zaterdag 30 juni 2012

Mr. Bingley past op het huis

Oef, ze houdt me wel heel stevig vast die José. Zie je dat? Ik ben de komende 2 weken zo'n beetje de waakhond in huis. Het vrouwtje is op vakantie maar José en Dorien en ik houden de winkel voor al die dol enthousiaste quilters open. Ik ga klaar zitten om geaaid en gekroeld te worden. Daar hou ik zo van! Ik moest ook nog vertellen dat José het Camelot blok in haar hand houdt. Maand 10 is het alweer. Vandaag of morgen ploffen de pakketjes op de deurmat. De webshop blijft wel open tot 15 juli, maar alle bestellingen worden pas na 15 juli verwerkt. Dan loop ik weer met het vrouwtje naar de brievenbus om alle bestellingen te posten. Tot die tijd kun je bijhouden wat er gebeurt daar in t zuiden van Frankrijk door vriendjes te worden op Facebook heb ik begrepen.

Woef!

Een pootje van Bingley

vrijdag 29 juni 2012

Maand 10

Maand 10 van de Poesieplaatjesquilt. We zijn al zo ver dat we aan de zijblokken kunnen beginnen. Zie onderstaande foto van Blok 12, deze maken zeven maal. Succes, en de vakantiegangers wens ik een hele goede vakantie met veel mooi weer.
Groetjes Dorien

woensdag 27 juni 2012

Wat gebeurt hier toch allemaal weer

 Soms komen cursisten het eindresultaat laten zien van een cursus. Zoals hierboven Hanneke...
 ...ze was ijverig begonnen te quilten, heel fijntjes... en kwam er toen achter dat ze dat door moest zetten over de hele quilt.
 Zie je hoe klein de steekjes zijn? Wat een prachtig werk.
 Het patroon is onze sampler van de basiscursus, en veel cursisten vragen hoe ze moeten quilten.
 Deze foto's geven veel inspiratie, niet waar?
 Cirkels, driehoeken, allemaal hebben ze een andere aanpak.
 En een label, maar die is om de één of andere reden gedraaid.
Nu is Hanneke maar begonnen aan een flannel quilt in gelijkzijdige driehoeken.
 Vandaag hadden we Lisa met haar wollen bloemetjes op bezoek. De ninepatches had ik nog niet af deze week; dat wordt vakantiewerk.
 En vorige week was Lizzy op bezoek....
 Met de prachtige blokken door José gemaakt.
 en het einde begint stilletjes aan in zicht te komen.
 want je gelooft het of niet
 Dit schatje en al de broertjes en zusjes zijn aan elkaar gezet...
Nou, wat vind je daar nu van?

Happy quilting,

Dorry

ps; de zomer workshop gaan supersnel; wees er vlug bij!

dinsdag 26 juni 2012

Quilt Zomer bij Quilt it & Dotty            Deze zomer zitten we niet stil bij Quilt it & Dotty. Speciaal voor iedereen die deze zomer niet stil wil zitten hebben we een programma samengesteld met allerlei grote en kleine workshops. Speciale korte, compacte varianten van cursussen die we door het jaar heen geven, maar nu voor iedereen die deze zomer vrij is! Opgeven gaat via de webshop, maar denk er om; de prijs wordt pas na het toevoegen van de verzendkosten compleet gemaakt.
 

Stempeldag   donderdag 2 augustus of woensdag 15 augustus: 10.00-15.00 uur
Kom een heerlijke dagje stempelen bij Quilt it & Dotty . Neem je eigen scraps mee of koop een scrapbag á € 6,-. De stempels en de stempelkussens staan de gehele dag tot je beschikking!
Kosten: € 7,- incl. gebruik van de stempels en stempelkussens  en koffie/thee.


Workshop Snelle blokken naaien op papier door Jeanneke: vrijdag 10 augustus 10.00-16.00 uur
   
In deze workshop leg ik jullie een snelle machine methode uit om zeer nauwkeurige blokken te naaien. We maken uit één Fat Quarter printstof en 40 cm effen stof in één dag 18 mandjesblokken waarvan een leuk poppenquiltje, kleedje voor onder de naaimachine óf een begin van een grote mandjesquilt (zoals te zien is op mijn blog: http://www.jeanneke.com/#post154 gemaakt kan worden. 
Maximaal aantal cursisten: 5 (voldoende naaiervaring gewenst)
Meebrengen:
- 1 FQ dessinstof
- 40 cm effen stof (Kona Cotton)
- naaimachine met evt. met kwart inch voetje
- snijmes
Kosten € 50,- (incl. patroon, excl. stoffen/materialen)
Workshop Heirloom Machine quilten zaterdag 21 juli of 4 augustus: 10.00-16.00 uur

Extra ingelaste workshop machinaal quilten. Leer hoe je op de machine je quilts kunt quilten, makkelijk, snel, mooi en met een oude uitstraling! Eigen machine is een vereiste, we werken op een sandwich van 50 cm x 55 cm. Inclusief lunch, en koffie/thee gedurende de dag.
Kosten: € 45,- ipv € 50,-

Huizenbee donderdag 26 juli 2012 10.00-12.30 uur:
   
‘Hoeveel huisjes heb jij al?’ Dit is een veel gehoorde uitspraak in quiltland de laatste maanden. Op de enige echte huizenbee kun je elkaars huisjes zien in een onvervalste show-and-tell en lekker samen werken aan nieuwe huisjes. Lapjes uitwisselen is uiteraard mogelijk en bij mooi weer gaan we in de tuin zitten.
Kosten: gratis!
wel opgeven i.v.m. beperkte ruimte: welkom@quilt-it.nl


Appliceren in 1 dag zaterdag 28 juli of donderdag 9 augustus 10.00-14.30 uur:
 
Leer de eerste beginselen van het appliceren in één dag! We leren diverse technieken op een klein lapje, en dat helpt je om je appliceer-angst te overwinnen. Koffie en thee is inbegrepen voor de hele dag, neem wel je eigen lunchpakketje mee.
Kosten: € 20,-
Basiscursus patchwork :Begin deze zomer nog met het leren van patchwork!
zaterdag 11/8, 18/8, 25/8, 15/9, 29/9 en 13/10 van 10.00-12.30
We maken in de cursus een sampler  van 120 cm x 190 cm en leren je alles over de technieken die je nodig hebt voor het maken van een quilt met de hand. Je hebt geen enkele basiskennis nodig, alleen enthousiasme!
Kosten:€ 90,-

Workshop Quilt as you go: vrijdag 3 augustus 10.00-12.30 uur
 
Hoe werkt dat eigenlijk om een quilt in delen te quilten en later aan elkaar te zetten. Waar moet je rekening mee houden tijdens het quilten en hoe zorg je dat alles onzichtbaar aan elkaar komt? In deze korte workshop wordt je alles duidelijk. We maken geen werkje tijdens deze workshop, maar je krijgt vooral een uitleg. Als je al bezig bent met een quilt in delen te quilten, neem het dan mee!
Kosten: € 20,-
Zigzag band verwerken tot een schulprand vrijdag 17 augustus 10.00-12.30

 Je ziet het steeds meer; het verwerken van zigzagband in quilts tot schulprand. Maar hoe doe je dat eigenlijk? In deze korte uitleg-workshop laten we jullie zien hoe je dat doet en de diverse mogelijkheden. Kom kijken en leer hoe je je volgende quilt met een schulprandje kunt afwerken!
Kosten: € 20,- en je krijgt een metertje schulpband!

Daverend Dotty Dagje uit

Wist je dat als je een dagje Dotty doet, en je dat van te voren doorgeeft en met minimaal 3 personen komt, we koffie, thee en wat lekkers kunnen regelen voor je? Soms in de workshop, en als die vol is, in de keuken of bij mooi weer in de tuin! Gratis.
Maar als je met minimaal 7 personen komt, dan verzorgen we een complete lunch voor slechts
€ 7,00 p.p. Een schaal met diverse broodjes waar altijd wat lekkers uit de eigen moestuin aan toegevoegd wordt en drinken zoals sap, melk, thee, fruit. En dan moet je weten dat je je jas altijd aan de kapstok mag hangen in de hal en dat er voor ieders gemak een toilet speciaal voor klanten is. Wat is een fijner welkom dan dat? Met recht een top dagje uit!
Maak van te voren een afspraak door te mailen naar welkom@quilt-it.nl of te bellen naar 013-5112501

maandag 18 juni 2012

koken en zomeractiviteiten

iemand anders maakte deze foto, want ik was t glad vergeten....
Gisteren had ik een oude favoriet weer eens van de planken gehaald; 

Zelfgemaakte rucolapesto 

met pasta en cherrytomaatjes (deze week in de aanbieding bij Appie).

Ondanks het feit dat we massaal in NL denken dat het een slechte zomer is, groeit de rucola in mijn tuintje als kool. En als ik hem z'n gang laat gaan, dan schiet ie in bloei en is de lekkerste smaak weg. Dus, heb je veel rucola, dan is dit het moment om hem eens flink kaal te plukken om er rucola pesto van te maken.

Wat heb je nodig:

Twee handen vol rucola
Twee teentjes knoflook
Goede extra vergine olijfolie; 1 dl.
5 eetl. geraspte parmezaanse kaas
peper en zout
hakmolentje of vijzel

Doe de rucola en de knoflook in de hakmolen en schenk er al vast wat olie op. Voeg peper en zout toe en laat het hakmolentje de rucola en de knoflook fijnmalen. Schenk er genoeg olie bij zodat het mooi bindt. Niet te fijn malen, je wil nog stukjes rucola zien. Voeg als laatste de parmezaanse kaas toe, laat het hakmolentje nog één keer draaien en serveer direct met.......

Pasta rucola pesto en cherrytomaatjes

Kook de pasta in ruim water beetgaar. Als je de pasta hebt afgegoten, het vuur klein zetten, de pasta terug in de pan en direct de rucola pesto erdoor roeren, als laatste voeg je een bakje doorgesneden cherrytomaatjes toe en warm je die nog even mee. Een klein scheutje witte wijn verfrist de smaak. Direct serveren en geniet van deze delicatesse!

Maar wat is er nog meer te doen in deze zomer die maar geen zomer wil worden?
Nou, ik ben bezig met een leuk programma aan activiteiten, workshops, hoe je het ook wil noemen. En we noemen het:

Quilt Zomer bij Quilt it & Dotty!

De gehele maand juli en augustus hebben we diverse workhops van hele en halve dagen en zelfs een complete basiscursus ingepland. Bijv. machinaal quilten, appliqueren in 1 dag, Huisjes-bee, Stempeldag, Quilt-as-you-go, en ook gastworkshops van een paar bekende quilters!!! Omdat we nog niet alles hebben ingepland en het nog niet op de website staat, is er nog plaats voor workshops. Dus heb je een idee, van DAT zou ik nou altijd eens willen leren, zeg het dan! Laat een reactie achter of mail welkom@quilt-it.nl. 

 Dus, ook al verregent de hele zomer, bij Quilt it & Dotty is er altijd wat te doen!

 De dames van The Quilted Crow Quiltshop hebben een geweldig boek geschreven: Elegant quilts, country charm. Prachtige quilts en wolapplicaties. Is net binnen gekomen en staat voor je klaar in de webshop.
 En jullie kennen vast wel de prachtige applicatie quilt 'Birds of Paradise'. Karen Mowery heeft het gehele patroon uitgebracht in een boek! Alle applicatieblokken simpel over te nemen op je favoriete manier en met je stoffen omtoveren tot een dot van een quilt.

Ik heb slechts twee exemplaren van het boek gekregen omdat er nogal een run op bleek te zijn, en die staan HIER voor je klaar.

En nu nog even een minder leuke mededeling; door de belabberde bezorging door TNT zijn we veel brievenbuspakjes verloren. Als dat niet op korte termijn verbetert, zullen we daarom binnenkort over moeten gaan tot pakketdienst bezorging van alle bestellingen.De portokosten zullen dan bij elke bestelling € 7,- zijn.
Op mijn blogspot hoor je wanneer dat in gaat.
Om de pijn wat te verzachten, hebben we een extra betaal mogelijkheid in de webshop aangebracht; vooraf overmaken op rekening! (Let wel op, de bestelling loopt hierdoor een vertraging op van 2 á 3 dagen) De snelste manier is en blijven Ideal en Paypal.

Happy quilting!

Dorry


vrijdag 15 juni 2012

Simply Vintage 3 is binnen!

Ja, ja, het is echt waar de Simply Vintage 3 is binnen! Hij staat HIER voor je klaar in de webshop. SORRY UITVERKOCHT

Happy quilting,

Dorry

donderdag 14 juni 2012

Ierland deel 3

Terwijl Jeroen hier in het Ierse land het middenterrein op loopt van een schattig kasteeltje uit de middeleeuwen....
....is er in de straat van Quilt it & Dotty een paniek van jewelste.
Er is een ongeluk gebeurt met twee auto, een kraan.
Twee personen zijn erbij betrokken en een baby van slechts enkele weken oud.
Epilepsie schijnt de aanleiding te zijn en de personen die te hulp kwamen, daarvan is er één uiteindelijk overreden.
Gelukkig, zijn er enkel gewonden, en de baby had niets.
De baby kwam even bij ons, zodat de vader de gewonde moeder kon bijstaan.
Ierse turf waar vroeger de kachels op gestookt werden
De politie, ambulance alles vloog de straat in en bij onze winkel in en uit.
Ondertussen had ik ook nog een zakelijke afspraak die midden in dit hectische schouwspel was beland.
Er is altijd wat te doen bij ons, dat zie je wel.
En ik was blij dat ik iets kon betekenen voor de ouders en het kindje.
Zo, en nu over tot de orde van de dag. Ierland! Ik lees dat jullie allemaal net zo hard meegenieten van de foto's. Ben je er toch even bij. Na ons bezoekje aan de Connemara besloten we de kant van de kust, de Atlantische Ocean op te gaan. En daar kwamen we terecht in een niemandsland met hier en daar een kleine cottage zoals, volgens mij, de Ieren 100 jaar terug woonde.
De TomTom kende geen enkele weg en riep telkens dat we moesten omdraaien. Maar probeer dat maar eens te doen tussen de stenen muurtjes. Vele cottages stonden leeg (zie hierboven de punten van de daken rechts), wat niet raar is omdat ze nauwelijks groter zijn dan een hedendaagse gemiddelde garagebox. Wel jammer is het feit dat ze op hetzelfde terrein vaak een inspiratieloos jaren '70 blok beton zetten waar ze dan wel in gaan wonen. Zal vast wel te maken hebben met het feit dat de Ieren heel lang arm zijn geweest en toen ze eenmaal geld kregen, het bouwen van een lelijk blok voorruitgang leek.
En wat doe je op zo'n door God verlaten plek? Chipjes eten. Oftewel 'a packet of crisps'. En ze heten Hunky Dorys! Hahaha. Het betekent zoiets als alles koek en ei, oftwel het komt aamol goe!
Gezeten op een rots in het niemandsland hadden we eindelijk een heerlijk zonnetje. Terwijl we een scone (een skon, en geen skooooon zoals wij zeggen) naar binnen schoven (door de plaatselijke kruidenier opengesneden en besmeert met boter en jam) genoten we van dit kleine typisch Ierse bootje met zwarte zeilen.
Het terrein is één en al hultenbult (zoals wij in Tilburg zeggen) en het belopen vergt nogal wat concentratie omdat  er stenen liggen en begroeit is met mos, gras en andere dik lijkende planten die inzakken als je erop stapt. Maar wat een locatie he....en wat zou zo'n huisje nou kosten :-)
Alleen al het mos wat op de stenen groeit is al prachtig. Maar dat krijg je alleen in een land waar het heeeeel vaak regent.
de beplanting op de grond is ook heel speciaal. Kleine bloemetjes (orchideetjes?)
 En toen we weer terugreden door de Connemara zagen we deze prachtige watervallen van hieronder.
 En wij waren niet de enige, want er stonden zowel op de heen als terugweg touringcars met toeristen.
 Het gebied de Connemara is bekend geworden door het liedje van Michel Sardou 'Connemara'. 


Zo, en als allerlaatste foto een heerlijk toetje; Pavlova met rood fruit en room.

Happy quilting,

Dorry