dinsdag 16 augustus 2011

ook weer eens een berichtje


 Na een stilte van bijna een week schrijf ik hier ook maar eens een berichtje. Ik was er wel hoor, maar ik genoot vooral van bovenstaand uitzicht op mijn slaapkamer. Ik had de griep! Man wat kun je je daar ellendig van voelen. Als ik probeerde op te staan leek het net of er iemand met een hamer op m'n kop sloeg en na enkele stappen moest ik me overal aan vasthouden zo begon het te tollen en te draaien. Gelukkig gaat het nu weer wat beter met me en probeer ik alle achterstanden weg te werken. En dan moet je bedenken dat ik net bij was door mijn vakantie!
Heel leuk was het dat we vorige week in het Brabants Dagblad stonden. De hele zomer stond een zomeralfabet in de krant  en wat hoor er bij de Q? Quilten! Dus kwam er een fotograaf en journalist naar Quilt it & Dotty precies toen er een basiscursus bezig was. Een leuk stukje is het geworden, maar je moet niet alles letterlijk nemen!
 
We oogsten nog steeds de heerlijkste dingen; hier een maaltje aardappeltjes. Die hebben we in de oven gedaan met olijfolie, thijm, en zeezout. En ik heb nog nooit zulke lekkere aardappeltjes gehad! Ik begin erg enthousiast te worden, en wil me al bijna inschrijven voor een grote moestuin hier in de stad, maar even de rem erop. Want er is hier ook een heleboel te doen!
Robin laat je hier vol trots de augurken zien, die je geschild ook rauw kunt eten als komkommers, heerlijk!

 Vrijdag had dit schattige kalenderblokje al klaar moeten zijn, maar ja toen lag ik te rillen in m'n bedje. Dus vandaag gaan ze alsnog weg! Geniet van elk moment staat er vrij vertaald, maar die mieren willen vooral genieten van de stukken watermeloen!
 En hier zie je slechts een greep uit alle nieuwe stoffen, de kerstserie van Lynette Anderson, stippen van Quiltgate, Randolph van Williamsburg Windham. piepkleine bloemetjes van Lecien, etc....
En als laatste nog even een kiekje van mijn bloedeigen paprika's en op de achtergrond tomaten!!

Happy Quilting,

Dorry

6 opmerkingen:

Phebe and Jane zei

Heerlijk die aardappels. Wij hadden ze ook voor het eerst dit jaar. Leuke nieuwe stofjes.
Groeten,
Marian

mieke zei

Lekker zo'n moestuintje.
Beterschap.
gr Mieke

Anoniem zei

Hi Dorry, I hope you are feeling better. Your vegetable garden is wonderful, the potatoes and cucumbers look delicious. Soon it is time for us to start planting summer vegetables. Take care, Ann

ria vogelzang zei

Hopelijk voel je je ondertussen weer helemaal beter!
Geniet nog even van de zomer, hoor!

Shirley zei

Jee, zowaar kom ik er nu wel binnen! Beterschap met de naweeen van de griep, zonde hoor, maar wat een mooi uitzicht had je :p. En wat een heerlijke oogst laat je zien uit moesttuin en quiltwinkel! Leuk dat artikel in de krant, helaas heb ik het gemist, lees niet elke dag de krant.

Anoniem zei

hoi dorry, je moet me maar eens uitleggen hoe jullie dat doen met die paprika's, tomaten etc. wij hebben een speciaal kastje in de tuin en ons lukt het al jaren niet om er een mooie paprika of rijpe tomaten te krijgen, meestal zijn ze te klein als ze al rijp moeten zijn en wordt het helemaal niets, haha zo zie je maar.
ps je slaapkamer ziet er prachtig uit, helemaal te gek.
groetjes Marga H.