vrijdag 27 januari 2012

Update Poesieplaatjesquilt

Deze week is het pakket van maand 5 van de Poesieplaatjesquilt de deur uit gegaan.
In maand 1, 2, 3 en 4 maakten we Blokken 1 en 2.

In maand 5 maken we Blok 3 vier maal
 En blok4 driemaal
En je hebt er weer 7 mooie blokken bij.

Happy quilting Dorien

donderdag 26 januari 2012

Beetje ziekjes....

 Het moest er natuurlijk een keer van komen. Teveel hooi op mijn vorkje en dan lig je plots ziek in bed. Voor iedereen die donderdag t/m zaterdag les heeft; we schuiven de lessen door en ik probeer een beetje uit te zieken. Volgende week is per slot van rekening Vijfhuizen en daar gaan we ook naar toe! Daarna Zwolle, waar we ook al staan. Dus genoeg in het vooruitzicht om fit voor te zijn.
 Afgelopen zaterdag kwam Helma met man en kinderen naar de winkel om samen met mij een stoffenpakket uit te zoeken voor deze mooie quilt in Quiltmania 87. En kijk eens wat een schoonheid in een doosje! Nu nog maken, maar dat zal gezien Helma's enthousiasme zeker goed komen. En wat zo leuk was, haar man is er net zo enthousiast over! Niet alleen over het pakket, maar over het quilten! Hij snijdt alles voor haar en zij patched het in elkaar! Als dat geen team is?
 Van Barbara heb ik vorige week deze mooie roze hartvormige ovenschaal gekregen. Vast mee gesnoept uit de winkel Villa Vanilla waar ze lesgeeft in Zweden. Ik heb er een echte Engelse 'pie' in gemaakt met prei en vis.
 Het deeg bovenop heb ik in elkaar gepatched met lapjes deeg, vandaar het lapjeswerk-uiterlijk.
 En dit was er van over.....
En hier zie je de schoenen van Lia achter haar schitterende Antique Sampler BOM top. Het was de laatste les, en nu moeten ze nog de border met de schulpjes. Die laat ik hier tegen die tijd ook nog wel een keertje zien.

Zo, en nu even plat.

Happy uitzieken,

Dorry

zaterdag 21 januari 2012

House meets house

 Deze week was het 'House meets House'  in de winkel. Zo maar zelf bedacht op een druilerige dag toen het winkelbelletje fel rinkelde en daar opeens Supergoof binnen stond. En zo geschiedde; de huisjes hadden een ontmoeting.
 De zon verdween even achter de wolken om weldra fel schijnend weer te verschijnen.
 Het meisje achter het raam gilde dat ze het ééééénig vond....
 De jongens met de slee maakte er een bende van.....
En het poesje dronk zomaar het restje koffie-met-melk op. Kssstt, scheer je weg!

En ik? 

Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik heb maar


1 huisje af....

Happy Quilting!

Dorry

vrijdag 20 januari 2012

Wat zie ik nu?

 Wat zie ik nu? 

Ja, we zijn open zegt de engel voor t raam.


Maar wat hangt daar in de workshop?

De top is af en al gedeeltelijk gequilt, en ben zo blij met het resultaat! Ik kon niet wachten om het jullie te laten zien na zoveel sneak-previews!!! 

Happy quilting,

Dorry

vingerhoedjes en Lizzy


 Zie je al wat er binnen kwam gisteren?
 Nee? Nog niet? Heb je je bril op?
 De vingerhoedjes hangen in Tilburg! Kijk eens wat ze blij zijn, ze lachen allemaal! Ik heb ze midden in de nacht tot orde moeten roepen, zo'n gekakel was het in de winkel. ik kon er niet van slapen. Maar vind je het gek? Ze zagen al hun broertjes en zusjes eindelijk weer eens terug en gaven tips waar nog meer familieleden huisden. Ze zijn nu in diepe rust, zo moe van alle indrukken hier.
Dan laat ik maar even zelf het rijtje nieuwe stoffen zien. Het is er al een poos, maar gewoon geen tijd voor gehad!
En hier zijn de blokjes van de Lizzy weer!
Vakkundig gemaakt door José.
Stofjes uitzoeken....
Patroontje tekenen....
Pakketjes maken....
En dan elke maand op een vrijdag houdt ze een bee met alle Lizzy-moeders.

Happy Quilting!

Dorry

De vingerhoedjes kun je maken met het stempeltje van Dotty's Stamps. En voor de Lizzy zou je nog mee kunnen doen; vanaf blok één of je stapt in vanaf blok 25 en ontvangt de oudere blokken in één keer als pakket!

donderdag 19 januari 2012

Nederland door de ogen van een Japanse/Amerikaanse die nu in Nederland woont

Ik heb een hele leuke Japanse klant Ru genaamd, die een poosje in Nederland woont en ook in de Verenigde Staten heeft gewoond. Ze maakt Animated Movies en tekent schattige stripverhaaltjes over haar belevenissen hier.
 Ze komt regelmatig in mijn winkeltje om stofjes te kopen voor haar decors. Hier zie je op de wand een stofje van Andover. Alles is dus handgemaakt!
En hier zie je ook een popje wat ze maakt. De kussens op de stoel zijn dus ook gemaakt van onze stofjes. Op haar weblog kun je meer lezen over wat ze doet en de filmpjes bekijken die ze maakt. Ze heeft al veel prijzen gewonnen! Ze zegt dat ze de bakkerij op de foto's hierboven een beetje heeft geïnspireerd op mijn winkeltje Ü.
Ze tekent ook geweldig grappige stripverhaaltjes over de verschillen in cultuur. Ik lig helemaal krom om haar verhaaltjes!

Happy Quilting!

Dorry

woensdag 18 januari 2012

Finale van de Mysterie, oftewel de Jules

 En hier is dan maand 12 van de Mysterie van Veronique en Jules! Met de wollen bloem rechts naast het vogelhuis zijn we aan het einde gekomen van een heel bijzondere BOM. Het duurde even voordat deze foto's kwamen want het lukte maar niet om ze te uploaden!
 Zo en nu even de tuin in om de quilt omhoog te houden. Hoger, HOGER!
 Ja, zo is ie goed. De quilt mag nu eindelijk op Robin's bed, want voor haar is ie gemaakt. We beginnen 29 februari weer een nieuwe BOM van deze quilt. Je kunt HIER er alles over lezen. Hij duurt 12 maanden en je krijgt dan alle stof voor de voorzijde samen met alle houten knoopjes. Hij kost € 37,- per maand en het eindresultaat pas op een twijfelaarbed.
 Verder ben ik vandaag begonnen met het quilten van de nieuwe quilt voor in Vijfhuizen. Ik moet nog een naam verzinnen. Help me eens op gang?
 Dan quilt ik lekker verder.
Deze dagen is Barbara van Pink and Barbara bij mij, samen met een Zweedse vriendin Anki. Er wordt veel gelachen en lekker gegeten! Wat een leuke onderbreking van deze sombere januari dagen.

Happy Quilting,

Dorry

maandag 16 januari 2012

helemaal hyper van een quilt

 Sinds ik terug ben van Houston ben ik al aan een quilt bezig. Nou, dat is niet helemaal waar. ik ben begonnen en toen het niet leek te gaan werken heb ik het in een mandje gegooid en weggezet. Afgelopen week kwamen alle stoffen binnen van de quilt en toen kreeg ik het op m'n heupen! Ik heb het mandje gepakt, en wel ja, daar ging ik weer! Helemaal hyper, want opeens ging het zo snel en 4 dagen later was de quilttop af! Hierboven zie je een sneak-preview, want in Vijfhuizen en in Zwolle in februari kun je de quilt in z'n geheel bewonderen. Het is een leuk maatje; 1,45 m x 1,80 m. E niet moeilijk, dat heb ik al voor jullie opgelost. Nu nog quilten, binding en patroon maken. Wat willen jullie; een patroon met mallen of een snijmethode voor de naaimachine?
 Verder ben ik hier alles aan het klaar maken voor een bezoekje van Barbara van Pink and Barbara. Ze komt een paar dagen samen met haar vriendin Anki (ook uit Zweden). Zij komen de lente opsnuiven, want daar ligt een dik pak sneeuw. Ik zou niets liever willen dan een dik pak sneeuw.
Het jurkje is trouwens binnen. Binnen 4 dagen vanuit Engeland. Het zit heerlijk en staat ook leuk!
 Ben je al vriendje op facebook bij mij, dan heb je dit stoeltje al gezien. Ik heb er overigens twee en ze stonden bij de overburen klaar voor een appel en een ei. Kon ik niet weerstaan!
 En maand 1 voor de Lisa's Flower Garden heb ik al af. Dit maak je dus in een wip. Helegaar niet moeilijk en leuk om te doen! Je kunt nog mee doen, ik heb nog een enkel plaatsje!

Happy Quilting,

Dorry

dinsdag 10 januari 2012

These are a few of my favorite things....

 Ik had opeens zin in een blogje over allerlei dingen waar ik van hou. En dan niet die al te diepzinnige dingen, maar allerlei dingen waar je blij van wordt. Nou, ten eerste het tijdschrift Knit met een speciale Jane Austen uitgave vol met breipatronen (wanneer heb ik daar tijd voor) in Jane Austen stijl en heel veel artikelen over de tijd waarin Jane leefde.
Mijn nieuwe schaatsen waarmee ik opeens fluitend de bocht door kom op het ijs. Een Sven Kramer ben ik niet en zal ik nooit worden, maar de Chad Hedrick slag heb ik al te pakken.
Nog iets waar ik van hou; het recept wat Dorien me gaf van zelf gemarineerde olijven. Nou hier komt ie:
- Pot Carbonel olijven zonder pit
- flinke teen knoflook
- twee theelepels provençaalse kruiden
- halve theelepel chiliflakes
- 5 eetlepels olijolie

Hak de knoflook fijn en meng alles in een bakje. Wegzetten in de koelkast om in te laten trekken en smullen maar! Als je de oude glazen pot bewaard kun je na een paar olijfjes gegeten te hebben alles er weer terug in scheppen. Ik red dat meestal niet. Sterker nog; bij mij marineren ze ook niet. Ik eet ze direct na het mengen op!
Vanavond hadden we nog een ander favorietje van mij; Risotto á la Milanese.
Gemaakt met Carnaroli rijst; nog beter dan Arborio rijst. Je begint met het fruiten van een gesnipperde ui, gehakte teen knoflook in olijfolie. Peper en zout erbij. Neem safraan en overgiet dat met hete bouillon, even laten staan en de bouillon wordt geel. Dan hak je een worteltje en een stengel bleekselderij fijn en bakt dat samen met de ui en knoflook. Doe de rijst erbij en schep het al bakkend om. Als de rijstkorrels glazig zijn blus je het af met 1 dl. witte wijn en daarna bouillon tot het goed onder staat. Zachtjes laten koken tot de rijst met zacht is. Nog meer bouillon erbij als het droog kookt. Afmaken met parmezaanse kaas (en roomboter ((foei! zei de weightwatcher consulente))). Smullen maar! Ik serveerde er deze keer gegrilde aubergine bij en salade.
Waar ik ook van hou is quilten natuurlijk. Deze foto maakte Erna of Inge. Ik weet het niet meer, maar ben ze eeuwig dankbaar. Ik ben hier bezig met Lisa's Flower Garden en heb maand 1 al bijna af. Er zijn nog maar een paar plaatsen beschikbaar! (voor het geval je geen zin hebt om straks van me te horen dat hij vol zit)
Ik kwam deze jurk tegen op het internet. Ik vind Cabbages and Roses zo'n leuk merk. En ik viel voor deze jurk.
Staat ook schattig in deze combinatie hè? Hij is in de aanbieding, kijk maar hier:  klikkerdeklik
Wat denk je, is het iets voor mij?

Happy quilting!

Dorry

maandag 9 januari 2012

Nieuwe BOM; wees voorbereid!

Het was weer eens tijd dat ik hier in ging grijpen. Want het loopt hier de spuigaten uit. Ze heeft weer eens iets bedacht. Na die idioot krankzinnige uitverkoopweek, waarbij ik mijn dagelijkse portie aaitjes en klopjes bij klanten heb moeten halen wil ze jullie nu vertellen over de nieuwe BOM die ze bedacht heeft.
Kijk, zo idioot is deze week geweest. Dit is alles wat er van de rij uitverkoopstoffen over is. De hele rij met rollen vóór de toonbank is weg. Foetsie, in tassen mee met al die mensen die kwamen. Ik dacht even dat ze meegenomen waren door de wind die om het huis joeg. Ik werd er gewoon bang van. En toen ik even liet horen dat ik het helemaal niks vond, kwam het baasje mij even vertellen dat ik mijn mond moest houden! Nou ja zeg.
Maar goed. Dit is dus waar ze mee bezig is geweest; de nieuwe BOM leuk ophangen en die cirkelblokken, daar gaat ze gewoon een nieuwe groep mee beginnen! Mijn baasje heeft er gewoon een schouderblessure aan overgehouden met het vouwen, en nu wil ze nog meer pakketjes gaan maken? Snap je haar nog? Ikke niet....
Ook de blokken waar dat andere vrouwtje mee bezig is, ook daar schijn je nog aan mee te kunnen doen. Je stapt dan wel in en moet even een inhaalslag maken. Maar ik heb begrepen dat de ervaren quilter dat zo kan. Deze border terrier kan dat in ieder geval niet.
Nog een quilt waar iedereen oooh en aaah over roept is die quilt met een andere hond erop; de Jules. Een andere hond, op mijn territorium! Hoe haalt ze het in d'r hoofd. Maar de afgelopen maanden is hij niet van zijn plaats gekomen, dus heb ik er niet veel van te vrezen. Ook hier wordt een nieuwe BOM van gehouden. Ik weet er niet zoveel van, maar alles staat op de website heb ik horen zeggen.
Kijk, hier wordt er alweer druk gesneden. Hierdoor is er zo weinig tijd om te kroelen.
En ondertussen gaan er ook nog mensen in de kamer ernaast zitten. krijgen ze koffie en thee! Met cake! Nou ja zeg. Zo blijven ze wel plakken, ja. Weet je, ik ga van de nood maar een deugd maken en bij iemand op z'n voet zitten. Lekker warm aan mijn kontje.Vinden ze vast niet erg.
Kijk, deze blokjes heeft ze pijlsnel in elkaar genaaid. Je ziet het al, wolletje knippen, opspelden en dan hup met een 'whipstitch' erop naaien. Een festonsteek vind ze al te ingewikkeld. De bloemetjes zijn een onderdeel van deze quilt:
Lisa's Flower Garden BOM
86 1/2 cm x 107 1/2 cm
De Lisa's Flower Garden BOM. Gemaakt door Lisa Bongean van Primitive Gathering. De quilt bestaat telkens uit nine-patches in repro-stoffen en bloemapplicaties in wol! De quilt is geïnspireerd op de Calico Garden van Florence Peto. De wolletjes zijn geverfd door de kundige wolververs van Primitive Gathering. De afmeting van de blokjes is telkens 3 1/2 inch x 3 1/2 inch.

Kijk dit krijg je dan per maand. Vier wolapplicatiebloemen-blokken en 5 nine patches. Je krijgt alle wol en stof voor de top, plus de binding. Het werken met wol is zo simpel. Je hoeft geen naadtoeslag toe te voegen, want de wol rafelt eigenlijk niet. Gewoon knippen en erop naaien. Daarvoor kun je Valdani borduur of perle-garen gebruiken, wollen garen van Aurifil , Venne Colcoton of twee draadjes borduurzijde. Kan allemaal, tenminste dat zegt zij dan he.
En om het helemaal makkelijk te maken. De nine patches bestaan uit 9 vierkantjes die exact even groot zijn als het stempeltje wat ze al in d'r winkel heeft. Nou, makkelijker kan het niet toch? Zelfs met mijn hondenpootjes zou ik dat nog voor elkaar krijgen. Het stapeltje lapjes voor de nine patches ligt al gesneden. Ze heeft net tegen me gezegd dat als dit blogje af is, ze gaat stempelen en naaien.En dan mag ik bij haar zitten.
Hier zie je alvast twee bloemapplicaties met wol. Het maakt dus niet uit dat de kleur garen niet exact overeenkomt.
Geeft juist een leuk effect dat contrasterende. Net of er een kantje aan is gezet. Uiteraard is er weer een bee bij, kom je me dan aaien? Zou ik nou heel fijn vinden. Wanneer is die dan hoor ik je zeggen. Nou, de bee's van deze BOM zijn altijd op dinsdag en dit zijn de data:
DINSDAG 21 februari, 27 maart, 24 april, 22 mei, 26 juni, 24 juli, 21 augustus, 25 september, 23 oktober, 27 november, 18 december, 22 januari 2013, 26 februari 2013 telkens van 10.00-12.30 uur.
De kosten zijn 13 maanden lang € 23,- euro per maand. En of je nu naar de bee komt, of het laat opsturen (en dat laatste doen er echt heel veel want bij het postkantoor kennen ze me ook al!), de kosten blijven hetzelfde. O ja, en één keer per maand schrijven we het af van je rekening. Het waren er teveel om elke maand losse transacties in te gaan voeren. Inschrijven? Klik dan hier!

Ga je nog even mee naar buiten? Even snuffelen welke kat nu weer over de muur is geklommen. Kan ik je gelijk de toestand in de natuur laten zien. Eerste week januari en hier bloeien de hortensia's al. Bloeien eigenlijk al vanaf november. Bleekroze met lindgroen, maar geen blad.
En bij deze bol is met niet duidelijk of die nou nooit is opgehouden met bloeien of dat het ook een nieuwe is. Ik vind de kleur alleen zo mooi....
De tulpen komen al boven de grond.
En in de groentebakken hebben we al weken mini-bloemkooltjes staan. Ze hebben het afgelopen zomer nooit goed gedaan, en nu zijn ze zo groot als een pingpongbal.Geen idee of dit nog groter gaat worden. 

Kom we gaan naar binnen, even een dutje doen, Hebben we wel verdient vind ik.


Bingley