vrijdag 30 september 2011

Echt veel te veel te vertellen in de zomerhitte van eind september

Zo, waar ga ik nu beginnen. Bij Dorien's Poezieplaatjesquilt natuurlijk! Want afgelopen woensdag was daar de start van. Het begon redelijk druk, en de deelnemers luisterden ademloos.
Dorien legde alles rustig uit en vertelde honderduit over deze snoezige quilt vol techniekjes.
Van de Borderie Perse en de yoyo's...
En de malletjes die gebruikt gaan worden tot de handige foefjes om hem zo mooi te krijgen.
'En hoeveel blokken maak je dan elke maand? ' Nou, 10 stuks. En dan heb je die techniek echt wel onder de knie! (je kunt nog steeds mee doen, want we hebben extra ruimte gemaakt) KLIK
Ondertussen kwam er nog een prachtige quilt binnengewandeld, met maakster natuurlijk !
Uit het boek 'When the Cold Wind Blows' van Blackbird design.
En dat boek is onze bestseller, en staat nog voor je klaar in de webshop. KLIK
We konden het niet geloven, maar de Poezieplaatjes BOM deelnemers bléven binnenstromen. Als haringen in de ton zaten ze. En gezellig dat het was! Mocht je als PoezieplaatjesBOM-deelnemer (ook wel gekscherend Poes genoemd) ook naar de maandelijkse bee willen komen, geef je dan even op. Dan kan ik je vertellen of er nog poezenmandjes over zijn.
Snapt jullie lijf er ook al niks meer van? Je hoofd in de herfst, de modewinkels vol met dikke truien en bontlaarzen en wij? Wij blazen het stof van onze BBQ en maken nog maar eens gebruik van dit schitterende nazomer weer. Indian Summer ten top!
Eén van de favoriete bijgerechtjes van de kinderen zijn 'Spaanse broodjes' . ik heb ze zo genoemd omdat het lijkt op wat je in Spanje krijgt als tapas. Je kunt hiervoor perfect oude sneetjes stokbrood gebruiken. Ik gooi die dan ook nooit weg na een feestje of etentje. Ik stop ze gesneden en wel in een diepvrieszak en haal uit de vriezer wat ik nodig heb. O, en dan nu de bereiding. Je neemt een koekenpan (is het nu koekenpan of koekepan? Je kunt er meerdere koeken in maken, maar toch maar telkens één...) en een flinke scheut olijfolie. Laat de olie heet worden en leg de sneetjes in de pan. Keer ze om zodra ze bruin en krokant zijn geworden aan één zijde en als ook andere kant dezelfde kleur heeft mik je ze in een schaaltje met keukenpapier. Doorbakken tot het brood op is. Nu neem je een rijpe tomaat en snijdt die doormidden en je maakt een dikke teen knoflook schoon en legt die bij de tomaat in het schaaltje.
Zo, nu neem je een stokbroodje, wrijft er met het teentje knoflook over (veel of weinig, wat je wil) en dan met de gesneden zijde van de tomaat en als laatste druppel je er wat van je allerbeste olijfolie overheen. En dan HAP in je mond. Vurrukkulluk! Als het aan de jongste ligt, dan eet ze de hele maaltijd alleen maar dit.
Houdt hier wel eens op, is het wel eens rustig? Nee hihihihi. Ook deze week, donderdag, was het de In My Garden en Judith liet trots haar voortgang zien, geweldig toch?
Dit zijn Daantjes slakken, ooit hoop ik dat mijn hoofd ook zo relaxed is als het leven van deze beestjes. Rustig, easy.... Maar nu dus even niet.
In een sneltreinvaart heb ik deze pakketjes gesneden en gevouwen. Maand 7 is het alweer. Trouwens bij haar kun je kijken hoe maand 7 er uit ziet. Alle blokken, maand 1 t/m 8 zijn trouwens op dit moment te bewonderen bij Quilt it & Dotty in de winkel. Ongeloofelijk, maar na maand 9 is het alweer voorbij!
Op vrijdag (vandaag terwijl ik dit schrijf) liep Greetje, de schoonzus van ons aller Gert  in de winkel. Ze liet me haar vorderingen van de Quiltersquilt zien, een ontwerp van Barbara die in Zweden ook flink bezig is.
En toen vertelde ze me dat ze pas een paar maanden bezig is!
Ze vond het zo leuk, en het gaat zo snel dat ze dus nog een projectje was gestart. Tsss, nou ja zeg! Geboren talent zou ik zeggen!
En terwijl Gerts schoonzus stond te smullen van de lapjes en allemaal oude blauwtjes uitzocht, waren in de workshop de Camelot deelnemers al verzameld. Nou ja, lang niet allemaal hoor, slechts 12%, want de rest laat het opsturen ivm de afstand. Ris knipt al lustig in de lapjes....
En de rest is braaf bezig de malletjes over te trekken. Onder het genot van koffie, thee en een koekje. Waarvan Susanne weer zei dat ik die in dit huis niet teveel moest eten, anders kon ik nergens meer door! Nou ja, ik zal er aan denken. :-)
Dit is het blok van maand 1. Als je meedoet is het misschien handig om de foto van het blok uit te printen en bij je stofpakketje te stoppen wat je ontvangt. Dan kun je nog altijd terugvinden waar welk lapje gaat.

Mooie lapjes, om te kwijlen zo antiekerig en schattig. En ook hier kun je nog aan meedoen. KLIK

Zo, na deze wervelwind aan woorden en foto's sluit ik af met een fijn weekend!!!

Happy quilting,

Dorry

ps. het klopt als je je af vroeg waarom je bij dit blogje eerst alleen maar foto's zag. Ik had te vroeg op 'publiceer' geklikt.

dinsdag 27 september 2011

nieuwe camera..... (opletten, overvol blogje)

Antique Sampler BOM blokjes van de maand september (Debora had ze al af...)
 En toen was het eindelijk zo ver.....er moest een nieuwe camera komen....en ik heb eindelijk de knoop doorgehakt.
 Ga ik hem begrijpen, en ga ik echt al die instellingen gebruiken?
zie je de weefsledraadjes lopen?
 Wil ik wel zo'n zwaar geval om mijn nek? En is het wel wat voor mij? Na ongeveer 8 jaar digi compact camera gebeuren, nu een digitale spiegelreflex voor mij.
 En tjongjonge wat heb ik gespeeld het afgelopen weekend.
 In 3 dagen tijd ongeveer 85 foto's gemaakt (en er dus ook nog heel wat weggegooid)
 De een wat mooier dan de ander, maar ik snap nu wat ik moet doen als het resultaat me niet bevalt!
 Ok, genoeg gekletst over camera's. Jeanneke kwam binnen met een dot van een poppenquiltje, per voorinschrijving kun je een pakketje bemachtigingen. Stuur even een mailtje naar welkom@quilt-it.nl .
 José (die nog steeds geen blog heeft hahaha) heeft haar Stars & Baskets af. Ook beginnen? Dat kan, want het patroontje staat hier. KLIK
 Zo en nu eindelijk over tot de orde van de dag. Vandaag was het Antique Sampler BOM bee en we maken voor de allerlaatste keer de kleine blokjes. Vanaf volgende maand maken we de grote applicatieblokken en steven we recht op het einde van deze leuke quilt af! Van het pakketje stof wat de deelnemers in de brievenbus krijgen wordt de flowerpetal hexagon en het vogeltje gemaakt. Zie je die schattige achtergrondstof rondom het vogeltje? (klik maar eens op de foto) Het is een ouderwets raderblad!
 Morgen gaat de quilt Poezieplaatjes BOM van Dorien in première. En deze lapjes zitten er in! om te smullen zo mooi....
 En of het nog niet genoeg is geweest, de hele etalage kreeg een herfst make-over. Ook al lijkt het buiten wel hoog zomer, in mijn hart ritselen de gevallen blaadjes en ruikt het naar kaneel en karamel. De herfst is in aantocht!
 Lizzy heeft een prominente plaats gekregen en kijkt nu de wijde wereld in.
En het mandje met herfst vindsels staat bij ons in de etalage. Weet je nog, met school in de herfst naar de bossen, eikeltjes zoeken, mooie gekleurde blaadjes, kastanjes (en die dan poffen op het vuur in een oude zwart geblakerde pan!) en een paddestoel (foei, dat mag niet hoor!). En dan thuis komen voor een grote pan met pompoensoep!

Happy Quilting!

Dorry

zaterdag 24 september 2011

Lizzy's Sampler is gestart!

Lizzy's Sampler

 Gisteren zijn we van start gegaan met de BOM Lizzy's Sampler. Hier zie je de blokken die we in maand 1 maken.
 We hebben extra veel plaatsen beschikbaar, dus je kunt nog steeds mee doen!
 Ontvang elke maand de patronen en stoffen voor 6 blokken en maak zo in 12 maanden alle blokken!
 Je kunt ook kiezen voor de optie om de BOM te verlengen zodat je de sawtooth border ook erbij ontvangt
 Hier kun je er alles over lezen. Klikkerdeklik.
 En op de bijbehorende bee werd er na de uitleg al ijverig gewerkt.
De blokken heb ik in insteekhoesjes gedaan die ik met een stiksteek heb verdeeld in twee vakken. Het onderste vak heb ik open gemaakt door met een tornmesje één laagje plastic open te snijden. Het patroontje vouw ik op en het blokje plaats ik ervoor. Een perfecte manier om alle 72 blokken te bewaren tot ze aan elkaar gezet worden!
En nu vraag je je eigenlijk af wie Lizzy is? Nou dit is Lizzy, de engel die je helpt bij het maken en over je schouder mee kijkt.
En als laatste een klein vingerhoedjesquiltje van Karen! Sinds we daar afgelopen februari gelogeerd hebben, is ze helemaal besmet met het quiltvirus. En dat levert leuke resultaten op!

Happy Quilting!

Dorry

donderdag 22 september 2011

hoog bezoek

 Vandaag had ik hoog bezoek. Van de enige echte vingerhoedjes lap. Zomaar uitgerold over mijn serre vloertje.
 Bewonderd van alle kanten werd ze hier neergevlijd. Met daarachter natuurlijk Supergoof. Die zich bijna geamputeerd voelt zonder weblog. Wat mist ze het om haar verhaaltjes te schrijven en alle reacties te lezen. Maar ze heeft goede moed, en hoopt op een spoedige terugkeer van haar blog.
 Vandaag was het ook een bijzondere dag; de laatste Bee van de Fairhaven BOM. Marjo had hem als eerste af, de laatste border die vandaag werd uitgereikt had zij er al aan zitten. Er zit deze maand ook stof voor de binding bij. Net achter de quilt verstopt zit Franka, die moet nog een stukje door patchen....
Deze week zijn er ook nieuwe stoffen binnen gekomen. Een hele serie warme basics van Primitive Gatherings en Brannock/Patek voor Moda. Perfecte ondergrondjes voor een mooie herfstquilt.

Helemaal herfstachtig is onze collectie flannel, yarndyes en homespuns. Ideaal voor een Jan Patekquilt of iets warms en knuffeligs.

Wat ik jullie niet wilde onthouden was dit schattige stofje van Lecien. Kwam deze week ook al binnen en op een witte ondergrond zijn de prachtigste borduurmotieven gedrukt. Leuk voor een borduurquilt, zonder dat je hoeft te borduren! Hij staat speciaal voor je klaar in de webshop. Klik maar eens HIER

Happy Quilting!

Dorry