woensdag 30 september 2015

Vrijdag 2 oktober voor t laatst open!

 Terwijl ik mijn rijke pieperoogst uit de grond haal.....
 ....en tevreden rondkijk in de nieuwe keuken....
....moet ik jullie vertellen dat ik vrijdag 2 oktober voor t laatst open ben in Tilburg. Daarna ga ik aan de slag om de nieuwe winkel in Overloon op te bouwen! Er is nog heel veel te doen, maar ik hoop binnen een maand of twee open te gaan! Hou dit blog in de gaten over de exacte datum van de opening.

Happy quilting!

Dorry

vrijdag 18 september 2015

half hier half daar en de rest gaat gewoon door

 De allerlaatste bee van de Lizzy sampler was er gisteren. Nu heeft iedereen de 72 blokjes gehad, en kunnen de sashings en de cornerstones er aan. Daarbij is het soms heel handig om alle blokken op een groot laken te spelden.
 Ik heb deze foto van Bernadette gejat (mag wel he Bernadette!), want zij heeft een gordijnrails langs t plafond gemaakt en daar hangt ze een laken op. Zo kan hij blijven hangen en kan ze alle blokjes op de juiste plek naaien. Wat een genot was het om elke maand pakketjes te maken voor alle Lizzy deelnemers en DANK DANK DANK  aan Moniek van de Velde die een heel jaar lang haar Lizzy top aan mij uitleende zodat iedereen hem kon bewonderen.  Nu verder met....
....de nieuwe winkelpui! De deur waar jullie straks door naar binnen komen. Hij is gearriveerd.


Even een 'koude brug'  maken, zodat er straks geen condens binnen komt en t water allemaal buiten blijft.

Je knippert een paar keer met je ogen en het staat erin! Nu het glas nog en de roedeverdeling. De oude antieke deurklink heb ik al in huis, vond ik op de antiekmarkt in Tongeren. Daar kom ik altijd zo graag. Maar genoeg gekletst, loop je even mee naar binnen?

Tegen het plafond latten waar straks het echte houten plafond tegen aan gemaakt wordt. Voor een extra warme sfeer, en het is goed voor de akoestiek. Achterin zie je een donker gat, daar komt later de workshop!!
Dit is het beeld als je achterin de workshop staat en door de ' toog' de winkel in kijkt, met de voordeur als grote lichte vlek.

Rondom de verwarmingsketel wordt het netjes omtimmerd, weggewerkt in een kast. Kun je er toch bij, maar kijk je er niet tegen aan. Wat een slim idee he. Schud ik zo even uit mijn mouw hahahah.

Knipper je even met je ogen ......et voila. Klaar voor de stucadoor!

En tot slot nog een heeeel oud kiekje uit de oude doos van anno de 2e wereldoorlog.....toen waren die Aga's al in zwang. De Britse regering bestelde destijds zoveel Aga's voor kantine's, voedselcentra en tehuizen dat de wachttijd opliep tot 27 weken. Toen wisten ze al hoe fijn dat werkt en hoe lekker alles wordt.

En als afsluiting een filmpje van een Nederlandse Top kok die eerst verteld over zijn koelkastinhoud, maar later ook zijn Aga laat zien....

KLIKKERDEKLIK

Happy quilting,

Dorry

dinsdag 15 september 2015

Hoe lang duurt het nog?


Ja ja, ik hoorde jullie wel gillen; ' Hoe lang duurt het nog Dorry?' en ' Wanneer gaat de nieuwe winkel open?'. En op dit alles kan ik nog geen antwoord geven! Zo'n verbouwing kost tijd. Heel veel tijd. In ieder geval is de keuken klaar; geschilderd door mij en de Aga weer vakkundig opgebouwd door de mannen van AST. De foto hierboven is in de ochtendzon....
En dit is in het avondlicht, lijkt net of ik een lichtgroene Aga heb! Nee hoor, gewoon een creme-kleurige......Met een partijtje eiwitten die ik over had, heb ik tijdens het eten koken meringues gemaakt en een pavlova. Ik kreeg er klachten over, dat ze veel te lekker waren en dat ze er niet vanaf konden blijven! Ik zal het nooooooit meer doen.

Stukje bij beetje komt het nieuwe huis af, schilderen, inrichten, hier een daar wat ophangen.

En Pluisje heeft haar plek al helemaal gevonden!
Herkennen jullie deze kasten? Het zijn dezelfde als de kasten uit de winkel en ik heb ze geschilderd. Met Annie Sloan verf. Lekker kladderen, want dat hoort daarbij.
En gordijnen naaien, maar nu is mij naaimachine stuk; gaf hier en daar lusjes in het stikwerk en dat mag niet! Dus de gordijnen moeten weer wachten.

Voor een vriendin maakte ik even tussendoor deze Aga deksel-matjes. Een soort pannenlappen die het chroom van de deksels beschermen. Vond het wel een leuk geintje hahaha (lees maar eens wat er op staat)

Op het land gaat het werk onverminderd door. Piepers, piepers en nog eens piepers. Ze zijn bijna klaar voor de oogst. En dan mag ik eerst die van mij met de hand gaan oogsten!!!!
Om een klein tipje van de sluier op te lichten zien jullie hier eerst het zwembad wat na het leeglopen ligt te drogen op de trampoline. Maar daar achter zie je de zijkant van de schuur. DE SCHUUR. De schuur waar alles gaat gebeuren.  De linker twee ramen tot en met de deur wordt de winkel. Na de deur voorbij de twee struiken worden omgebouwd tot workshop! Meer dan een gat in de gevel en een lege ruimte kan ik gewoon nog niet laten zien! Maar ik kan jullie wel zeggen dat het 125m2 quiltparadijs wordt!
Ondertussen komen in de winkel de meest mooie dingen voorbij. Want de winkel is gewoon nog open. Behalve dan dat hij voortaan op zaterdag dicht zal zijn. Dan ben ik druk in het nieuwe huis en met de nieuwe winkel! De aannemer aan het vertellen waar wat moet komen. Waar wil je stroom, waar komt je toonbank? Allemaal vragen.
Jullie weten vast wel dat ik naast quilts ook van kilts hou. Vorig jaar al kocht ik deze kilt, te groot, maar spotgoedkoop. Ik maakte hem kleiner en vond er een leuke groene wollen trui bij met steentjes aan de hals. Past perfect erbij! Wat kan een mens toch blij zijn met deze vondsten he....

Dus allemaal nog even geduld. Je hebt de opening nog niet gemist en nee je kunt nog niet komen kijken. Wat er is gewoon nog niks te zien! Ik ga weer aan de slag!!!

Happy quilting,

Dorry