vrijdag 29 juli 2011

Storing

Wegens een storing kunnen wij geen mails ontvangen. Dit gaat zeker tot 3 augustus duren. Sorry voor het ongemak.

De winkel is de hele zomer open.

dinsdag 26 juli 2011

Antique Sampler BOM update

 Vandaag is de Antique Sampler BOM weer. We maken de blokken hierboven, en dan van elke blok 4 verschillende versies. Het hartje is destijds onder leiding van Sue Daley gemaakt in de workshop alhier, dus als je dat al gemaakt heb, kun je een ander applicatieblok kiezen. Lia heeft haar blokjes op haar blog staan; klik maar hier.
 En dan nu de bellenhartjes! Ik heb ze in de webshop geplaatst. Voor het kleine hartje betaal je € 5,50 en het is 14 cm hoog. Voor het grote hart betaal je € 7,70 en het is 22 cm hoog. Ik heb ze hier voor je neergezet.
En wat dacht je van deze schattige naaldenboekjes in franse sfeer? 'Mes Aiguilles' betekent 'mijn naalden' in het frans. Weet je dat ook weer haha. Ze staan hier in de webshop voor je klaar.Sorry UITVERKOCHT.

Happy Quilting!

Dorry

vrijdag 22 juli 2011

tasjes van Ied

Wat een leuke tasjes heb je gemaakt Ied! En dan te bedenken dat het tasje rechtsachter, gewoon een 'cheater' is. Een stof met patchwork er op voorgedrukt. Altijd handig zulke kadootjes en leuk om te geven.

Dorry

dinsdag 19 juli 2011

Klanten kunnen je soms zo blij maken!

Kijk eens wat ik in mijn emailbox vond:

hoi hoi dorry,
ik ben vandaag bij je in de winkel geweest en heb een patroontje voor een speldenkussentje, wat stofjes en kartonnetjes gekocht. mensenlieve wat is dit leuk om te doen dank je wel voor de tip (ook voor je schoonmoeder) om met die kartonnetjes te gaan werken echt superleuk.
kan ik me weer vermaken tot de volgende cursus ochtend.fijne vakantie en tot ziens.
groetjes anneke

zaterdag 16 juli 2011

Vakantietijd....

De komende 2 weken ben ik er even tussenuit. We gaan naar mijn favoriete vakantiebestemming;  de Côte d'Azur! In de tussentijd zorgen José en Dorien voor jullie en de winkel want die blijft gewoon open. Alle bestellingen in de webshop worden pas na 1 augustus verstuurd. Ik wens jullie een hele fijne zomer!

Dorry

vrijdag 15 juli 2011

Mysterie blok, een nieuw project, en andere zomergeneugten

.... het blokje van deze maand van de Mysterie BOM Jules et Veronique... 
...zie je wat er op het tasje staat van de Sun Bonnet Sue ?....
 ...José heeft de eerste blokken al aan elkaar gezet, met een stukje border....
.... mooie platte achternaad....
 ...je ziet er niks van, van dat quilt-as-you-go....
 ...zie je wel?...
 ...nieuwe stofjes voor een super projectje!.....
...en heerlijke kersen uit de Betuwe, jummie....

Happy Quilting,

Dorry

donderdag 14 juli 2011

Le quilt Mystère; quilt-as-you-go!

 We hebben al zoveel vragen gehad over hoe Jose toch de quilt in elkaar zet. Want ze doet hem op de quilt-as-you-go manier. Hier volgt de uitleg van Jose . Het kan een hele makkelijke manier zijn om delen van een quilt eerst te quilten en daarna pas aan elkaar te zetten. Dit staat dus niet in het boek, maar omdat de quilt heel mooi verdeeld is in grote blokken is het een perfecte methode. José gebruikt HOBBS 80/20 als vulling en sandwiched met lijmspray. Ze heeft daarna geregen op de toekomstige naailijn waar de blokken aan elkaar gezet moeten worden. Kijk maar eens naai de foto's hieronder.
Klaar! 

Happy quilting,

Dorry

dinsdag 12 juli 2011

zomerprojecten in huis

 Hier ben ik dus al 3 jaar verliefd op; 'Birdcage Walk' van Nina Campbell. Het is behang en ik weet ook al 3 jaar dat ik het op mijn slaapkamer wil. En het schijnt er deze zomer echt van te komen! Mijn schoonvader die hier alles schildert is eindelijk zover en begint aan de slaapkamer als wij op vakantie zijn (ik wilde bijna vaakaaansie schrijven, want dat zeggen ze hier in Tilburg altijd). Ach, ik riep altijd dat ik mijn ogen dicht heb als ik slaap. Sinds we in dit huis zijn getrokken hebben we niets gedaan aan de kamer dan een dweil en een stoflap erdoor. Bed en kasten erin, klaar. Tijd voor een opknapbeurt.
 
Nu weten jullie dat ik helemaal weg ben van de verven van Farrow and Ball. Schitterende kleuren en ook verkrijgbaar in die mooie matte en poederachtige tinten. En wat helemaal leuk is, van elke verf worden mooie combinaties opgegeven én in welke tijd die kleur gangbaar was. Heel fijn met een monumentaal pandje! We behangen dus de muur waar de deur in zit en waar we op uitkijken (fijn wakker worden 's morgens!) en de rest van de wanden schilderen we in dezelfde kleur als de ondergrond van het behang en die kleur heeft de naam 'Teresa's Green'.
Teresa's Green Farrow and Ball

Er is trouwens weinig groen aan, eerder grijsblauw met een zweempje groen. We kiezen voor de uitvoering Estate Emulsion; een muurverf met een extra matte finish. Beetje krijtachtig. In onze slaapkamer is er ook een inbouwkast met houten geschilderde deuren. Die deuren schilderen we ook in Teresa's Green, maar dan in de uitvoering Dead Flat. Die is dus zo mat als de muur. Op die manier lijkt de kast één geheel te worden met de muur, bijna een soort geheime deur naar Narnia.... Ook een luikje naar achter het bad (eigenlijk voor reparaties, maar vooral gebruikt om geheime kadootjes te stallen) wordt in die kleur geschilderd.
Mouse's Back Farrow and Ball
 Jullie weten dat ik in de winkel en de rest van de benedenverdieping 'Mouse's Back' op de muren heb zitten en daar kleurt 'Slipper Satin' als houtverf voor deuren en kozijnen heel mooi bij. Die hebben we wel in hoogglans omdat het zo sterk is en omdat de panelen op de deuren dan zo mooi uitkomen. Nou en dat 'Slipper Satin' komt in de slaapkamer ook op de deuren en de kozijnen.
Slipper Satin Farrow and Ball
 Dus, jullie zien wel. Deze meid wordt heel gelukkig deze zomer. 

Happy Quilting!

Dorry

zaterdag 9 juli 2011

Zomer dagen

Hebben jullie dit schattige Victoriaanse klossenhoudertje al gezien? Hij is van hout en komt als een soort bouwpakktje, maar dan van het soort dat wij meiden ook in elkaar kunnen zetten. Op het bovenste pinnetje zou je ook een speldenkussen kunnen maken. Wie heeft er een leuk idee? Voor het mooiste ontwerpje heb ik hier een een aardigheidje liggen.Het klossenhoudertje kost slechts € 9,95 en hij staat HIER in de webshop.SORRY UITVERKOCHT!  Ik heb er Au ver a Soie klosjes op staan, maar de gewone dikke Aurifil klossen en de houten YLI handquiltgaren klosjes kunnen er ook op!


Voor degene die de Pockets of Posies al af hebben, je kunt extra stof voor de binding bestellen. Klik maar HIER en dan sta je direct op de juiste plek.
 En mocht je de rode streep als afwerkbiesje willen, dan staat die speciaal voor je HIER.
Vanaf 17 juli ga ik op vakantie, maar de WINKEL BLIJFT GEWOON OPEN. Alleen WEBBESTELLINGEN WORDEN 14 DAGEN NIET VERSTUURD. 

Open dag met een presentatie van het cursusprogramma zijn dit jaar op zaterdag 3 en zondag 4 september. We vieren dan ook alweer ons 3 jarig bestaan! Kom je ons feliciteren? Of kom je kijken naar de lesvoorbeelden of je inschrijven op de nieuwe BOM's?
We staan ook op de Algemene Tentoonstelling van het Quiltersgilde in Leiden. Wij staan er dit jaar op vrijdag 9 september, zaterdag 10 september en zondag 11 september.

Happy Quilting!

Dorry

vrijdag 8 juli 2011

have a fabulous day!

Even dit kalenderblokje om je een fabuleuze dag te wensen!

Happy Quilting,

Dorry

dinsdag 5 juli 2011

Bijzonder feest en zoveel weer binnen....
Afgelopen weekend hadden we een bijzonder jubileum; we vierden ons 12 1/2 jarig huwelijk. En om dat te vieren hebben we onze trouwdag een beetje over gedaan, maar dan met de dingen die we toen niet deden! Zo hebben we gereden in een oude witte MG van het bouwjaar 1965. Wat een heerlijk karretje! De wind in je haren, uitzicht op alles boven en achter je en dan dat pruttelende geluidje butbutbutbut. Het weer was fantastisch, een zonnetje en dik over de 20 graden. We reden naar ons favoriete strand; Bloemendaal aan Zee! En ook al dachten we in het begin dat het er vast heel fris zou zijn, we hebben achter de windschermen heerlijk vertoefd.
Ook ik heb gereden, met blote voeten en een hoed op die ik gezekerd had met een touwtje onder mijn kin.
Er was speciaal een bruidstaart gemaakt in pastels met stippen, muzieknoten, knopen, kant, rozen en vingerhoedjes. Meer foto's volgen nog!
Wat ook geweldig leuk is, zijn de ovale yoyo-makers die weer binnen zijn. Ze staan hier.
 
En dozen vol met zijde applicatiegaren van YLI is ook weer binnen, te bestellen in de webshop. Klik maar hier.
Nieuw is het patroontje van Jeanneke, het
speldenkussen, met knipvel voor alle kartonnen malletjes. Nederlandse beschrijving. Een ideaal kadootje en een heerlijk vakantiewerkje. Hij staat hier voor je klaar!

En eindelijk, zijn dan uit Japan de ring speldenkussens, en je kunt ze hier weer bestellen! Beperkte voorraad, dus wees snel! Sorry Uitverkocht!

Ook nieuw binnen zijn de voordelige patchworkboards uit Japan. Ze staan hier, en ook hier een beperkte voorraad.Sorry, uitverkocht

En wat groeit het toch allemaal goed in de tuin, tomaten...
Brocoli.....Uien in bloei....Italiaanse roma tomaten....en een schitterende hanging basket vol met zomergoed die we in een boom hebben gehangen...

Happy Quilting!

Dorry