donderdag 25 oktober 2012

Warme winter wol voor jullie

 Vandaag heeft ons Joseetje zich weer eens uitgekuurd op de wollenscrapbasket. Want met al die leuke wol-projecten in de winkel, hou je natuurlijk wat restjes over. Nu zijn er allemaal zakjes met wollen scraps gemaakt. Een zakje bevat in totaal wol van zo'n 25 cm x 70 cm. (iets meer dan een Fat Eight wol), en we hebben de zakjes op kleur gemaakt.
 We hebben de zakjes in de kleuren rood, blauw, groen, zwart, wit, grijs, roze, geel en bruin gemaakt. De ideale manier om een voorraadje van diverse wolletjes op te bouwen. De wolletjes zijn van Primitive Gatherings en ze zijn allemaal met de hand geverfd en gevilt. Ze krijgen dan een karakteristiek gewolkt effect. Sommige wolletjes hebben ook een ruitje of een streepje als basis, voor extra country-effect. Zo'n zakje kost € 10,- en ze staan HIER voor je in de webshop.
 Ik was jullie trouwens helemaal nog vergeten te laten zien dat maand 1 van de Merry Xmas Wool Quilt (MXWQ) het hart met de bessentakken is. In tegenstelling tot het patroon wordt op het hart geen zwart smal hart geappliceerd maar er juist uit geknipt zodat je de ondergrond ziet. De wol-quiltsters op de bee hadden dat al gezien. Maar nu dus ook voor de lange-afstand-wol-quiltsters. Je kunt trouwens nog mee doen en HIER kun je er alles over lezen.
Gisteren was er ook nog de bee van de Mysterie quilt, ook wel de Jules genoemd. Midden in het blok heeft Jose zelf iets liefs geborduurd voor haar kleindochter Robin. Dit staat niet in het patroon, maar misschien kun je zelf een leuke tekst bedenken als je er ook iets op wil borduren.

Happy quilting,

Dorry

2 opmerkingen:

Janine zei

Wat een mooie pakketjes, echt snoepjes.
Groetjes Janine

Judith zei

Wat leuk die wolletjes, Ik heb toevallig vrijdag wat mee genomen in Zutphen. Ben benieuwd hoe het is om daar mee te werken. Heb er wat van in mijn Jules gestopt. Ben nu bezig met maand 8. Fijne zondag.