zaterdag 27 november 2010

't sneeuwt.....

Je gelooft het niet, maar het sneeuwt hier. Hebben we jaren geklaagd over het feit dat er geen echt Hollandse winters meer zijn. Nou, hier zijn ze hoor! Winter drie op een rij. Gisteren hebben José en ik de hele winkel op z'n kop gehad om de kerst etalages te maken. Eén van mijn favoriete dingen van het jaar. Geniet je even mee?
Terwijl ik bezig was, dacht ik terug aan die allereerste kerst van Quilt it & Dotty. Wat een spannende tijd was dat! Vol ideeën en verwachtingen, maar die zijn ruimschoots uitgekomen. We krijgen hier regelmatig te horen dat we uit ons jasje groeien. We zijn ondertussen kampioen effectief ruimtegebruik geworden.
Maar het bevalt ons zo prima hier, lekker mijn eigen bedoeninkje (wat een raar woord). We doen het er maar mee. En we horen ook van klanten dat het kleine en knusse huiselijk ze zo goed bevalt. Nou, dan gaan we er wel mee door! Effe tussen haakjes; alle spullen die je in de etalage ziet, zijn te koop. Maar omdat ze of heel groot zijn, of zo snel weg zijn staan ze niet in de webshop. Sorry!!! Als je iet heel graag wil, dan moet je maar even mailen. Kijk ik wat ik voor je kan doen.
Wat wel in de webshop staat, is e nieuwe Homespun. En vind je hier. Hurry, want ik ben wat laat met het hier vertellen en nu zijn er nog maar 3. (Je kunt ook nog steeds een abonnement nemen).
Waar ik heel veel vragen over heb gekregen is bovenstaand doosje. Het is het Jubileum-doosje van de Celine (160 patronen verkocht!!! Dank je wel Dekenstikster). Een mooi wit houten doosje, met in de deksel een compartiment wat je eruit haalt. Maak het borduurtje in bijgevoegd rood garen en op het linnen wat erbij zit. Het patroontje in kruissteek zit er ook al bij. Vouw het borduurtje om het plaatje en plaats het in de deksel van het doosje, ét voila! Staat wel in de webshop, maar er komt nog een extra bedrag aan porto bij omdat het een pakketje is. Zijn er nog maar 3 van, want ze vliegen hier over de toonbank.

Zo, nu even van de sneeuw genieten. ik ben er dol op! Gisteren nog met de oudste laarzen gekocht die winter-proof zijn, en dat is gelukt. Ze kunnen in de regen, sneeuw, Gore-tex tegen de kou, en lekkere dikke spekzolen. Laat die winter maar komen.

Happy Quilting,

Dorry

vrijdag 26 november 2010

Een affo van de SFC-quilt

Anneke reageerde direct op mijn oproepje en kwam met dit schattige quilttopje. Ze heeft het laatste stitcherie-tje vervangen door een poes, om haar harige huisgenoot niet teleur te stellen. De kortingscode is al naar je onderweg, Anneke!

Dorry

Laatste Stitching for Christmas blok!

Vandaag kun je het laatste blok downloaden van de Stitching for Christmas quilt. Je kunt hem vinden bij Pink and Barbara.
Ik ben zo benieuwd naar wie alle blokken al af heeft en wie de quilt af heeft! Daarom heb ik een speciale actie; als je een foto van alle blokken stuurt, dan laat ik ze hier zien en dan krijg je een kortingscode voor de webwinkel van 5%. Laat je de hele quilt met blokken zien (mag ook je eigen ontwerp zijn), dan ontvang je een kortingscode van 10% voor de webwinkel! Stuur je foto's door naar welkom@quilt-it.nl . Ik zit te popelen om je ze te zien!

Happy Quilting,

Dorry

de korting geldt helaas niet voor boeken

woensdag 24 november 2010

smullen geblazen

Je hebt van die dagen, dan wordt je zo verwend! Kijk eens wat een schitterende doos er binnen gekomen is; de wolletjes die ik in Houston heb besteld! We maken er mooie pakketjes van en dan komen ze in de (web)winkel.
Erbij hoort het mooie perlé garen van Valdani in de mooi verlopende kleuren, per bolletje € 5,-. Komt nog veel meer van binnen, en dan vertel ik er hier over!

En kijk eens wat een plezier de poppenmoedertjes vandaag hadden!Hier houden ze trots de creatie van vorige maand omhoog.
En toen direct weer aan de slag met het quiltje van deze maand; Dirks Dassen van Pink and Barbara!
En vlak voor ik dit wilde posten kwam de Quiltmania Special Winter binnen. Hij staat in de webshop hier voor je klaar.

Happy Quilting!

Dorry

dinsdag 23 november 2010

Iedereen kan zich aanmelden voor A Dotty Weekend!


Ik heb afgelopen weekend al veel aanmeldingen binnengekregen voor A Dotty Weekend. Er was ook wat verwarring; iedereen mag zich nu aanmelden. Je hoeft helemaal niet mee te zijn geweest vorig jaar!

Als je met een vriendin op de kamer wil, proberen we daar rekening me te houden. Je kunt dat bij de bestelling vermelden.

Waar stond het nou ook alweer? Nou hier:

6-8 maart 2011

18-20 maart 2011

Happy Quilting!

Dorry

maandag 22 november 2010

Supergoof doet een boekje, eh mandje open

Al een hele poos geleden schreef Supergoof op haar blog over de Supergoof-ochtenden. En wat kreeg ze daar veel reacties op! Alle quilts te zien krijgen, de verhaaltjes erbij, de steekjes bewonderen, de schattige lapjes (mooi, grappig, lief en nog veel meer), de kleine stukjes en ga zo maar door! Nou, ik kan jullie vertellen dat er een Supergoof-middag komt! Een échte trunkshow dus.(dat woord past niet zo bij mij, Dorry zegt Goof, zeg maar dat ik m'n mand meeneem gevuld met quilts) De datum is zaterdag 15 januari 2011 en we beginnen om 14.00 uur en het duurt tot 16.30 uur.
De koffie/thee met iets lekker staat klaar en verder is het eindeloos genieten! Kosten zijn € 7,50 en je kunt het hier vinden in de webshop.

Gebruik de kortingsbon 'Dotty' zodat je geen verzendkosten hoeft te betalen.

Happy Quilting!

Dorry

zaterdag 20 november 2010

Aanmelden A Dotty Weekend 2011 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lieve quilters,

Zitten jullie klaar? Wil je mee naar A Dotty Weekend? Klik op de link met de juiste datum en bestel. Als je voor twee of meer personen reserveert , kies je twee of meerdere keren het product A Dotty Weekend.

Je aanmelding voor het weekend is pas compleet als je de gehele bestelling hebt afgerond met Paypal of Ideal. Het is NIET mogelijk om het bedrag via een overschrijving te voldoen. Vergeet na het doen van de bestelling dus niet om door te klikken op je gekozen betalingsmethode en de betaling af te ronden. Pas dan zit je erbij.

Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen, vol=vol, dus wees er snel bij!

A Dotty Weekend 4-6 maart 2011 (let op carnaval)

A Dotty Weekend 18-20 maart 2011

Het gaat hard, maar er is nog een enkel plaatsje over!

Veel succes!

Dorry

vrijdag 19 november 2010

Pockets of Posies maand 3 de mandjes

hier zijn de mandjes....
en als je de pockets of posies maakt via onze winkel....
dan kun je hier zien...
waar de lapjes ongeveer moeten komen...
en waar die schattig kantjes ook alweer horen...

zucht.... ik wou dat ik hem weer mocht maken!
Wil je meer zien? We maken de pockets of Posies in de kleuren van haar.

Happy Quilting!

Dorry

Stitching for Christmas deel 8

Vandaag kun je het patroontje ophalen bij Sandra.

Veel plezier ermee.

Dorry

donderdag 18 november 2010

Fairhaven maand 2 en verstekhoeken easy-peasy

Vandaag laat ik jullie een makkelijke manier zien om verstekhoeken te maken. Ik laat het zien bij de Fairhavenquilt, maar deze methode kun je ook toepassen bij borders aan quilts. Naai de stroken (die je flink wat langer laat dan eigenlijk zou moeten)aan het middenblok tot het 'puntje' vast. Dus niet doornaaien in de naadtoeslag. Strijk de strook mooi plat. Leg één strook onder en de ander boven, zoals hierboven.

Sla nu de bovenste strook naar onder en leg hem plat op het uitstekende gedeelte van de onderste strook. Kijk goed naar de foto hierboven. Zet het met één of meerdere speldjes vast. Appliceer nu de bovenste strook op de onderste strook. Klaar! Geen gedoe, geen gereken, geen geteken, geen gemeet, geen fouten. Strepen in borders kun je zo ook perfect op elkaar leggen en door laten lopen. Voor de Fairhaven-dames; zo zet je dus het rode bordertje aan je middenblok van vorige maand!
Dit is de rand die je deze maand ook maakt. De binnenste driehoeken zijn van lichte stof en de buitenste driehoeken zijn van de wat donkerdere stof. De kleine reepjes ertussen zijn van de bruine stof. Stel de 4 bordertjes samen door de driehoekjes en de reepjes aan elkaar te naaien. Maak de hoeken apart, kijk hieronder, zo maak je er 4.
Het zijn andere maten malletjes, kijk maar goed in het patroon!
Zo maak je er dus vier...

En hier pas de hoek mooi in....

Ik heb hier even alle bordertjes en de hoeken gelegd, ze zitten nog niet vast. (dan kon ik het jullie en de Fairhaven-bee-leden het nog even laten zien) Zo moet het worden! Morgen komen als het goed is de pakketjes in de brievenbus. Heel veel plezier ermee, ik vond het enig om te doen.

Happy Quilting!

dinsdag 16 november 2010

A Dotty Weekend 2011; je kunt bijna gaan inschrijven!


Ademloos luistert het publiek naar wat er allemaal verteld wordt bij de 'Schoolhouse' op de Market in Houston. Soms gelachen, soms een Oooo, soms een Aaaaaa.

Als je eens wil weten hoe er zoiets aan toe gaat, kijk dan maar eens hier.

Ook druk bezocht en gewild zijn onze Dotty weekends!

In 2011 gaan we weer twee weekenden, van vrijdagavond tot zondagmiddag, telkens met 30 quilters, naar De Suikerberg in Loon op Zand. Een fantastische locatie aan de Loonse en Drunense Duinen (bos en duin gebied), met alle faciliteiten die een quilter zich maar kan wensen. op vrijdagavond beginnen we met een potluck; je neemt je eigen succes-gerecht mee en daar maken we een gezellig buffet van. Al snel komen de quiltwerkjes uit de tas en het weekend is begonnen! Als het in de kleine uurtjes loopt, ga je samen je slaapkamer opzoeken die je deelt met 3, 4 of 5 andere quilters. Zaterdag gaan we na het ontbijt lekker aan de slag met het werken aan eigen werk en vooral kijken bij alle andere deelnemers (mijn favoriete onderdeel), er is ruimte voor een workshop (in overleg) en het houden van een show en tell. Er wordt een heerlijke maaltijd voor je gekookt en in de gezellige eetkamer geserveerd. Op zondagochtend kun je een boswandeling maken met de vroege vogels, of direct weer in je lapjes duiken, vergeet niet een kijkje te nemen bij alle leuke dingen die Quilt it & Dotty voor je mee genomen heeft, want je kunt er lekker winkelen! En met een Grande Finale sluiten we op zondagmiddag dit feestelijke gebeuren af. Ik kan natuurlijk lang niet alles vertellen, maar ik kan je wel vertellen, dat daar verrassingen, kado's en veel gelach bij horen. De kosten dit jaar inclusief overnachtingen, eten, drinken, verrassingen, etc. zijn € 110,-. De data zijn 4-6 maart 2011 (let op carnaval) en 18-20 maart 2011.
Vorig jaar was het weekend in één dag volgeboekt. De deelnemers van vorig jaar hebben al de gelegenheid gehad om zich in te schrijven voor dit weekend en nu zijn er nog enkele plaatsjes over.
Hoe kan ik nu deelname aan dit fantastische weekend?
Aanstaande zaterdag 20 november om 20.00 uur plaats ik op dit weblog de link waarbij je direct in de webshop komt waar het quiltweekend staat. Je besteld het quiltweekend, en rekent direct af met Paypal of Ideal en je plaats is verzekerd! Wil je samen met een vriendin op de kamer, dan vermeld je dat in de ruimte voor een bericht aan het einde van de bestelling. Het weekend bestellen afrekenen voor één of meerdere personen kan ook. Voeg dan wel de namen van de extra deelnemers toe. Je kunt je niet inschrijven door een mailtje te sturen. In de webshop staan precies het juiste aantal weekenden te koop. Op = op!
Dus, zit je startklaar aan de pc zaterdagavond? Dan ben je erbij!

Tot zaterdag!

Dorry

vrijdag 12 november 2010

Stitching for Christmas plus patroon voor de blokkenrand!

Wat zijn jullie allemaal toch goed bezig geweest; ik zie op zoveel blog's mooie foto's van de stitcherietjes. Deze keer kun je ook het patroon van de snowballs en de rand hier downloaden, kun je daar alvast aan beginnen.


Klik hier voor Janine's blok!

Denk er aan; je ziet het patroon, maar klik linksboven op FILE, en dan download original, en let op je printer instellingen!

Happy Quilting,

Dorry

ps. meer Houston nieuws volgt nog

woensdag 10 november 2010

Houston, let's hit the floor!

Ga je mee? Neem je toegangspas en frot hem hup in je houder. Kijk zo doe je dat en dan de Market-floor op!
Hi Lori! Wat heb je toch leuke patronen, vinden mijn klanten ook vast heel leuk.
En Yoko, wat vind je van mijn tasje? I love it!
Effe uitpuffen in het Hilton waar ze heerlijke banken hebben en geweldig eten.
En dit machientje is net een pastamachine, je stopt de lapjes erin, even draaien et voila; gesneden lapjes. Lee deed het zo leuk voor. Thank you Lee! Trouwens, op de achterkant van zijn shirt stond Real men quilt. Geweldig toch? En hij quilt echt.

En Barb en Alma wonnen de prijs voor mooiste stand; congratulations! Was geen verrassing kan ik je zeggen. We hebben een stapel van hun nieuwste boek gekocht en zelf kreeg ik een persoonlijk gesigneerd exemplaar. OOOOO, die koester ik voor eeuwig.
En Judie, je maakt zulke mooie stoffen. Dat weet je toch wel he? Ik bibber er helemaal van. Er zijn net weer nieuwe van je binnengekomen, dank je! De Civil War Chronicles kun je dus vinden bij Quilt it & Dotty.

Happy Quilting!

Dorrydinsdag 9 november 2010

Houston!!!!

Waar moet ik beginnen? Zij heeft het begin al laten zien. Nu laat ik jullie zien wat er op de 'Schoolhouse' te doen was. Allerlei ontwerpers en fabrikanten lieten het nieuwste van het nieuwste zien. Hier zie je Marianne van Cinnamonpatch , zij laat haar nieuwste creaties van wolvilt zien. Het is zo'n schat van een meid.
We vielen binnen bij Sue Daley van de hexagonnetjes en nog veel meer. We gaan deze doen in het nieuwe jaar. Lijkt je dat wat?
En toen de presentatie van Lecien; ze hadden 4 nieuwe ontwerpers, zij, zij, zij en Lynette niet te vergeten!Wat een schatje he, gaan we ook doen in het nieuwe jaar. Met haar nieuwe stoffenlijn natuurlijk die ze nét ontworpen had voor Lecien. Ingrid riep al dat ze haar camera startklaar had. Want elke 'Schoolhouse' sessie maakte je kans op een prijsje. En laat ik die nou net winnen!!!
Kijk me hier eens glunderen; een heel FQ-pakket van Lynette. En heb je al gezien dat ze mij er ook op gezet heeft? Klikkerdeklik


Happy Quilting,

Dorry