maandag 31 oktober 2016

Atelier Perdu

 Er zijn van die momenten in t leven van een quilt-onderneemster dat haar hart sneller gaat kloppen. En dat was zeker het geval bij de eerste collectie stoffen die Atelier Perdu ontwierp voor Windham. Wat heb ik lang gewacht tot de stoffen kwamen, was zoooo ongeduldig!
 De typische figuurtjes in pastels...
 ...de perfecte kleur blauw, of is het nu grijs-groen-blauw...
 eenvoudige motiefjes...
en dan t rood wat heel zacht is. Jullie begrijpen het al; ik heb zijn allemaal genomen...nou ja BIJNA allemaal. Ze staan in de webshop. Klik maar HIER.

Voor het gemak heb ik Fat Quarters per stof er in gezet. Als je meer dan een Fat Quarter wil, dan kies je 2 of 3 of zoveel je maar wil van een stof. Hij wordt dan als het kan aan elkaar geleverd.

Maar ik heb ook Fat Eights (25 cm x 55 cm) en Fat Sixteen (25 cm x 25,50 cm) BUNDELS in de webshop staan.

Veel winkel plezier!

Happy quilting,

Dorry

donderdag 27 oktober 2016

Maastricht, OEQC, en waar een paar dingen zo 'happy' waren

Waar vorige week eerst Janine mij kwam helpen met de voorbereidingen voor Maastricht....en ze mij op de gevoelige plaat vastlegde....leuk he. Ik heb zelden actie foto's van mezelf!

 In werkelijk NO-TIME was de stand ingericht. Klein maar fijn, knus en gezellig, zo hoorde ik jullie zeggen!
 Soms zijn klanten zo blij en trots, zodat ze me  het eerste blok van Seizoen der lapjes komen laten zien! Heeeeel goed gedaan!
Er liep een fotograaf rond die Dorien en mij op de foto zette. Wat gezellig zo he....druk aan t werk met het volgende blok van de SDL (seizoen der lapjes)
 Op de beurs werd in 5 tellen mijn haar gedaan. Was er apetrots op, en kan het nu zelf ook! Werd telkens met ' Jane' (Austen) aangesproken. Geinig he
 En toen hup zaterdagavond in t pikke pikke donker naar de Pompoenshow in Overloon om mijn tafeltje in te richten.
Gewoon om te laten zien wat we nou eigenlijk doen bij Quilt it & Dotty. Dit weekend is het nog steeds! En zo mooi, helemaal verlicht, 100-en pompoenen, halloween stijl, vanalles.
 Gezellige mensen altijd in Maastricht, en hier een schitterende outfit van Les Ours...die hebben me toch mooie kleding. Ik hou er zo van....
 Na de beurs nog heerlijk verwend door mijn lieverd met een heerlijk etentje bij villa Bloemenhof in St. Anthonis, vlakbij! En zo bijzonder.
Pluis heeft geen bel nodig, die miauwt gewoon bij het keukenraam. En dan doet er vast iemand open.
 De oogste duurt nog voort, hier rollen de frietaardappels zo de schuur in. Frietjes eten? Denk nog eens aan ons :-)
 Kreeg een koekje in de vorm van een appel en een kruidnagel als kroontje. Zo lief EN lekker!
Werden we ook nog gesnapt tijdens een ommetje in Maastricht. Of ze ons op de foto mochten zetten. Ja hoor. Zien we er zo bijzonder uit?
En nu iets nieuws....of eigenlijk...ik weet er niks over te vertellen! Het is een nieuwe BOM van Anni Downs van Hatched and Patched. Hoe groot, hoe lang, hoe duur, allemaal nog een raadsel. Pas na Halloween wordt het onthult. Maar hier kun je alvast een sneakpreview krijgen. Je kunt op t lijstje, en dan krijg je de info als ik het ook weet!Dancing chicken and Flying pigs heet hij. En om t af te leren nog een sneakpreview:
Wordt ook al zo leuk........

Wist je trouwens dat de laatste plaatsjes voor Dorien en Lia's show en tell in de webshop staan? Vrijdag 4 november. En dat je ook nog kunt aanschuiven bij t bezoekje aan An Moonen op zaterdag 26 november? En dat we een extra XMAS party hebben ingepland op woensdag 14 december vanaf 19 uur? Allemaal HIER te boeken, of even een mailtje sturen aan welkom@quilt-it.nl.
Zo, ben je bijgekomen? En dan heb ik niet eens verteld over alle nieuwe stoffen die binnen zijn gekomen. Volgende keer maar weer dan.

Happy Quilting,

Dorry

donderdag 13 oktober 2016

Zoveel nieuws, je valt van je stoel

 Afgelopen weken is er echt keihard gewerkt hier bij Quilt it & Dotty, Er kwamen tientallen, nee wel 100 nieuwe rollen stof binnen.
 Die moesten allemaal gecontroleerd, geprijsd, gesneden en gevouwen worden. Soms krijg ik de vraag of ik de fat quarters gevouwen en wel geleverd krijg van de fabriek....
 Uhhh nee dus. Dat is allemaal handwerk. 's Avonds bij de tv werk, 's ochtends in t donker in je pyjama werk... (zie je dat we ook block print zijde tuniekjes doen, zoooo mooi, oude hollandse sitsen aan je lijf!)
 Laatjes vullen het fat eights, eurolapjes, pakketjes maken, tafeltjes vullen op kleur.
Sitsen blockprint sjaals in katoen, neem ik mee naar Maastricht voor je!
Maar ook blokken maken voor Seizoen der lapjes, de nieuwe BOM. Waar je je nog voor in kunt schrijven, lees maar HIER.
Dit zijn de eerste 4 blokken, waarvan de ster met de sneeuwman al is uitgekomen en we zaterdag a.s. in de ochtend een bee hebben van het september huis. En ik? Ik ben alweer aan een nieuw blok begonnen.
Alles is geplakt en ligt op zijn of haar plek, nu enkel steekjes maken.
Dat doe ik graag overal waar t maar kan. Zoals bijvoorbeeld vrijdag 14 oktober op de Regiodag vlakbij Tiel, en dan zijn we trouwens een DAGJE DICHT. Je kunt niet overal tegelijk zijn he?
Heb er enorme zin in. Zo'n grote zaal vol enthousiaste quilters, een werkje, show en tell. En mijn moeder gaat mee.
 Voor de gezelligheid, en om mijn stomme nekhernia een beetje te ontlasten. Ja het is weer eens zover grrrr. Had ik in t voorjaar last van een slepende slijmbeursontsteking in mijn heup, nu is het mijn nek.
 Met je handen voor je lijf iets doen op een stoel is heel vervelend. Djinnnnnnngggg schiet het dan electrisch door je arm tot in je vingers, waar je dan weer iets mee wil doen. Compterwerk is dus heellastig op t moment.
 Binnenkort krijg ik een MRI en dan mag ik nadenken of ik geopereerd wil worden.
 Veel leuker om over na te denken is het feit dat ik in verwachting ben....


 van een puppy! Een golden retriever pup, zo'n lieve lobbes. Namen suggesties heb ik al een paar gehad, maar je kunt maar beter goed voorbereid zijn. Iemand een idee? Liefst iets Brits, historisch of theatraal hahaha
 Past wel bij mij. Vind ik dan.
 Zit je al te genieten van al die nieuwe stoffen? Heerlijk he...
 Schitterende serie van Jo Morton. Heb er afgelopen week weer een hoop besteld van die lieve en getalenteerde Jo.

 And a girl can never have to much pink, can she?
 In de servieskast staat ook weer een hoop nieuws van Emma Bridgewater. Kijk je even mee?


 Mr & Mrs mokjes, in een speciale cadeauverpakking. Geweldig voor een bruidspaar. En de noten en houmous schaaltjes, maar je kunt er van alles in doen.
Geurkaarsjen in een stervormig bakje, nadat t kaarsje is opgebrand een heel mooi schaaltje voor suiker, nootjes, pepernoten, etc. Jij weet er wel weg mee!
 Labrador 1/2 pint mug in een doosje.....
 Rechts de granaatappel mok, 1/2 pint voor een heerlijke sloot thee en ' black dresser'  mokjes met een complete servieskast er op afgedrukt. Heb je met dit babymugje gelijk heeeel veeeel emma's !
Prudence waakt over de stippen, op veler verzoek en een terrier 1/2 pint mok!
En als klapper op de vuurpijl; vandaag of morgen komen de Christmas ornament mini mokjes binnen. Geweldig leuk voor in de kerstboom. Of zo aan een berkenstam met wat klimop rondom gewikkeld. Hoe simpel kan het zijn he.
En doen jullie nog wel eens wat aan workshops of zo? Nou, we hebben t hier zo druk dat we vaak geen tijd hebben voor foto's. Och en niet iedereen zit te springen om op de gevoelige plaat vast gelegd te worden. Dus laat ik t er meestal bij. Er staat weer enorm veel op t program, op www.quilt-it.nl bij workshops en cursussen kun je dat allemaal lezen. Ruimte genoeg hier, dus kun je er vaak nog wel bij. 
 Ik ben afgelopen zomer bezig geweest met een scrapquilt, en mijn moeder die inmiddels helemaal besmet is met het quiltvirus, had manden vol met scraps van mij gekregen met de verhuizing.


Doe er iets mee zei ik tegen haar en nu heeft ze ook haar ' rol'  af met allemaal restjes. Van deze rol, die wel 21 meter lang is, maak je bovenstaande quilt. In Maastricht (ik wil telkens Veldhoven zeggen) komt er een klein patroontje uit voor deze quilt. Kun je zelf met je resten aan de slag!

Zo, dit was ie dan, het eindeloze blogje. Kom je snel weer? Zie ik je in Maastricht? Het was leuk je weer te zien.

Happy quilting,

Dorry