zeer helder uitleg in frans en engels met diverse foto's en tekeningen over de gebruikte technieken. De blokken staan maand voor maand beschreven, aangevuld met gezellige brieven van Veronique en Jules, haar trouwe chocolade bruine viervoeter. Elke maand staat er ook een heerlijk recept beschreven waar je je gezin mee kunt verblijden (ter compensatie van de tijd die je met deze quilt bezig bent), terwijl achterin nog meer projecten staan in dezelfde schattige country-stijl. De stoffen die je ontvangt zullen niet exact hetzelfde zijn, maar wel perfect passen bij de quilt. Je bent uiteraard helemaal vrij om hier en daar een eigen lapje toe te voegen. Het is met recht een echte scrapquilt!
Heb je al zin om te gaan beginnen? Nog even geduld, na de feestdagen, in januari 2011, gaan we beginnen. Er komt ook weer een bee elke maand en dan ontvang je als eerste je pakketje. Mocht je te ver wonen om elke maand langs te komen. Geen nood, we sturen het pakketje ook gewoon op met de post. Nu zullen jullie je wel afvragen wat dat allemaal gaat kosten. Boek met patronen, alle stoffen en alle houten knopen; € 35,- per maand.
Plaatsen zijn beperkt en inschrijven kan vanaf NU! Stuur een email naar welkom@quilt-it.nl met je naam en adres en ik zet je op de lijst van deelname.
Als jullie net zo enthousiast zijn over deze quilt als ik dat ben, dan wordt het een geweldig 2011!

Happy Quilting,

Dorry

donderdag 21 oktober 2010

Fair Haven en de Homespun

Voor de liefhebbers; de Homespun is er weer! Je kunt hem direct bestellen, heb je hem dit weekend misschien al in huis.

We zijn begonnen met de Fairhaven BOM; in twaalf maanden maken we met een heleboel quilters deze antieke randensampler in Luna Notte stofjes. Voor de post-deelnemers; leg maar vast een kussentje onder de brievenbus, dan valt ze zacht. :-)

Nieuw binnen gekomen zijn de stoffen Clothworks 'Companions' prachtige rode en blauwe combinatie stoffen, Moda 'Collections for a cause, Hope', Moda Clermont Farm ook al in rood en blauw, ook al van Moda 'Muslin Mates' wit op wit basis stofjes, een schitterende rode roos van Lecien en alweer van Moda rode stippen in twee tinten.
Nog geen foto's want het is hier een puinhoop met al die dozen om uit te pakken!

Happy Quilting,

Dorry

woensdag 20 oktober 2010

Kaatje, Kaatje

Vandaag binnen gekomen; Kaatje! Het nieuwste quiltje van Jeanneke. Ze is te koop ( € 12,95) het patroon met het stukje toile du Jouy voor in het midden. De rest zijn allemaal restjes repro's. Is het geen schatje???
Vandaag hadden we Poppenquiltclub en dit maakten we. Poppenmoedertjes, ga bij de brievenbus liggen want ze komen er aan!
Moniek was ook bij de Poppenquiltclub, maar had ook het stitcherietje af voor Stitching for Christmas. Goed gedaan joh! Ze maakt hem helemaal in redwork. Op de achtegrond zie je de top 'Medaillon Rozentuintje' aan de linker kant en rechts nog net een stukje van het kastje met alle maal notitieblokjes in die heerlijke 'Primitive' stijl.

Happy Quilting!

Dorry

dinsdag 19 oktober 2010

Kanniewachtuh

Ik kan gewoon niet wachten tot ik ga. We werken ons hier te barsten om alles af te krijgen, want de clubs gaan gewoon door. Ja, Morrell-ladies en CWT-ladies, je kunt gewoon langskomen om je pakketje op te halen en lekker te patchen bij een kop thee of koffie. Ondergetekende zal er helaas niet zijn, maar José, Dorien of Jeroen zullen je hartelijk verwelkomen!
Nog iemand tips voor daar? Wat moet ik eten? (let op, ik wil nog wel in mijn kleren passen....) en wat moet ik zeker doen? En shoppen????

Tot die tijd ga ik nog even lekker lachen bij Gert.

Happy Quilting!

Dorry

zondag 17 oktober 2010

Kunnen jullie me nog volgen?

Kunnen jullie me nog volgen? De klanten vliegen hier in en uit, de stoffen en leukigheidjes trouwens ook. Net als deze schitterende vogels op een Moda-stof. Ik heb ze besteld, maar nog even geduld; dit zijn slechts stalen en ze komen februari 2011 pas.

De kleur he, dat doet het hem ook...
En ik vond deze blauw-groene zo mooi dat ik er een muur mee wilde bekleden in de slaapkamer. Deden ze vroeger ook, op latten werd het gespijkerd. Daarachter konden de ratten en muizen dan rennen. brrr
We hadden bezoek van twee BQB-ers (Bekende Quilt Bloggers) Quilting Jeannet en Sniet.

Jeannet had man en kind meegebracht, want ze waren op vakantie! Ze had zo'n leuk stukje geschreven over wat je allemaal kan doen in de provincie dat ik direct besloten heb de volgende vakantie in eigen provincie door te brengen.
Ik laat even zien wat er onder andere binnen gekomen is, want op dit moment zit ik weer tegen een stapel nieuwe stoffen aan te kijken. Charlotte van Blue Hill!

In de vroege morgen heb ik afgelopen week even snel mijn White-on-White quilt van mijn bed getrokken, want er was basiscursus handquilten!
Hier zijn de dames aan het rasteren met een heramarker; fijn voor lijntjes en rasterwerk in je quilt.

En zie je deze zoete quilters? Het was weer Pockets of Posies! Volle bak, ondergetekende heeft de hele ochtend gestaan. (ach, geen medelijden he....)

Deze maand was het de beurt aan de hexagonnenrand; die maakten ze van allerlei creme stofjes met broderierandjes erin gewerkt. Als je je afvroeg hoe hij precies wordt qua kleur, kijk dan even op het weblog van Supergoof! En dan in het fotoboek van de Pockets of Posies. Volgende maand zijn de eerste mandjes aan de beurt, en dat is leuk!


Zo, een relaxte zondag vandaag toegewenst uit een stralende zonnig maar koud Tilburg.

Happy Quilting!

Dorry

donderdag 14 oktober 2010

Mijn blokje voor Stitching for Christmas!

Dat wisten jullie al he, dat ik ook mee doe met de Stitching for Christmas quilt. Wat een snoepie is het toch, ik ben zo in mijn nopjes met het resultaat.


En dit is dus mijn blok! Een ouderwetse kerstsok, met stippen! Hoe Dotty kun je het hebben? Pak je garen, naalden en je stofje en download HIER het patroon. (klik ook op download, dan pas krijg je de PDF!) Vergeet na het uitprinten niet te controleren of de afmeting klopt, anders moet je iets aan je printerinstellingen doen. Het achtergrondstofje is een Yuwa (o, ik ben dol op Yuwa's) en ik heb geborduurd met oer Hollandse Venne Colcoton 34/2. Het fijnste garen voor stitcherie op schattige kleine klosjes.

Ik wens je heel veel plezier met dit blok en de rest van de quilt. De complete quilt is trouwens te bewonderen tijdens de Xmasparty op 11 of 12 december bij Quilt it & Dotty. (helaas al helemaal vol, maar je kunt op de wachtlijst)

Tip van Shirley:
afdrukken: druk na het opslaan op het printer-embleem links boven,zoek dan in het nieuwe venstertje dat opent naar Pagina's schalen. Hij zal ws op 'Geen' staan. Druk achter het woordje 'Geen' op het pijltje en druk op 'aanpassen op afdrukbaar gebied'. Druk dan op OK. Hij gaat nu op normale afmeting afdrukken, tenminste, de tekening van mijn afdruk -het kadertje rond de tekening- meet 18x 18 cm. Dank je wel Shirley!!!


Happy quilting! eh... Happy stitching!

Dorry

vrijdag 8 oktober 2010

Stitchen jullie al?


Vandaag is het tweede blok van de Stitching for Christmas quilt beschikbaar en wel bij Jacqueline! Je kunt het gratis downloaden en direct beginnen met stitchen.
Hier wordt er druk gewerkt aan blok 1 van de Kalenderblokken BOM; meerdere katjes worden gemaakt. En ze worden leuk!!!

Happy Quilting!

Dorry

donderdag 7 oktober 2010

Beetje druk hier en een Quiltmania special

We lopen hier de benen onder ons lijf vandaan. Er starten zoveel clubs en we moeten voorbereidingen treffen voor de periode dat ik in Houston zit, dus druk, druk, druk! Maar ik heb wel even tijd om jullie te vertellen dat de Quiltmania Special Autumn binnen is. Nou, allang binnen is. Maar ik was het gewoon vergeten te vertellen! Je kunt hem hier vinden.

Happy Quilting!

Dorry

Ps. kijken jullie even bij de Dekenstikster? Ze doet een oproepje voor alle Celine-makers...

maandag 4 oktober 2010

Dierendag; Kitty de Halloween katNa de grote storm die ik afgelopen weekend te verwerken heb gekregen met het Textielweekend, ben ik lekker aan het werk geweest. Het is blok één van de Kalender Club, het oktober blok.

Je kunt nog steeds mee doen, het kost slechts € 18,- per maand. Ik moet nog oogjes voor de kat verzinnen, borduren, of kraaltjes? Daarna ga ik alle patronen van de Antieke Quilt van Guute versturen. Voor iedereen die er op zit te wachten; ze komen er aan! En als dat af is ga ik me voorbereiden op de Quiltdag in Helmond, pakketjes maken, workshopje voorbereiden, etc.

Happy Quilting,

Dorry

vrijdag 1 oktober 2010

We gaan beginnen!


Vanaf vandaag gaan we elke week een patroontje uploaden voor de Stitching for Christmas Quilt. Kijk vandaag maar eens bij Ellen.

Dit hele weekend is Quilt it & Dotty open, ja ook op zondag! En waarom? Omdat het Textielweekend is in Tilburg!!!! Er is heel veel leuks te doen, veel leuks te zien, allemaal op textielgebied. En dus ook die enkele keer per jaar dat we open zijn op zondag.

Kom je ook?

Happy Quilting!

Dorry