vrijdag 19 juli 2013

Zomer, summer, l'ete

Maand 5 van het vaatdoekje was aan de beurt. En als je de oude franse theedoek ziet die ik vorig jaar alweer meenam uit La Douce France, dan zie je waar ie zn naam aan te danken heeft.
Fris wit met rode strepen, zo waren de theedoeken vroeger in Frankrijk. Voor mezelf en Shirley heb ik een heerlijke koude ijskoffie gemaakt:

Neem een groot glas en maak daar een espresso in en zet hem in de koelkast. Klop nu in de melkopschuimer de melk koud. Met een nespresso melkopschuimer hou je de knop gewoon 5 seconden vast tot ie blauw wordt. Maar ijskoude melk met een staafmixer opkloppen kan ook. Ik gebruik hiervoor soyamelk, maar elke melk is lekker en prima te gebruiken.
Als de koffie koud is, een eetlepel hazelnootsiroop erbij doen. Ik gebruik die van Douwe Egberts, en is gewoon bij de Appie te krijgen. Nu de opgeschuimde melk erbij, eventueel wat ijsblokjes en een rietje. Slurpen maar! Helemaal goddelijk is een bolletje vanille of walnotenijs. Maar als ik dat te vaak doe pas ik niet meer in mn bikini. :-)

Happy quilting en geniet van dit goddelijke weer (en nee, dit vind ik echt niet warm, kom maar op met die 30 graden)

Dorry

6 opmerkingen:

Phyllis zei

Gezellig, leuk en fris blok, deze maand 5.
Goed plan die koude koffie, ga ik eens proberen. Maar dan zonder de siroop, ben niet zo van de smaakjes. Ben altijd al gek geweest op Cafe Glace, ken je dat? Komt ineens bij me op nu ik zie koude koffei zie. Sinds jong kind al ben ik daar gek op, jarenlang kon je het nog krijgen bij sommige VanderValks, maar nu zie ik het nergens weer, zo jammer. Dan maar aan de koude koffie! Geniet van de warmte en de zon!

Anoniem zei

Lovely patchwork Dorry. Your weather sounds wonderful, here it is going to be a very cold weekend, perfect indoors days for sewing. I love iced coffee ( with ice-cream). Ann

Rennie zei

Leuk blok zo en dat recept. Ik ga het zeker proberen!

Anoniem zei

Zal blij zijn als het weer winter is !!!!!!!!!!
Joke.

Miranda zei

Hmm klinkt verleidelijk dat receptje en doet me denken aan de tijd dat ik nog met mijn ouders op vakantie gingen naar de Italiaanse kust. Daar dronken zij dan ice-koffie...koude sterke koffie met een bol vanille ijs erin...en natuurlijk mocht ik elke keer een stukje van dat ijs! Heerlijk..
EN dat schotteldoekske is een lieffie. Met behulp van Shirley gaat dat zeker lukken daar Dorry!
Ik ben eindelijk mij Fit in a frame aan het afmaken... en wat is het toch een leukje om te doen. Groetjes
ps: ook voor mij mag die warmte gewoon de hele zomer duren! En dan 's nachts eens een buitje zo nu en dan niet?

Terrie Cobb - Split-Site PhD zei

There is nothing like tea towels and iced coffee to make the day. Thanks for the tiny tutorial for the coffee.


http://online-phd-uk.co.uk/