zaterdag 21 mei 2011

BOM update

 Zo, even een BOM-update! Het kalenderblokje van mei is wat later weggegaan door de beurs in Veldhoven, en deze maand maken we bloemen en een vlinder met snoezige knoopjes. En wat vind je van de spreuk; Share your dreams with someone special. Wat ben ik blij dat ik mijn droom gedeeld heb met jullie. Vinden jullie niet? Het blok heb ik op mijn vedergewichtje genaaid, de applicaties heb ik lekker geplakt met de vliesofix. En daarna met grote steken vast genaaid.
 De Fairhaven quilt is al aardig op weg. Deze maand maak je nog een keer 2 randen met 'meloenpitten'. Hier zie je de versie van Annet, zij heeft er wat eigen stoffen ingegooid omdat ze zo van blauw houdt. Ik ben nog niet zo ver, heb ook zoveel te doen. hoe zou dat nou komen?
En de Mysterie BOM van Jules et Veronique laat de schaapjes deze maand dartelen door de wei. De pakketjes moeten nu ongeveer in de brievenbus liggen.

Laat eens zien hoe ver jullie zijn? 

Happy Quilting!

Dorry

maandag 16 mei 2011

OEQC in Veldhoven, ik ben er nog van aan het bijkomen

Dit blogje had ik al eerder geplaatst, maar was door Blogger weer verwijderd. Vandaar dat ik hem nog een keer plaats....
 We zijn er nog van aan het bijkomen; van het OEQC in Veldhoven. Het was een top-evenement en dat waren er vele met me eens! Hier zie je Lynette was een schat en had het naar d'r zin in haar 'booth'.
 Het was zulk mooi weer dat we deze schatjes aan konden. Ik ben eigenlijk vooral dol op de kleur nagellak; particulière heet de kleur.
 En met Dorien was het heel gezellig in de kraam. Die was niet zo groot, maar we konden net naast elkaar zitten en af toe een steekje patchen.
 Een schat van een klant bracht ons 'Zwollenaartjes' (zo heten die dingen toch?) en die waren me toch lekker! Zo licht en luchtig dat er vast geen calorieën in zaten :-)
 En dan nu de categorie mannen op het OEQC, hier is Gert!
 En dan natuurlijk onze eigen Mr. Dotty himself!
De dochter van Jookies kocht wat lapjes bij me en had op de laatste dag van de beurs deze bloemen al af!

Ach, kijk ze hier eens staan, wat een schattig stel he. We hebben een geweldige tijd gehad. Iedereen bedankt die langs kwam en vooral iedereen die iets van ons wilde hebben. En dat was heel wat! 

Zoals het stoffenpakketje van de minimandjes. Het patroon staat in het boek When the Cold wind blows, maar wij geven instructie voor het verkleinen en 120 + lapjes! En Pemberley, die je hierboven ziet hangen achter dat vrolijke stel.

Happy Quilting,

Dorry

woensdag 4 mei 2011

de avond te voren

 Snijden, snijden en dan leggen en nog eens leggen. En dat allemaal voor het stofpakketje voor de mini trick or treat baskets.
 Er zitten 60 verschillende lapjes in van 10 cm 10 cm, voor de achtergrond en voor de mandjes zelf.
 Niet alleen geschikt voor deze schattige mandjes, maar voor iedereen die kleine lapjes verzamelt. Ze liggen in Veldhoven voor jullie klaar!
 En op het nippertje af is mijn nieuwe quilt 'Pemberley'. Hij is door de rand uiteindelijk 1,80 m x 1,80 geworden en hier niet zo duidelijk te zien, maar hij heeft prachtige gequilte veren in de rand. In Veldhoven zijn pakketten én patronen te koop. En goed nieuws; de patronen zijn met mallen!
Hier zie je het resultaat van de noeste arbeid vanmiddag. De rode stippenlap ligt al klaar om alles af te dekken voor dat ik naar huis ga. We staan in stand 11 en ik zou het leuk vinden als je ons komt bezoeken. En denk je aan onze actie? Bij besteding van minimaal € 35,- een gratis Fat Quarter kado! Ik heb na het opbouwen nog even langs de quilts gerend en ik kan jullie vertellen dat er schitterende quilts hangen. Heel veel traditionele quilts of klassiek geïnspireerd. Echt vakmanschap heb ik daar zien hangen. Zeker de moeite waard om te gaan kijken. Ook de gastexposities met o.a. een prachtige collectie Baltimore quilts. Voor mij wordt het weer 4 dagen smullen, echt een feestje.

Hapy Quilting,

Dorry