woensdag 29 februari 2012

En nu het hele huis vol!

 Vandaag hadden we plots twee BOM-groepen in huis! De Poezieplaatjes zaten in de keuken....
 ...lekker rustig werken aan het zoveelste blokje, nu met yoyo's.... Het yoyomakertje voor de Poezieplaatjes quilt staat voor de postleden in de webshop. Klik maar HIER.
 ....en de meiden van de nieuwe start van de Jules zaten in de workshop!
 Dit is het eerste blok van de Jules; de engel. Compleet met knoopjes op haar jurk en schoenen. Er zijn trouwens nog twee plaatsjes voor de Jules! Kijk maar even HIER, en dan weet je of het iets voor je is!
 José, die de quilt gemaakt heeft, praat Judith even bij over het quiltweekend wat vrijdag echt van start gaat. Oei, spannend!
 En ik, ik gaf eens geen les deze ochtend en sneed deze heerlijke nieuwe lapjes! We barsten hier uit onze voegen, zoveel stof is er weer binnen gekomen!
 En wat zit Dorien hier rustig te werken! Achter haar hangt de Poezieplaatjesquilt over de deur.
Nu moeten jullie weten dat ik een enorme schoenentic heb. Bij de H&M hadden ze van die geweldige zomerse ballerina's te koop;

Poezelig roze, met strikjes
...dezelfde en dan in t zwart
...en toen kon ik me niet meer inhouden. Ik heb ze ALLEMAAL gekocht. 

Dat kon best vond ik, ze waren maar € 9,95 per paar en ze zitten als pantoffeltjes! Nu heb ik dus bij elke outfit bijpassende schoenen.

Happy quilting,

Dorry

vrijdag 24 februari 2012

Lizzy en Lisa

 Vandaag was het weer Lizzy's Sampler. Dit zijn de blokken van deze keer, en als het goed is dan liggen de pakketjes voor de deelnemers morgen of maandag weer op de deurmat. Het schiet al lekker op, we zijn qua blokken al op de helft!
 Ik wilde jullie deze leuke foto niet onthouden van Karen's Farmers Wife quilt. En ze is pas net een jaar bezig met quilten!!!
 Dorien en ik vonden de achterkant eigenlijk net zo mooi. Een heerlijke Franse Toile du Jouy.
Goed gedaan hoor! 
Zelf ben ik bezig met het maken van een tasje met wolapplicaties. Kijk eens naar de blaadjes in de bomen; handgeverfd Valdani borduurgaren, dat zo mooi van kleur verandert.
 Nog meer wolletjes zie je hier liggen tijdens het inpakken van de Lisa's Flower Garden. Elke deelnemer kreeg er ook een pakje naaldjes bij.
En dit maak je in maand 1. Inge Slaats heeft er een heel leuk verslagje van geschreven, ga maar eens lezen. Ik kreeg wel de vraag of ik de wollen stukjes met vliesofix erop strijk; nee. Ik teken de figuurtjes over op freezerpaper, strijk ze op de wol (gewoon stand katoen) en knip dan de wolletjes uit langs het papier. Freezerpaper eraf trekken, en dan op de ondergrond spelden en vastnaaien met een 'Whipstitch' . En die ziet er zo uit:


Maar nu iets heel anders. Door ziekte zijn er TWEE PLAATSEN VRIJGEKOMEN VOOR HET DOTTY WEEKEND 16-17-18 MAART 2012. Dus als je nog zin hebt om mee te gaan? Mail even naar welkom@quilt-it.nl en dan ga je het leukste weekend van het jaar tegemoed!

Happy Quilting,

Dorry

donderdag 23 februari 2012

En toen was die drukke week voorbij

 In Zwolle hebben we het zo leuk gehad en ook tijd voor wat flauwe grappen en grollen zoals je ziet! Aart en Supergoof namen even een rustpauze in de stand en hadden veel bekijks! De stempels vlóóóógen over de toonbank en van de John Tribute quilt heb ik nog maar 3 pakketten over en die staan HIER. Er komen weer nieuwe stempels en we zijn al druk aan het bedenken welke. Heb je nog een idee? Roep maar, dan maken we er misschien een stempel van.
 We hebben niet alleen veel plezier gehad op de Handwerkbeurs, maar ook culinair lieten we het ons goed smaken. Uitgehongerd en moe kwamen Dorien en ik vrijdagavond om 21.30 uur in Hasselt aan en tegenover Heleen was er dit geweldig bistro-tje; De Herderin
 Ze staan in de Michelin gids en dat is niet voor niets! Eenvoudig maar erg goed.
 Even bellen met het thuisfront. 'Ja, alles goed!'. Met de bak met wolletjes op de voorgrond. Ook daar is flink van meegenomen!
Iedereen vroeg in Zwolle aan me of ik als Brabantse geen carnaval moest vieren. Nou, dat heb ik dus al in geen jaren gedaan! En voor het eerst in 20 jaar heb ik dit jaar de stoute schoenen aangetrokken maandag en dinsdag gecarnavald. Omdat ik helemaal geen kostuum had (un pékske heet dat hier) heb ik de poezen-accessoires van mijn jongste dochter geleend. Met een zwart shirt en dito broek was de transformatie compleet. Tsjonge, wat was het leuk! Ik ben ook nog herkend door klanten die zich nooit hadden voorgesteld dat ik aan carnaval zou doen. Zo zie je maar weer!

Nog een dikke week en dan gaan we weer op Quiltweekend met 30 lieve quilters. Ik heb er weer zo'n zin in! Vanavond al in het groot boodschappen inslaan, want er gaat me een hoeveelheid eten doorheen in zo'n weekend. Dat wil je niet weten. Zo en nu werk aan de winkel, want daar is ook een hoop blijven liggen.

Happy Quilting!

Dorry

donderdag 16 februari 2012

Zwolle zonder dolle...

 Ken je dat liedje van Koot en de Bie nog? Nou wij gaan het meemaken in Zwolle! Alles is gepakt en Jeroen laadt alles in de auto. We hebben weer onze mooie wolletjes bij ons en pakketjes van dit schattige lopertje.
 Bij aankoop van wolletjes krijg je het patroontje van deze schattige speldenkussentjes gratis!
 Of ga je voor deze Ipad-tasjes of ook wel om te toveren tot notitieblokjes? Logeren doen we bij Heleen, leuk joh!
We hebben ook weer pakketten van de John Hewson Tribute bij ons! De webshop en de winkel is open, alleen de bestellingen van de webshop worden pas weer na dinsdag 21 februari weer verstuurd.

Tot in Zwolle!

Happy Quilting,

Dorry

vrijdag 10 februari 2012

dinsdag 7 februari 2012

Extreme winter toen we naar Vijfhuizen gingen!

 Een bekend plaatje, voor iedereen denk ik wel. Sneeuw, ijs, warme wollen winter spullen, maar wel veel plezier! De jas kocht ik een week eerder en wat ben ik er blij mee!
 En kijk eens wat een mooi plaatje, kantwerk lijkt het wel.

  Zo en hier zitten we dan! Bij de John Hewson Tribute, en de het tafellopertje van wol. Gaat ook weer mee naar Zwolle en we hebben nog pakketjes over! Maar jongens wat bewonder ik iedereen die de sneeuw en de kou getrotseerd heeft. Het was zo leuk om jullie te spreken!
 Het verblijf bij Karen was weer als vanouds super. Hier een deel van het ontbijt, daar kun je lang op voort!
Zo, en nu nog even een winters sfeerplaatje. Gisteren rond 17.00 uur op de Flaes op landgoed de Utrecht. Zooooo mooi...Happy Quilting!

Dorry