maandag 22 februari 2016

over de winter en nog meer leuke dingen

 Waar we in ons kikkerland je maar zaten te wachten tot het echt winter werd, zijn wij er hier maar naar toe gereden.
 Hoog in de bergen, want in het dal lag niks.
 En wat kom je tegen bij de ski-hut? Een quilter natuurlijk!
 Dag Sandra, dat was een verrassing.
 Met mijn kinderen maakte ik de pistes onveilig, hier sta ik met mijn oudste op de gevoelige plaat.
 Het was een heel eenvoudig, gezellig familie ski gebied. Je parkeerde de auto, trok je skischoenen aan in de kofferbak en na een paar passen stond je al bij de lift. Die gaat daar links een een steep tussen de bomen naar boven. En enkel blauwe pistes, met een afslag voor de rode waaghalzen (ja ja heb ik me ook aangewaagd!)
Mijn jongste had pech, want de eerste keer op de helling viel ze om met de stok in haar hand en een flinke zwelling bij haar duim was het gevolg. Voor de zekerheid maar een gipsje ter ondersteuning, want op de foto was t niet duidelijk te zien. Inmiddels weten we na een controle in Nederland dat er geen breuk zat en het gips is er ook weer af. Mijn jongste zelf vond het allemaal reuze interessant. Hoe gaat dat eigenlijk met zo'n foto maken, en hoe werkt gips? Soms is een pechgeval ook een heel leerzaam momentje.

 In de winkel in Overloon ging alles gewoon door, de deuren gingen open, klanten werder geholpen, en garens kwamen binnen. Een hele kast vol aurifil, in kleine en grote klosjes, normaal en dun applicatiegaren (waar je ook mee kunt patchen) is weer op voorraad. Ook is er weer handquiltgaren, dat heerlijke spul van YLI op die mooie houten klossen. Het staat niet in de webshop, omdat de voorraad zo sterk wisselt en omdat het door de brievenbus kan. Wil je het toch graag via de post laten komen, stuur dan even een berichtje, dan geef ik per bestelling persoonlijk door wat de verzendkosten zijn, dan kun je altijd nog de overweging maken of je het komt ophalen, of toch laat opsturen. welkom@quilt-it.nl
 De lieve kleine kittens hielden de naaimachines op orde....
 ...en daar kun je best moe van worden! Volgende week worden er kittens uitgeleverd, gaan ze naar hun nieuwe baasjes. En als je er nou nog eentje wilde, maar niet durfde te vragen....roep dan even. Misschien is er nog een schatje wat bij jou past.
Hier zijn ook schatjes die bij je zouden kunnen passen; mooie Moda's!
Of wat oude bekende Deense stofjes in ruiten en strepen en nieuwe Deense stoffen, of eigenlijk Marie Suarez stoffen in een linnenmenging. Lekker breed (1,60!!) en niet duurder dan de andere stoffen. En zo'n heerlijke stoffige uitstraling....


Aan de Mysterie van het Grote Huis zette ik weer een rand, de vliegende ganzen die hier telkens over trekken. Je hoort ze gaan ' gak gak gak gak gak'. En dan weet je dat er ander weer op komst is.Nog een rand links en rechts en dan de grote afsluitende border en dan is hij al weer klaar!
Wist je trouwens dat je Quilt it & Dotty weer goed telefonisch kunt bereiken? Door de grote afstanden tussen woonhuis en atelier, viel de lijn vaak weg. Maar dat is als het goed is nu opgelost!!!

Hou trouwens facebook en het blog in de gaten voor nieuwe cursussen, workshops en Blokken van de Maand! Er staat veel op touw. Maar nog even geduld en dan kan ik je er alles over vertellen. 

En sorry dat ik zolang niks van me liet horen. Het moment dat ik wilde bloggen wilde hij geen foto's uploaden. Ik laat snel weer iets horen!


happy Quilting,

Dorry

ps. er is nog een plek vrij op het Dotty weekend tijdens Pasen!

2 opmerkingen:

Phyllis zei

Oh wat een gezellige en leuke dingen allemaal (behalve de jongste in het gips dan, maar gelukkig viel dat uiteindelijk ook mee)! Ben heel benieuwd naar de volgende berichten!

Anoniem zei

Een skiduim heel bekende blessure ,maar het kan altijd erger.

Gr Jan.