vrijdag 15 januari 2016

over kittens, paarden en oude quilts

 Op het platteland geniet ik elke dag met volle teugen. Ik heb nu ook eindelijk een lang gekoesterde wens in vervulling kunnen laten gaan; paardrijden! En me er ook over verbaasd hoe snel je alles al zelf moet doen, zoals het bit schoonmaken...

 zadel en zadeldek pakken, het opzadelen zelf . Krijg je spierballen van!
 En hoe relaxed ik op mijn paard Kastander zit. En hoe zo'n paard je aanvoelt, of je blij of verdrietig bent... Maar soms begrijp je elkaar helemaal niet, want laatst moesten we stappen over de palen op de grond (zie je ze liggen?), maar na zoveel weigeringen (Kastander stapte er vrolijk omheen), spoorde ik hem extra aan en HOPPA, maakte die zomaar een sprong! Joh, dat was schrikken! Heb pas enkele lessen gehad, maar dat hadden we nog niet geleerd! Pfff, ben wel blijven zitten hahaha.


 En hoe gaat het met die kleine poesjes vragen jullie je natuurlijk af. Nou heeeel goed! Rond en gezond. Deze keek ook een beetje schrikachtig toen ik hem op een kussen zette voor de foto.

Zijn broertje of zusje (geen idee wat ze allemaal zijn), was wat te beweeglijk. Ze passen net in je hand, maar piepen enorm dan. Willen liever veilig weer bij moeder. Die enorm slank is geworden afgezien van haar ' melkfabriek'. Ze vreet je de oren van je hoofd en ze mauwt de hele dag om nog meer vis, slagroom en melk (lactosevrij, want katten zijn lactose intollerant, wist je dat?). Eten, voeden en slapen. Meer komt ze niet meer aan toe. En de kittens schoonlikken. Want moederes houdt haar nest keurig schoon. Mijn jongste zei nog olijk afgelopen week ' Mam, t is maar goed dat je mij destijds niet schoon hoefde te likken' . Hahaha, nou nee, daar moet ik ook niet aan denken.
€ 120,-
Ik ben weer eens op pad geweest voor jullie, juweeltjes scoren voor in de winkel. Sommige komen wat later, maar deze heb ik stuk voor stuk zelf uitgezocht en kon ik direct meenemen!
 Diverse oude, of antieke (t is maar hoe je het wil noemen) quilts uit India. Doorgestikt, zeer dunne vulling, soms enkel een of twee laagjes stof ertussen.
€ 150,-
 Prachtig ' opgelapt' hier en daar en eenvoudig doorgestikt.
 Werden echt gebruikt op bedden, maar ook daar is nu het dekbed in zwang. Vandaar dat ze afgedankt worden nu. Zonde toch?
 Ze zijn allemaal ongeveer 150 cm x 200 cm groot, sommige ietsje kleiner.
€ 155,-
 Wat dacht je van een opkikkertje in je interieur?
€ 105,-
 Over de bank, opgevouwen op een krukje...
Of aan de muur om  bijvoorbeeld een logeerkamer wat sfeer en warmte te geven? Quilts in het interieur nemen de kille holle klanken weg die je vaak aantreft in nieuwe moderne interieurs. 
Altijd al een betaalbare antieke quilt willen hebben? Dan is dit je kans. Stuur even een berichtje als je interesse hebt. Ik heb er maar 4 en eentje is al gereserveerd.... welkom@quilt-it.nl

Happy Quilting!

Dorry

3 opmerkingen:

yvon zei

Heerlijk he,leven op het platte land. Ik zou ook niet anders meer willen. En paardrijden? Weer een nieuwe verslaving erbij? Veel geluk met je nieuwe leven. En geniet van het paardrijden. Dat geeft zoveel plezier.

Marion Anderson zei

geweldig genoten van je blogje...xxx

Annemieke zei

Stoer hoor, paardrijden! En je Indische quilts zijn prachtig. Tot volgende week.
Groetjes
Annemieke