donderdag 27 januari 2011

Open dag vrijdag en zaterdag

 Ik zit hier in mijn schaatstenue, het was erg koud vanavond, maar ik wilde jullie toch nog even wat laten zien. Petit Ecole van French General is binnen, met prachtige blauwe, rode en grijze.Zo mooi, dat kon ik niet gedroomd hebben. Staat al helemaal klaar voor jullie.
 Wat ik wel gedroomd had was dat Alma Allen van Blackbird Design bij me op bezoek was met Barb. Ze hadden het erg haar hun zin hier. Alma ging een rondje joggen door de tuin en vele klanten volgenden haar voorbeeld. Je kunt je voorstellen dat het een vrolijke boel was hier! Eenmaal uitgerend ging ze de winkel in en ze zag toen de bottle cap-magneten uit de serie 'Dogs' . Ze was er helemaal weg van en wilde ze wel hebben.
 Nou, toen we vanmiddag pakketjes gingen maken (waar gaat dit verhaal heen zou je denken), vroeg Dorien aan mij, 'als we er nu eens van die bottle caps bij doen, past helemaal bij de kleur!' was ik dus opeens van slag! Jeetje, beetje spooky, voorspellende dromen. Hier zie je dus de pakketjes met vette achtjes, kant, lint, knopen en bottle caps, een hangertje of een klosje garen. Allemaal tussen de 7 en 10 euro.Waar ik afgelopen week ook al over gedroomd had was dat onze oudste dochter over enkele maanden naar de middelbare school gaat. Alle ouders gingen als afscheid zingen op het schoolplein. En wat schetst mijn verbazing afgelopen week vlak voor schooltijd op het schoolplein; er werd gezongen! Voor het jarige schoolhoofd welliswaar, maar ik kreeg er zomaar de kriebels van.
 Waar ik niet over gedroomd heb, maar jullie altijd nog een keer wilde laten zien is onze Stoffenclub Dotty's Dotjes. Hierboven zie je wat pakketjes van de afgelopen maanden. Je kunt je nog steeds inschrijven; 8 Fat Eights in een mooie combinatie voor € 22,-. Geen plankliggers of iets dergelijks. Nee, gewoon mooie stoffen die bij elkaar passen. Je schrijft je in voor een jaar en rond de eerste van de maand liggen ze op de deurmat.
 Dorien heeft niet alleen die prachtige witte pakketjes gemaakt, maar zich ook weer helemaal uitgeleefd op de scrap-pakketjes en scrapbags. Kunnen jullie vrijdag en zaterdag weer naar hartelust in graaien.
 In de aanbieding gaan de allerlaatste exemplaren van de Lang Quilt kalender; nu nog maar € 15,- en de eerste maand is nog nét niet voorbij.
 Deze prachtige quilts kun je elke maand van genieten. Onze jongste, Robin, heeft bij ieders verjaardag even gekeken of het quiltje mooi was. En ja, dat was zo. Ü
 Kom ik bij het opruimen nog zo'n stoffenclub pakketje tegen; kijk eens wat een beauty; dat rood met dat donkere rood en die rozen!
Mocht je nu komen, vrijdag of zaterdag, dan kun je direct zo'n ovalen yoyo-maker in je tas stoppen. Ik heb een partijtje voor jullie geregeld, en ze kosten écht maar € 6,- per stuk. Lapjes erbij en klaar! En als je wil doe ik het ook nog voor. De andere aanbiedingen zijn een Jellyrol plus een jellyroll stripper van € 72,95 € 62,95, en we hebben nog een bak met aanbiedings Fat Quarters voor de helft van de prijs (ja, dat lees je goed).

En nu vergeet ik nog helemaal te zeggen dat we weer een bomvol cursusprogramma hebben. Ik ga het nog druk krijgen komend voorjaar. Als je mee wil doen, wees er dan snel bij!

Koffie, thee en taart, koekjes, het staat allemaal voor jullie klaar.
Tot morgen!

happy quilting!

Dorry 
ps. vergeet ik helemaal te zeggen dat Barbara bevallen is van een wolk van een dochter, en ik ben zo blij voor haar en haar man! Ze vind het vast leuk als je haar even feliciteert op haar blog....

woensdag 26 januari 2011

even bijkletsen

Kijk eens hoe ijverig Marjo is geweest; ze was al verder dan ondergetekende. Maar dit is dus de Fairhaven, deze maand maken ze allemaal nog twee hoekblokken met de windrozen erin. Die komen dan links en rechts onder aan het middenstuk. De pakketjes die nu bij de deelnemers op de mat moeten liggen zie je in het midden. Het is hier hectiek alom geweest, maar daar heb je hier wel iets over kunnen lezen. En dat allemaal terwijl zij een super trunkshow had bij ons.  Alles goed ondertussen hoor, maar de schrik zit er goed in!Dat kun je je natuurlijk wel voorstellen.

Deze schitterende quilt kregen wij te zien van een dame zonder weblog. We waren sprakeloos, en al helemaal toen ze vertelde dat ze de rode bloemen eruit wilde halen.
Je ziet José nog verschrikt kijken vanachter de quilt. Prachtig toch? Ik weet niet of we haar hebben kunnen overtuigen, want ze was al bijna klaar.

Vrijdag 28 en zaterdag 29 januari hebben we OPEN DAGEN, met een nieuw cursusprogramma en weer twee nieuwe Blok van de Maand quilts. We hebben de koffie en de thee klaar staan, met een boel lekkers erbij en we hebben een aantal aanbiedingen zoals: 
een jellyroll met een jellyroll cutter voor € 72,95 € 62,95.

Ik kan eigenlijk nog niets verklappen, maar wil wel alvast een tipje van de sluier oplichten; er komt een internationale lesgeefster helemaal van de andere kant van de wereld! Allemaal destijds in Houston bekokstoofd.  
Inschrijven kan op de OPEN DAGEN, of vanaf maandag 31 januari op de website. Je bent trouwens pas ingeschreven als je je lesgeld betaald hebt.
En ik wilde jullie ook vertellen dat de Gingher schaartjes weer binnen zijn! Ik heb nog nooit zo'n superschaartje gehad. De mijne is al 8 jaar en is nog net zo scherp als dag één.

Zo, nu weer hup verder hier. Vandaag gaan we handquilten en doe ik het mysterie van de schuine afwerkbies uit de doeken, eh uit een lapje :-) 

Happy quilting!

Dorryvrijdag 14 januari 2011

Pockets of Posies en een open dag is gepland!

Terwijl de regen tegen de ramen klettert (ben je al nat geworden vandaag?) laat ik jullie de mandjes van deze maand zien.
 Maand 5 zijn we alweer aan toe, en dat betekent dat we over de helft zijn!
 Een snoezig kantje hier....
 ...een mooi frans bandje...
 ...twee blauwe bolletjes en dan opeens een gek geruit bolletje er bovenop...
 ...en als laatst van die gekke fel blauwe bolletjes. Veel plezier met de pakketten, ze zijn onderweg!
 
Voor morgen hebben we al een ontvangstruimte ingedeeld, de taartschotels en bordjes staan al klaar. Zou Oma Joyce al zover zijn met haar taarten? Zij is helemaal niet zenuwachtig, maar haar stem begint het wel een beetje te begeven. Ach, ze hangen toch allemaal aan haar lippen. En helaas, geen afmeldingen. Als je er morgen dus niet bij bent, zul je echt even geduld moeten hebben tot het voorjaar als Supergoof weer een keer komt met haar mandje met quiltjes.

En nu even een andere uitnodiging: De OPEN DAG van Quilt it & Dotty voorjaar 2011. Vrijdag 28 januari en zaterdag 29 januari is er een presentatie van nieuwe workshops, cursussen en BOM's en CLUB's. Tijdens onze normale openingstijden, 10.00-17.00 uur,  is er gelegenheid om je in te schrijven.Wie het eerst komt, wie het eerst maalt! Na dat weekend, dinsdag 1 februari staat het hele programma op de website en kun je je daar inschrijven. Ik kan je wel zeggen dat er weer super leuke BOM's en CLUB's zijn om aan mee te doen. 

Happy Quilting!

Dorry

donderdag 13 januari 2011

weer lekker bezig geweest

We zijn weer lekker bezig geweest hier. Met zulk regenachtig weer, vind ik niets heerlijker dan dat! José is druk bezig met het maken van de Mysteriequilt van Veronique & Jules. Zie je hoe schattig hij is geworden? Dit zijn de stoffen waarin jij hem ook kunt gaan ontvangen. De engel is maand 1 en de snoezige huisjes maand 2. We beginnen in februari met deze BOM en je  kunt nog steeds mee doen! Vandaag is het de 13e en wordt Jeroen 39 jaar. Zijn leerlingen hadden van goud papier een kroontje gemaakt met daarop Hoera, 39 jaar, gefeliciteerd. Hij heeft het kroontje de hele dag opgehouden. Ik wist even niet meer of ik hem nu liever met of zonder kroontje zag Ü . 
En ondertussen frutsel ik ook voort. In Houston (o, wat was dat leuk!) heb ik bij Clover het spel 'minute-to-win-it' gewonnen. Ik moest 5 ovale yoyo's zoals je ziet liggen naast het klosje in een doos met gat zien te gooien. Als je won, kreeg je een ovale yoyo-maker. Nou, je ziet het! Ik won dus.
Niks zo verslavend als elke avond enkele yoyo's maken en aan elkaar zetten. Ze komen binnenkort ook in de winkel. Geen idee hoe groot ie gaat worden, een poppenquiltje, of king size?

Er zijn nog stoffen over van de opruiming, maar je moet snel zijn hoor!

Even een belangrijke mededeling: 

Aanstaande zaterdag 15 januari is het niet mogelijk om binnen te lopen bij de Trunkshow van Supergoof, tenzij je je al opgegeven en betaald hebt. Beide trunkshows, de ochtend en de middag, zitten bomvol.

Supergoof heeft beloofd om in het voorjaar nog een keer terug te komen. Dan kun je weer inschrijven!

Happy Quilting,

Dorry

dinsdag 11 januari 2011

we zijn er helemaal klaar voor

Hier staan ze dan, alle stoffen die in de uitverkoop zijn. En daar hebben we al flink van gesneden vandaag! Het is half vier en ik heb eindelijk tijd om te zitten en dit stukje te schrijven.
Nu we alweer richting valentijn gaan, wilde ik dit jullie laten zien. Een valentijn-aftelkalender!
Of wat dacht je van dit valentijnshart om te geven aan diegene die je lief is. Ze staan hier: KLIK

Nog een goed voornemen voor het nieuwe jaar, om weer wat meer gifts in mijn webshop te zetten. Ze vliegen hier soms zo snel in en uit de winkel, dat het niet altijd zin heeft om het erin te zetten.

Zie ik jullie deze week nog? Voor een lapje of twee, of om naar Superoof te luisteren. Ik heb er zin in!

Happy quilting,

Dorry

vrijdag 7 januari 2011

en toen begon het nieuwe jaar

Met een gezellige sneeuwman van de Kalenderblokken BOM begint het jaar al goed. Morgen of na het weekend kunnen jullie de pakketjes alweer verwachten in de brievenbus!
Vanmorgen klaagde ik nog dat er gaten in de winkel vielen. Ik werd op mijn wenken bediend! Niet alleen de Quiltmania kwam binnen (en staat in de webshop!), maar ook een hele serie geweldige ruiten en strepen!
En wat dachten jullie van schitterende stoffen van Windham (Eagle Medaillon, Washington'sLegacy en Hanna Wales). Van die lieve repro-tjes. Nu moet ik eerlijk zijn, want op één of andere manier weet zij altijd wanneer er nieuwe stoffen binnen komen. Dus zijn er weer heel wat rollen achter de schermen verdwenen. Maar niet getreurd, want daar worden de prachtigste quilts van gemaakt en dan komen de stoffen in de vorm van pakketten weer terug voor jullie!
Maar, even wachten hoor ik jullie denken. Wat zijn die klossen nou die voor de rollen stof staan. Nou, dat is een partijtje waanzinnig kant uit Houston. Voor de leukigheid heb ik het op oude houten klossen gerold. Ziet er schattig uit he? Met dank aan Mara want die is daar wel een uurtje zoet mee geweest. En zie je dat kristallen schaaltje met ovalen kanten stukjes? Dat schaaltje haalde ik bij mijn overbuurman en wat hing daar nog meer????
Deze schitterende oude kanten muts. Werd volgens mij vroeger gedragen onder de Brabantse Poffer. Een hoofddeksel wat onderdeel uitmaakte van de Brabantse klederdracht.

Wat een rijkdom!

Zucht...

Nu moet ik natuurlijk niet vergeten te vertellen dat er dinsdag 11 januari tot en met zaterdag 15 januari een grote UITVERKOOP is. Heel veel stoffen met aantrekkelijke korting! Minimale afname een halve meter, maar ik kan je vertellen, dat je voor die prijzen wel een paar meter wil! En dan 15 januari de Trunkshow van Supergoof. Die is helemaal VOL, maar door de grote toeloop moeten we de bijeenkomst in twee delen hakken; voor de middag 10 tot half 1 en na de middag 2 tot half 5. Als je je opgegeven hebt, laat je dan even weten wat je voorkeur heeft?

Happy Quilting!

Dorry