woensdag 30 maart 2016

 
Ken je dat gevoel, dat OPEENS je quilt af is. En dan moet je naar buiten. Wapperen met dat ding. Zo blij en vrolijk, want je taak is volbracht! En wat ben ik er blij mee. En wat vind ik dat de foto totaal geen recht doet aan hoe mooi hij wel niet is. (ook al deed Marianne onwijs haar best om dat ding in beeld te krijgen)


Dan maar in het Atelier-tje op de vloer, met een stoel erbij en dan daarop klimmen om een foto te kunnen maken. Zo, die ligt eindelijk stil. En nog is hij in het echt veel en veel mooier. 

Ook zin om deze quilt te gaan maken, maand voor maand? Elke maand een envelopje in de brievenbus met daarin het patroon en de stofjes? Geef je dan snel op welkom@quilt-it.nl. Kosten € 26,- per maand, 12 maanden lang. Kun je daarna ook zo blij wapperen.
 Was ik jullie hier op het blog helemaal vergeten te vertellen over alle leuke nieuwe ' borduurderige'  spulletjes er binnen gekomen zijn. Het staat niet in de webshop, dus als je iets ziet, even een mailtje naar welkom@quilt-it.nl. Zoals dit enorme fotoboek € 42,-
 Klein fotoboekje met handgeschept papier pagina's € 9,95 (brievenbus € 2,50)
 Notitieboekje met handgeschepte pagina's € 24,- (pakketpost € 7,-)
 Leuk klein notitieboekje met schattige klosjes op de voorkant € 8,95 Compleet met elastiekje en vakje voor losse lapjes en briefjes. (brievenbus € 2,50)
En wat dacht je van deze antieke klos? Om bijvoorbeeld je randje van de week op te rollen, of een ander borduurwerkje. Of mooie kantjes ....en je kunt er met bijgeleverd setje ook nog een deurknop van maken alhoewel ik hem daar iets te groot voor vind. € 8,95 (pakketpost a € 7,-). Voor de klos liggen twee  Pressepapiers met Toile du Jouy printjes € 3,50 en kan alleen per pakketpost verstuurd worden. 

In drie kleuren: bruin, zwart en aqua

Leuk he, waaien je lapjes buiten niet weg als je bezig bent aan de tuintafel (dit weekend kan het weer!

Nou geniet maar van dat vooruitzicht! Ik ga snel pakketten snijden voor de Camelot, want daar strooooomen de orders voor binnen. Dus als je nog wil; wees dan snel, dan snij ik zo jouw pakket nog mee. En de quiltmania no. 111 is helaas uitverkocht.

Happy quilting,

Dorry

dinsdag 29 maart 2016

Camelot!

 Weet je nog...de Camelot. Die prachtige cirkel quilt, die nu in de Quiltmania staat.
Ik heb alle cirkels destijds gemaakt, maar ben er nog niet aan toe gekomen om ze aan elkaar te zetten. Maar nu hij weer in de aandacht komt door Quiltmania, had ik zo een ideetje. Want wij stuurden destijds door heel Europa pakketjes met stofjes voor het maken van de blokken. 
En bedacht ik mij hier zo, dat nu met de quiltmania-camelot-blokken jullie het misschien leuk vinden om weer zakjes met lapjes te ontvangen. Je geeft op welk blok je wil maken. Bijv. blok A, en dan zeg je in welke kleurstelling je het wil maken, en ik maak een pakketje voor je. 
Kosten? € 9,- per blok. Precies de juiste hoeveelheid, mooi op elkaar afgestemd. 
De achtergrond stof kan ik wat voorstellen voor je doen, en dan kun je op basis van een foto bepalen welke dat moet worden. Zeg maar ' advies op afstand'. Mailen, of via facebook messenger even overleggen hoe en wat en het wordt geregeld! 
Je kunt je ook opgeven voor alle blokken, dan krijg je een compleet stofpakket thuisgestuurd, met de juiste hoeveelheid stof, allemaal op elkaar afgestemd. 
De prijs is dan niet 16 x € 9,- = € 144,- maar € 130,-. 
De achtergrondstof komt daar los bij, maar ook die kun je bij ons bestellen. Daar heb je 3 meter voor nodig. 

Alles is HIER te bestellen. Of stuur een emailtje : welkom@quilt-it.nl of bel even; 0478-64 15 19.

 Zo zie je hier de foto uit quiltmania van blok A....
En zo maakte ik dat blok bijvoorbeeld.

 En dit blok werd bij mij....
Zo, echt je herkent het bijna niet meer terug he!

 Ik vond het wel geinig om bij alle blokken uit de quiltmania mijn blokken te zoeken.
Soms waren ze zo anders geworden....

 ....dat ik me helemaal suf zocht.
Heb je er al zin in om te beginnen met deze quilt?

 Nu je al deze voorbeelden ziet?
Bij genoeg animo gaan we ook een Bee in plannen.....

 Krijg je tips en truuks over hoe je elk blok het beste aanpakt.
Quiltmania's zijn uiteraard ook bij mij te verkrijgen!!! Kijk maar HIER. SORRY! Nr. 111 is al uitverkocht.


Zo, hop hop hop naar de webwinkel,

happy quilting!

Dorry

vrijdag 18 maart 2016

Aga kook en proefdag! en toen gebeurde er nog een hoop meer....

Op veler verzoek is er dan eindelijk een datum geprikt voor een ECHTE Aga kook en proefdag.

Vrijdag 22 april van 10.00-17.00 uur.

Opgeven kan via de webshop, of in de winkel:

Ik wil meedoen aan de Aga kook en proefdag


Voor iedereen die zich afvraagt hoe dat nu werkt met zo'n Aga. En of dat niet vreemd is dat ie altijd aanstaat en of je nu echt helemaal opnieuw moet leren koken.(nee hoor!) Of voor iedereen die van lekkere dingen houdt, van echt zelf koken zonder pakjes of zakjes, en die graag voor grote gezelschappen kookt. Of die graag wil weten wat Aga nog meer kan dan koken. (een heleboel!)

 Ondertussen, in de keuken van tante Toos....hahaha nee GEINTJE. In het ateljeetje is de Simply Vintage en de nieuwe Quiltmania binnen gekomen. Staat hier voor je klaar: 


Quiltmania of Simply Vintage kopen 


 Nog meer leuks; prachtige nieuwe stoffen van o.a. Quiltgate!
Voor de aankleding van de slaapkamer een hoofdeind voor het bed gekocht. Ben er nog niet over uit of ik t ga schilderen. Staat snoezig bij de toch wel kale boxspring (maar die ligt zo lekker)

 Afgelopen week ben ik nog even met mijn lieverd op pad geweest. En dan vind ik t ook heel leuk om te laten zien hoe leuk het hier is.We gingen naar van Welie, een boerderijwinkel, gekoppeld aan een fruitbedrijf, telen, oogsten, verwerken, alles.
Je gaat zo'n schattig winkeltje binnen dat bomvol staat met heerlijk vers groente en fruit.
 Recht uit de boomgaard, van het seizoen, en ook bijzondere dingen zoals pastinaak, meiknolletjes, rabarber. Echt ouderwetse dingen
Hier een favoriet adresje hoor, en zo gezond. Alles mag je hebben! Van het vele fruit maken ze sinds kort ook likeuren.

 Moet je kijken wat een prachtige instalatie!

En toen moest er geproefd worden. *HIK* Heeeeeerlijke appellikeur. En dan niet die weeeige mierzoete Apfelkorn, maar heel frisse aromatische ouderwetse appel, zo of ie recht van de boom komt die appel, en dan in een klein glaasje. 


Zo, dat was ie alweer. Fijn weekend en graag tot in Overloon!

happy quilting,

Dorry

dinsdag 15 maart 2016

wat een jaar erbij doet



 Ik mocht er weer een jaartje bijschrijven, en dat vier ik altijd graag met veel zelf gemaakt gebak. En hapjes....maar toen die ten tonele verschenen was ik heel druk met kletsen en lachen met alle vrienden die langskwamen!
 Vooraan staat de Deadly Chocolate pie uit zijn allereerste boek. T is meer een krokante bodem met een smeuige praline vulling. Jum jum.... Je kunt het recept hier vinden: Klikkerdeklik.
 Dierenliefde, of dieren die elkaar lief vinden....
Of een mens dat een dier lief vind.....
Bijna klaar dit borduurtje. Bij mij begint er steeds meer een idee te komen om hier het begin van een quilt van te maken. En dan mooie randjes er omheen. Beetje als de Mysterie van het Grote Huis. Lijkt je dat wat?
Hier wappert ie in de tuin. Moeilijk te fotograferen hoor zo'n quilt. Er moet nog een border omheen, maar de stof daarvoor is nog onderweg. Telkens als ik de quilt uitvouw in de winkel hoor ik ' hij is zoveel mooier in het echt!' . En dat klopt. En hij was zo leuk om te maken. Jullie mogen het zeggen hoor, als je hem nog een keer als BOM aangeboden willen hebben. Is zo te regelen.
Leuke schaartjes in schotse ruit, perfect voor strakke puntjes.€ 8,50
Er zijn weer pakketten voor deze geweldige leuke huizentochtrol: € 40,-. En hij is te bestellen in de webwinkel: klikkerdeklik.



Maar ik ben ook bezig met nieuwe ideetjes.
Zulke kleine jojo-tjes. Lijkt moeilijk maar is het helemaal niet. En dan een paar of zo. Een paar maar...
Er zijn weer mooie stofpakketjes in een schattig dienblaadje. € 47,50 zijn ze. Negen vette kwarten zitten erin.
Deze antieke quilt heeft me lang geleden al geinspireerd. En velen met mij! Het is de originele Lizzy.
Nicole's Lizzy
En we gaan hem weer doen als BOM! Twaalf maanden lang ontvang je elke maand 6 zakjes. En in elk zakje zit het patroon voor 1 blok, en alle stofjes voor dat blok. En na 72 blokken mag je zelf de stof voor de randjes en de hoekblokjes komen uitzoeken. Wil je dan ook nog de zaagtandjesborder doen, dan ga je nog 4 maanden door. Kosten: € 26,-. Mail maar snel of je er nog bij kunt, want  we zitten al bijna vol! welkom@quilt-it.nl. Of lees het hier nog maar een keer: klikkerdeklik.

 
Happy quilting,

Dorry

woensdag 2 maart 2016

Blustery day

 Het zijn woeste dagen hier op het platteland. Als je je hoofd om de hoek van de deur steekt, trek je hem snel terug. Brrrrr, veel te guur buiten. Daar past dit mooie kalendeblokje van de Kalender BOM voor de maand Maart mooi bij. Elke maand een antiek/primitief ogend kalenderblokje maken wat je uiteindelijk als kalender elke maand kunt wisselen. Je kunt nog meedoen, kost slechts € 12,- pm. En je kunt ook nog op de bee komen als je wil. Lees maar HIER.
 Uit mijn handen komen de laatste dagen heel bijzondere dingen; een haasje....
 ....een aubergine en een aardbei......

 Allemaal bedoeld als laatste rand voor de Mysterie van het Grote Huis. Een mysterieuze BOM, blok van de maand, waarbij in eerste instantie dus helemaal niet duidelijk was hoe de quilt zou gaan worden. En elke maand ontvouwde zicht het verhaal over dat grote huis....het huis dat jullie nu wel kennen! Een quilt met heel veel herinneringen, dat kun je je wel voorstellen. En nu het eindresultaat steeds duidelijker wordt, krijgen er mensen spijt..... Maar geen nood, zou je het leuk vinden om deze quilt als blok van de maand te maken? Geef je dan snel op: welkom@quilt-it.nl
 Waar ook steeds vraag naar blijft is een Aga kookdag. Een dag over hoe een Aga werkt en dan allerlei lekkere dingetjes erop maken en erin. En alles wat je dan leert en maakt is ook toe te passen op een normaal fornuis. We maken er een gezellig dag van en we eten en proeven natuurlijk ook van al dat lekkers!!!! Dus als je je op wil geven, dan kan dat HIER.
 Nog iets waar je je voor op kunt geven: de Lizzy BOM; een sampler met 72 verschillende blokken die je op de hand maakt. De sashings, cornerstones en de border stof mag je komen uitzoeken, de stoffen voor de blokken krijg je elke maand; zes zakjes met in elk zakje een patroontje en de benodigde stofjes. Opgeven kan via: welkom@quilt-it.nl
Nieuwe Lecien stoffen, zo zacht romantisch en lief. Maak dat ik direct zin krijg in de lente (of in een nieuw lente rokje....)
 Boven de aga is het ondertussen ook lente geworden, met nieuwe (oude) chocolade vormen en wat buxus uit de tuin. Mini knuffel haasjes van de brocante. Ahhhhh


 Een blik naar buiten zegt mij dat het weer nog lang geen zin heeft in de lente. Hozen doet het.

Dan maar lekker met de Bee-leden prutsen en kletsen. Elke eerste woensdag van de maand ben je welkom.

Happy quilting,

Dorry