zaterdag 31 maart 2012

Nieuws over de bezorging van bestellingen van Quilt it & Dotty

Het regent klachten over postbezorging

  vrijdag 30 maart 2012 | 19:19 | Laatst bijgewerkt op: vrijdag 30 maart 2012 | 22:29
Tekstgrootte tekst verkleinentekst vergroten
Veel klachten over de postbezorging. Veel klachten over de postbezorging.
1/2
start playing the slideshow
DEN BOSCH - 'Schandalig slecht', 'beneden alle peil', 'strontvervelend'. Brabanders spuien massaal hun gal over de postbezorging door PostNL, na een oproep van het Brabants Dagblad. Post die niet of veel te laat aankomt, brieven die op verkeerde adressen belanden.
Er zijn honderden klachten over de dienstverlening van Nederlands grootste postbedrijf. Ze komen uit heel het verspreidingsgebied van de krant, de meeste uit de regio Den Bosch.

Het vroegere staatsbedrijf is bezig zijn werkwijze ingrijpend te veranderen. Bestelkantoren verdwijnen, die worden vervangen door negen centrale locaties in het land. De kantoren rond Den Bosch en Waalwijk gingen anderhalve week geleden als eerste in Brabant over op de nieuwe werkwijze. Daarbij zijn veel nieuwe, onervaren medewerkers ingezet. Ook werd in het Bossche sorteercentrum een andere werkwijze ingevoerd.

Alleen de laatste aanpassing zorgde er al voor dat enkele honderdduizenden poststukken met vertraging verwerkt zijn, zegt een woordvoerster van PostNL. "We verwachten dat de achterstand in de loop van volgende week is weggewerkt. Maandag komen er 80 extra medewerkers naar Den Bosch."

Herkent u zich in deze klachten of heeft u juist positieve ervaringen met de postbezorging de laatste tijd, reageer dan.
Lees zaterdag meer in het Brabants Dagblad over de klachten over PostNL.
© Brabants Dagblad 2012, op dit artikel rust copyright.

vrijdag 30 maart 2012

De doos uit Japan

 Vandaag kwam eindelijk na lang  wachten DE doos uit Japan aan! De Japanse kranten die als beschermmateriaal worden toegevoegd worden hier altijd vol bewondering bekeken. Er zaten 2 soorten patchworkboards in; in roze en in creme. Beide doen precies hetzelfde; spelden en strijken op de buiten kant, schuurpapier, snijmat en rubber velletje aan de binnenkant. Ze kosten € 39,- per stuk en ze staan in de webshop! Geef je bij de bestelling even aan welke kleur je voorkeur heeft?
 Van de Camelot was vandaag de bee voor blok 7 alweer. Wat schiet het op he!
Voor de andere groep Camelot deelnemers hebben we blok 3. Die sturen we dinsdag op.
Vandaag heb ik nog even snel de basisstof rondom de cirkels genaaid. Dat ging prima met mijn veertje.
En het ringspeldenkussen wat je op de voorgrond ziet liggen is ook uit de Japanse doos gekomen. Ze zijn weer voorradig en HIER te bestellen.
Uit een andere doos kwamen nieuwe stoffen van Moda. 'Papillon' van The Three Sisters en 'Athil Range' van Cabbages and Roses. Een oplettende lezer herkent die naam Cabbages and Roses, want daar heb ik afgelopen winter dat schattige zwarte jurkje vandaan!


Afgelopen dinsdag hadden we maand 2 van de Lisa's Flower Garden. We maakten 4 bloemenblokjes (2 onderaan en 2 bovenaan) en 5 nine patches. De pakketjes zijn onderweg, maar het kan zijn dat het wat langer duurt. We krijgen alsmaar mailtjes en telefoontjes dat de brieven en pakjes nog niet zijn aangekomen. De TNT levert helaas niet de kwaliteit de afgelopen dagen die we van ze gewend zijn. Ik hoop dat jullie wat geduld hebben. Mocht het na 10 dagen nog niet zijn aangekomen, dan hoor ik het graag van jullie!


Van 8 tot 10 juni dit jaar vind het International Quiltfestival of Ireland plaats en ik ga samen met mijn man daar eens een kijkje nemen. Het vind plaats rond het Galway en er zijn vele activiteiten georganiseerd voor quilters en ook voor niet quilters! Ik vond het een perfecte manier om Ierland eens te bekijken. Ben namelijk dol op Ierse muziek, Ierse schrijvers (Maeve Binchy) en het landschap lijkt me zo mooi! We huren een auto-tje en crossen lekker rond daar. De hele dag quilts bekijken, wie moet daar nu aan denken? :-)

Happy quilting,

Dorry


donderdag 29 maart 2012

Poesieplaatjesquilt

Maand 7 van de Poesieplaatsjesquilt.
Degenen die helemaal bij zijn, hebben inmiddels al meer dan de helft van de blokken voor deze quilt gemaakt. Deze maand gaan we blok 7 en 8 allebei driemaal maken. Een Crazy blok en een Windmill. Op de gezellige bee hebben we beiden geoefend.


Op de quiltweekenden werd ook hard gewerkt aan de Poesieplaatjesquilt. Een blok van de vorige maand was moeilijk en het duurde even voor Sylvia door had hoe het moest, maar ze is zo ijverig geweest dat ze i.p.v. 3 blokken 4 blokken heeft gemaakt. Ze wil er graag een schenken.


En Lisette heeft mooie combinaties gemaakt en bloemen geapplikeerd.


Dat was het weer, tot volgende maand en de groetjes van Dorien

vrijdag 23 maart 2012

Spring is in the air

 'How high?' Dit flauwe grapje haalden we vroeger uit. Kennen jullie hem ook? 
Echt hoge sprongen heeft Marion van Veggel gemaakt die in enkele weken tijd bovenstaande quilt heeft gemaakt. Wat een schatje he....

Maar de blokken van de Lizzy zijn ook schatjes hoor!
Genieten jullie mee?


Van Dorien kreeg ik dit schattig tasje voor mijn verjaardag pas geleden. Het is van linnen met wol er op geappliceerd en versierd met mooie knoopjes.
Deze week hebben weer 4 dames leren quilten.
Altijd zo'n bijzonder om dat over te dragen...
...en dan allemaal ingespannen zitten werken!

Happy Quilting,

Dorry



donderdag 22 maart 2012

Veel te lang geleden.....

Terwijl hier blok 2 van de Mysterie, ook wel de 'Jules' genoemd voor jullie klaar ligt, denk ik nog even terug aan het 2e Dotty weekend.
We maakten dit tasje met wolapplicaties, afgewerkt met zigzagband. Mijn exemplaar heb ik dagelijks in gebruik. Het volgende jaar gaan we weer op weekend, maar we gaan we het één en ander veranderen. Er is weer genoeg verteld over het afgelopen weekend, lees maar eens HIER en HIER .
Elke morgen als ik de trap afloop van boven naar beneden, kijk ik op dit muurtje met het geweldige fotobehang van PIP-studio. Het zijn foto's, ansichtkaarten, borduurwerkjes, wolkaartjes, muziekstukjes en nog veel meer bij elkaar geplakt. Een heerlijke aanblik! Afgelopen kerst heb ik de trapopgang opnieuw geschilderd. Hij moet eigenlijk nog een keertje, want hij dekt niet helemaal. De kleur is Theresas Green van Farrow and Ball.
En de trap is nu alweer een half jaar helemaal kaal. Ik hou van dit doorleefde sfeertje, maar het hout is erg slecht en splintert onder je voeten vandaan. In je voeten moet ik zeggen 'Au'! Dus er gaat sisal op. Of heeft iemand een beter idee? Om zomaar 165 jaar weg te moffelen onder een vloerbedekkinkje.....
In de tuin vertellen de planten me dat het toch echt lente is. Knoppen springen open....
....tulpen wachten nog een paar dagen zon af voor ze hun rokken open gooien....
....en deze tafel staat al klaar voor vele gezellige maaltijden en glaasjes van het één of ander.
In de winkel hangt de liefde in de lucht....
...de nieuwe fat quarters gaan er spontaan scheef van liggen!
En heb jij hier nog iets over te zeggen Mr.Bingley?  'Hé, wat doe jij nou, ik wil helemaal niet op de foto! Ga nou eens weg! Zie je m'n oor? Dat betekent dat je weg moet!' 

Hmmm, tijd om op te krassen dus.

Happy quilting,

Dorry

donderdag 8 maart 2012

Na t eerste weekend en nog een beetje Camelot

Ik ben eindelijk weer een beetje uitgerust van wat een superleuk en geweldig weekend was. Wat kun je toch moe worden van leuke dingen! Nu hielp mijn fikse verkoudheid niet echt mee, maar dat mocht de pret niet drukken. Ik kan er een heleboel over vertellen, maar dat laat ik graag aan anderen over. (kijk maar eens HIER, HIER, HIER  en HIER. Ik deel wel een leuke overzichtsfoto met jullie, omdat hij in één oogopslag alles verteld over het Dotty weekend.

1e Dotty weekend 2012
Zo, en nu alles over de Camelot. Maand 6 voor vele, maand 2 voor sommigen en maand 1 en 2 voor een enkeling. Want vanaf nu is het AFGELOPEN met de Camelot. Je kunt je niet meer inschrijven, want het snijden en inpakken is bijna niet meer te verwerken in ons piepkleine, maar o zo schattige winkeltje.

Dit zijn de blokken van Ria, zij gebruikt af en toe een eigen lapje, en heeft de driehoekjes op de hoeken al gemaakt. Van de restjes is ze ook al de driehoekenrand begonnen die achter in het patroon staat. Leuk he?
Blok 6 Camelot
Dit blok gaan jullie dus maken van de stofjes die gisteren of vandaag op de deur mat zijn gevallen. Hieronder zie je de blokken van maand 1 en 2. Veel plezier ermee!
Blok 1 Camelot
Blok 2 Camelot

Happy Quilting!

Dorry