donderdag 28 mei 2015

Nog een Mysterie.....

Het is nog een Mysterie hoe de ' Mysterie van het Grote Huis'  eruit komt te zien. Maar dit zijn maanden 1 tot en met 4. 

Het huis, het straatje met de baksteentjes, het schelpenpaadje, en de laan met de bomen......en wat er straks komt? Misschien een hekwerk? Of iets met bloemen? De moestuin, beestjes, een sterrenhemel? Wie zal het zeggen? Mijn hersenpan maakt overuren, en ondertussen prik ik lekker verder aan het volgende deel. En af en toe komt er ook een muis voorbij in mijn hoofd, van de buurvrouw, zal ik die ook een plaatsje geven?

Van elk maanddeel is OF alleen het patroon te krijgen, OF het patroon met de stoffen. De beschrijving is in het nederlands en komt uit eigen keuken! Ik kreeg al emails met de vraag hoe dit te bestellen is, nou gewoon in de webshop! Geen verplichtingen, je koopt ze per maand. Je kunt stoppen wanneer je wil. Klik maar HIER en kies wat je wil.

Of je komt naar de Bee van de Mysterie; de volgende is op donderdag 11 juni van 10.00-12.30 uur. Gratis als je minimaal het patroontje afneemt. Uitleg, ontmoeting met de andere Mysterie makers, koffie, thee, gezelligheid en alle gelegenheid tot vragen stellen.

Happy quilting,

Dorry

woensdag 27 mei 2015

Even bijpraten, zoveel gebeurt!

 Afgelopen week kregen de Lizzy BOM deelnemers de pakketje met de blokjes in de bus. En deze keer was er iets bijzonders, want bij blokje 47 zit deze keer geen stof. Het is namelijk de bedoeling dat je het blokje maakt met alle restjes die je de afgelopen maand hebt overgehouden. Ik heb horen zeggen dat dat zoveel stof is, dat er wel meerdere blokken van gemaakt kunnen worden. Mocht je nu echt te weinig stof over hebben, dan mag je hier in de scrapbasket graaien dat t een lieve lust is!
 Maand vier van de Mysterie is ook al op de bus gegaan We hebben boompjes gemaakt met de oval yoyomaker en de biastape-maker voor de boomstammetjes. T is me toch leuk om te doen! En je kunt nog steeds mee doen. Elke maand een randje, met of zonder stof pakketje. Wat je maar wil.
 Ondertussen zet ik ook regelmatig wat steekjes in mijn quilt.....af en toe....want er zoveel te doen...
 Zoals Nathalie die binnen kwam met deze prachtige mandjesquilt! We hebben hier echt een uur ademloos naar dit prachtige werk zitten kijken.
Net zo mooi was deze sterren in een ruit-quilt met op de hoeken een geniale ' cheater' uit de winkel die er perfect bij bleek te passen.

 Wat een mooie regenboog, een dubbele, zie je t?
Jeanne, basiscursist, kwam haar affe Sampler showen. Heel mooi gequilt en toen in de wasmachine! Ik krijg daar zoveel vragen over, of je een quilt echt kunt wassen. Ja dat kan!
 Gewoon op 40 graden, schepje waspoeder erbij. Vloeibaar kan ook. Lekker laten draaien. Geen wolwasprogramma gebruiken want dan liggen de lapjes nat zo een half uur op elkaar en dan heb je juist kans op bloeden.
 Ik stop de quilt na het wassen altijd in de droger, maar de quilt op de foto's hier is gewoon na de wasmachine in de buitenlucht gedroogd over een rekje heen. Af en toe verleggen zodat je geen punten erin krijgt.

Nou wat een plaatje he! Lijkt wel antiek hoor ik hier vaak zeggen. Nee, gewoon nieuw, en zelf gemaakt. Wat een weelde.

Happy quilting,

Dorry

vrijdag 22 mei 2015

Pinksteraanbieding

Het hele Pinksterweekend krijg je 20% korting op ALLE Noric Ware bakvormen in de webshop en de winkel.

Fijne dagen en happy quilting,

Dorry

donderdag 14 mei 2015

Ballet, over iets van vroeger

 Toen ik bijna 14 jaar was, had je Fame op tv. En ik was direct gegrepen. Ik moest en zou zo leren dansen. En hoe overtuigd ik was voor de eerste les dat ik modern en hip wilde leren dansen, na enkele weken was ik om. Klassiek ballet, dat was het helemaal!

 In twee jaar tijd was ik van een totale beginner rijp om auditie te doen op de Havo voor Muziek en Dans in Rotterdam. Twee honderd meiden en een handvol jongens kwamen opdagen. Met een nummer opgespeld, de verplichte zwarte balletpakjes, lichtroze maillot en witte tailleband, stonden we in rijen klaar om beoordeeld te worden.
 Op slappe balletschoenen zoals we dat noemden. Geen spitzen bij de auditie. In een rijtje allemaal dezelfde oefening doen die slechts 1x voor gedaan werd. Met een pianist ter begeleiding. Soms werd je eruit gepikt. Dubbel gebogen, in je buik geprikt en toen moe en bezweet naar huis. Weken wachten op een antwoord. Wat per post kwam. HET antwoord.....en het was een JA, ik was aangenomen. En daar ging ik, 17 jaar, naar Rotterdam!
 Ik moest gisteren aan dit verhaal denken toen ik wat dozen aan het open maken was op mijn slaapkamer. En een doos was tot de rand toe gevuld met balletschoenen. De desbetreffende auditie heb ik gedaan op het vierde paar balletschoenen van boven, rechter rijtje. Van satijn, met aangenaaide linten (die eigenlijk alleen aan spitzen horen) en met borduurgaren dichtgestopt, want die dingen sleten waar je bij stond. Ik had zelfs een klein handeltje in het repareren en stoppen van balletschoenen. Daar vroeg ik fl. 5,- per paar voor. Was toen blijkbaar al handig met naald en draad!
 Vooral spitzen moesten, voordat ze gebruikt konden worden, met garen op de punt ' gestopt'  worden, anders gleed je in no-time uit. Ik deed dat trouwens met een kromme chirurgische naald en bijpassend borduurgaren van dmc, want die hadden zulke mooie kleuren....

Tutu's heb ik maar een keer gedragen, en die heb ik speciaal voor een voorstelling zelf genaaid. Met een patroon van krantenpapier, een basis van een oud wit laken en meters, meters repen tulle die ik er gerimpeld opnaaide. Ik heb met dat kostuum nog in de krant gestaan.....

Een heel bijzonder exemplaar in mijn balletschoenen collectie is een paar docenten-schoentjes. Op de balletschoenen-collectie-foto linksonder, linker rijtje. Je vraagt je natuurlijk af wat daar zo bijzonder aan is. Er zit een klein hakje onder! De hele dag op balletschoenen is een aanslag op je achillespezen, en om die te ontlasten is dat hakje. Ik heb ze nooit gebruikt, want zo ver kwam het nooit bij me. Wat ooit een droom was om balletdocent te worden, is ook een droom gebleven.Ik ben nog naar de dansacademie in Tilburg gegaan, en toen ben ik gestopt.

Maar als ik die doos open doe, dan komen alle herinneringen en dromen weer boven. Mijn tripje naar de hemel zeg maar.....


Happy quilting,

Dorry

woensdag 13 mei 2015

Hemelvaart gesloten

Donderdag 14 mei is de winkel gesloten in verband met Hemelvaart (en een logeerpartijtje van mijn jongste!). Ondertussen probeer ik mijn emailbox te maken, die wil namelijk niks meer versturen. Dus als je wacht op een antwoord, dan even geduld! Geniet van elkaar en het buiten zijn met een lapje hier en daar.

Happy Quilting,

Dorry

vrijdag 8 mei 2015

Het begint allemaal bij de basis......

 Ooit lang geleden, wel TWEE-EN-TWINTIG JAAR geleden kreeg ik de lapjeskoorts. Ik was als kind al enorm bezig met stoffen en draadjes, deed echt van alles, haken, breien, kleding maken, maar toen kwam daar de lapjesdeken in beeld. En wars van enige kennis of kunde begon ik. Met een oud handwerkboek op schoot. En oh, oh, oh wat heb ik een fouten gemaakt.

Want een cursus? Ben je gek. Waar kon ik trouwens lessen volgen? Geen idee. Nou t duurde echt jaaaaren voordat ik eindelijk eens snapte hoe het nou zat. En ondertussen natuurlijk een hoop lapjes verknipt en uuuuuuren besteed aan uhhhh.....niks. Nu 22 jaar later heb ik al tientallen quilts gemaakt en leer ik nieuwbakken quilters hoe je quilts maakt en welke fouten ze niet moeten maken. Ik moet ondertussen alweer honderden quilters 'opgeleid' hebben. Dat klinkt zo zwaar, maar zo zie ik het niet. Want patchwork en quilten is een liefhebberij, een hobby, dus de lessen zijn er vooral om het leuk te hebben. ' Vind je het leuk om te doen?' en ' Ben je blij met het resultaat?' dan is mijn missie geslaagd. Dus niks quiltpolitie, geen ' je moet altijd' en ' je mag noooooit' . Alles mag en dat spreekt na al die jaren de cursisten zo aan. Want iedereen kan het.


Als ik alleen al nadenk wie er allemaal de revue gepasseerd zijn de afgelopen jaren. Ik vind het altijd zo leuk om oude cursisten terug te zien in de winkel, of facebook of als ze een eigen blog zijn begonnen over quilten. Kan ik toch nog meegenieten van de resultaten van mijn werk


En dat maakt dat ik mij trots voel. Trots dat ik kennis mag overdragen en dat na jaren de cursisten nog in mijn winkel hun resultaten komen laten zien.

 Zoals deze quilt van Josine....
En van Lisette....

Ik word er altijd verlegen van als ik zulke berichten lees over mijn cursussen:

' Als je deze cursus hebt gedaan kan je echt al een hele boel. Ik ben er heel blij mee dat ik deze cursus heb gedaan.' 

' Dit is echt de moeite waard!!' 

' Superleuke cursus! Had het niet gekund zonder jouw bezielende begeleiding' 

Inderdaad een leuke cursus!'


De foto's die je ziet zijn allemaal gemaakt op de basiscursus van 6 lessen. Zes hele ochtenden en wat huiswerk thuis. Wil je nu eindelijk ook eens de basis GOED leren? Dan kun je je NU opgeven voor de basiscursus. We hebben twee groepen:

VrijdagOCHTEND 10.00-12.30 uur: 8 mei, 22 mei, 29 mei, 12 juni, 26 juni, 10 juli

OF

DinsdagAVOND 19.00-21.30 uur: 19 mei, 26 mei, 16 juni, 30 juni, 7 juli, 14 juli

Opgeven kan via de webshop KLIK . En als je vragen hebt, dan kun je ook gewoon even mailen; welkom@quilt-it.nl

 En ondertussen?

Happy quilting,

Dorry


donderdag 7 mei 2015

Lente Ramenlappen!

Afgelopen maanden is heel Nederland in de ban van het ramenlappen. Supergoofs manier van het maken van Cathedraals venstertjes. En nu zijn er weer twee data ingepland! 
Op zaterdag 23 mei 10.00-16.00 uur OF zaterdag 6 juni 10.00-16.00 uur. Je kunt je opgeven en betalen in de webshop, de kosten zijn € 60,- incl. lunch en kleine show & tell. KLIK VOOR DE WEBSHOP . (let op, de prijs komt pas tot stand na toevoeging van de verzendkosten)
Kom je ook genieten van een heerlijke dag vol met lapjes plezier? Wees er dan snel bij! Geef je dan bij het opgeven ook aan om welke dag het gaat? 

Bij haar kun je er ook al over lezen!

Happy quilting,

Dorry

woensdag 6 mei 2015

Bakken, en drogen en wachten

 En toen was er afgelopen zaterdag opeens de langverwachte Aga Bakdag! Ik had ter voorbereiding alvast vanalles gebakken zoals een quiche Lorraine.
 En de cursisten, de baksters werden onthaald met heerlijk gebak! Daar had ik al voor gezorgd.
En toen gingen ze aan de slag! Een vorm uitzoeken, het bijbehorende recept lezen, alles leren over
'cups' en ' tbs' of 'tsp' . Varieren met lekker smaken, kaneel, of citroen, yoghurt of karnemelk? Alles kan....En dat superspul dat bakingsoda heet en samen met bakpoeder voor heerlijk luchtig gebak zorgt.
 Supertrots was ik op een hele jonge bakster die zelfs mee had gedaan met de Cupcake Cup! Die wilde dolgraag met de KitchenAid aan de slag, want die had ze op haar verlanglijstje staan! Heerlijk zo'n kind dat nu al weet wat ie wil.
 Hup, daar was het eerste baksel al.
 En mijn voorgebakken kadootjes werden versierd en ingepakt mee naar huis genomen voor een jarige....
 Zo doen we dat met natte jassen van klanten. Drogen op de Aga! Klanten lekker shoppen onder t genot van een kopje koffie en ondertussen droogt alles!

Bij de bakdag hoorde ook een heerlijke lunch! Het was een fijne dag met lekkere resultaten!
En nu deze ochtend, want tjongejonge wat een file zat ik deze ochtend in.....Ik was dus te laat om de winkel open te doen! Dat doen we DONDERDAG 7 mei, ja morgen, gewoon over. Maar nu zonder dat de bee iets kost!!!! Dus kom je ook naar de bee? Van 10 tot 12.30 uur. Wel even aanmelden graag.

Happy quilting,

Dorry