woensdag 30 januari 2013

Miss Yoyo

 Het was weer volle bak bij de Miss Yoyo vandaag, maar doordat we iedereen hadden laten inschrijven paste het precies. Er was ruimte voor vragen en iedereen kwam aan bod. Dit is ons zo goed bevallen dat we voor de volgende maand weer de Miss Yoyo deelnemers vragen om in te schrijven voor de bee. Dit kan EEN WEEK VANTEVOREN. Voor iedereen die nu niet naar de Miss Yoyo bee kon komen, hebben we een oplossing. De gewone Bee die meestal de eerste woensdag van de maand wordt gehouden, heeft nog ruimte voor Miss Yoyo deelnemers. Data staan op de website bij BOM's/CLUB's. De gewone bee (ook voor de Miss Yoyo deelnemers) is de eerst volgende keer 6 februari van 10.00-12.30 uur.
 We gingen deze keer aan de slag met de yoyomaker. Ik heb hem in de webshop staan: KLIK. Maar ook zonder de yoyomaker kun je ze maken. Let goed op dat de hoogte van deze strook  21 cm is excl. naad. Inclusief naad is dat 22 cm.
Zelf ben ik bezig met de My Home or Yours. Het schiet al aardig op met de quilts aan de waslijn. Het wel heel fijn werk, maar erg leuk om te doen!

Morgen ga ik naar Karen in Rijpwetering die op deze foto de scepter in haar keuken zwaait. Ik ga met al mijn lapjes mee met Supergoof haar trunkshow. Ik heb er enorme zin in! De gastvrijheid van Karen, de geweldige trunkshow waar ik nooit genoeg van kan krijgen en al die gezellige mensen die komen.Een heerlijk dagje uit. 

Happy quilting,

Dorry


maandag 28 januari 2013

Belangrijk bericht over de Miss Yoyo

 De Bom Miss Yoyo, door Dorien ontworpen, is een zeer populaire quilt. Elke maand komen de maaksters van de quilt vanuit heel het land naar onze winkel om het nieuwste pakketje in ontvangst te nemen.
Maar.....zo'n 20 quilters passen helaas niet in de winkel. Daarom moet ik jullie vragen je VOORAF aan te melden voor een plaatsje op de Miss Yoyo bee. We hebben 10 plaatsjes, en wie het eerst komt, wie het eerst maalt.De eerst komende bee is WOENSDAG 30 JANUARI.

Graag je elke maand opnieuw aanmelden, dan maakt iedereen kans om regelmatig op deze gezelige en leerzame bee te komen.

Uiteraard krijg je als Miss Yoyo-maakster het pakketje thuisgestuurd als je niet op de bee komt.

Happy quilting,

Dorry

woensdag 23 januari 2013

En nu weer over tot de orde van de dag.....

 Moet je eens kijken wat een mooie Guute's Antieke quilt er de winkel in kwam.
 Gemaakt enkel en alleen van scrapbags.
 Alleen het randje is er speciaal voor uitgezocht. Bravo voor Jos!
 Ook hadden we weer cursus in de winkel.
 Ik laat je les 3 van machinaal patchen zien.
 Op zo'n mooi Featherweightje is dat natuurlijk een zaligheid.

 Even aftekenen en hup weer een rand klaar.
 Langzaam maar zeker loopt de My Home or Yours ook vol. Maar als je wil kun je nog meedoen. We hebben 3 maanden gehad nu, en dit huisje met haan op t dak en stokrozen maakte we deze keer. Klik maar HIER als je er meer over wil weten.

 
 En Mr. Bingley? Die zit op het mooiste quiltpatroon van het hele huis.
 De tegelvloer in de gang!
 Lijkt erg op dit patroon he. Het is een A4-agenda met lekker veel ruimte om te schrijven. En vanwege het koude weer geef ik hem weg! Dus....laat een reactie achter en dan maak je kans om deze prachtige  Moda-agenda te bemachtigen!


 Het was deze maand ook de allerlaatste keer van de Jules, ook wel de Mysterie quilt genoemd. Je krijgt deze maand niet alleen de stof voor het blok....

.....maar ook de borderstof EN een zakje met wat extra knoopjes om de quilt te versieren. Jose hoopt dat jullie veel plezier hebben beleefd aan het maken van deze quilt en we zien graag de resultaten!

Ook de laatste maand is de Lisa's Flower Garden. Dit zijn de bloemetjes die je nog maakt deze maand. Je ontvangt er ook de borderstof nog bij. En dan kan de hele quilt in elkaar! 

Ik heb geweldig genoten van dit wolletjes project en ik hoop jullie snel mijn resultaat te kunnen laten zien. 

Happy quilting!

Dorry

maandag 21 januari 2013

En eindelijk is t dan zover

Vandaag lekker geschaatst op de Loosdrechtse plassen. Wel wat last van sneeuwduinen waardoor ik twee keer op t ijs lag. Maar doordat t rond nul graden was perfecte weersomstandigheden. Omdat t internet er hier nog steeds uit ligt, even via de blogger-app. En daar kun je geen filmpje uploaden! Op facebook (wordt vrienden) staat wel ern filmpje. Eindelijk een filmpje wat er mee door kan. Er valt nog veel te leren!

Happy skating,

Dorry

zaterdag 19 januari 2013

Geen internet en geen telefoon

Nou de titel zegt t al. Maar ik zal t even uit de doeken doen.

Vanmorgen was ik bezig alles klaar te zetten voor de cursus toen opeens ZAP het licht uitviel. O jee dacht ik. Ik hoop dat ik met een verlengkabeltje wat licht op tafel kan krijgen.

Maar t was dus de modem die kapot ging en de kortsluiting veroorzaakte. Geen internet en geen telefoon. Dus als je ons wilde bereiken, sorry! Ook de webbestellingen moeten wachten helaas. Ik kan er niet bij omdat het een internetapplicatie is. Dinsdag komt de man van Ziggo en vanaf dan kan ik alles weer afwerken. En voor jullie; nog even geduld. Ik behelp me nu even met de Iphone app en ga lekker schaatsen.

Happy Quilting,

Dorry


dinsdag 15 januari 2013

Laatste Blok Camelot

Jullie hadden nog een foto tegoed van blok16 van de Camelot. De borderstoffen worden later verstuurd. Dat is een berg stof geworden voor de 60 deelnemers! Daar kun je bijna niet overheen kijken.
Dus nog even geduld!!

Happy quilting,

Dorry

donderdag 3 januari 2013

Merry Christmas, huh alweer?

 Je zult wel denken....
 Merry Christmas?
 Hebben we dat al niet gehad? Nee, het is de Merry Christmas Wool quilt!
 Met wolapplicaties een schitterende kerstquilt maken.
 Dit was t blok van vorige maand, hebben jullie het al af MCWQ-deelnemers?
Dan komt er morgen of overmorgen het volgende pakketje in de brievenbus. Tenminste, als Post Nl doet wat ze beloven....

Happy Quilting,

Dorry

woensdag 2 januari 2013

Antique Hexagon Star Quilt in de Quilt en zo!


 Het was een heerlijke kerst...
 ...met een tambourmaitre van slechts 2 jaar oud die het familie-orkest in toom hield.
 En natuurlijk met een heerlijke verrassing; we staan in de Quilt en zo!
 Dat was natuurlijk niet zo verrassend, want we hebben niet alleen meegewerkt aan het interview wat in het blad staat op pagina 20....
 ....maar ook het patroon geschreven voor de Antique Hexagon Star Quilt. Een antieke quilt uit het begin van de vorige eeuw. Althans dat zijn de jongste lapjes, want er zitten hele oude lapjes in. Het gaat terug tot ongeveer 1850. Ooit dus een keer begonnen door iemand, en later een keertje afgemaakt door een dochter of kleindochter stel ik me zo voor. Zo zie je maar, quilts die jaren duren voor ze af zijn van alle tijden!
 Maar wat waren we hier in onze nopjes met wel 4 pagina's en het leuke artikel.We hebben er een paar pakketten bij gemaakt, zodat je het zo kunt samenstellen als je wil! Een compleet pakket voor de hele quilt(alleen de top he)kost € 225,-. Een pakket voor alleen de sterren en de driehoekenrand waarbij je later zelf de stof voor de rode hexagonnen kiest kost € 125,-. Een pakket voor alleen de rode stof van de hexagonnen: € 100,-. Het staat allemaal in de webshop. Klik maar HIER.
En natuurlijk hebben we bij dit patroon een stempelset laten maken. Een ruit en een hexagon, want daar moet je er respectievelijk wel 529 en 826 van maken. Dat wil je toch niet tekenen???? De set, met stempelkussen erbij, is speciaal geprijsd voor € 44,- en staat ook in de WEBSHOP.
De quilt heeft vanaf vandaag een prominent plek gekregen aan de kast in de workshop.
Daar is pas goed te zien dat de quilt heeeel oud is. Geliefd, geknuffeld en veel gebruikt. Hoeveel vreugdes en verdrietjes heeft ie wel niet gekend?
Mocht je nu toevallig willen beginnen met de sterretjes zoals Supergoof dat doet, dan is het stempeltje van de ruit daar bij uitstek geschikt voor! Zo zie je maar, we zijn van alle markten thuis.

Als je alleen maar zin hebt om je collectie stempeltjes uit te breiden, dan kun je ook je slag slaan in de webshop. Klik maar HIER.

Onze vaste klanten hadden eigenlijk verwacht dat we deze week uitverkoop zouden houden, maar vanwege zeer drukke werkzaamheden (ja, ja, er zit nog meer in t vat!) hebben we dat even uitgesteld. Let op dit blog, de website, of de nieuwsbrief, en dan hoor je vanzelf wanneer die wel start!.

Want als we dat doen, dan doen we het goed! Maar dat wisten jullie al he.....

Happy Quilting,

Dorry