vrijdag 11 november 2016

Herfstweer en andere zaken

Hier is de herfst echt aangekomen. Terwijl ik menig ritje maak naar de aardappelschuur, komen we soms op zulke mooie plekjes. De kleuren, wat doet de natuur toch mooie dingen! 
En toen was er de SHOW & TELL van Dorien en Lia! Wat een feest en geweldig leuk hoe zij het kwamen vertellen. Zo heerlijk ' down to earth' , we herkenden ons allemaal in de verhalen.


Verzamelen werd er gedaan in het gezellige atelier, en vanuit het hele land en zelfs daar buiten kwamen ze aangereden.
 De quilts werden in de juiste volgorde....

...al klaargelegd in de ruime woonkamer. Voor de haard die gelukkig niet aan was.
De warmte kwam van alle lieve dames die gekomen waren, en een heer! De ' tribune'  zat al snel vol en toen kon het beginnen!
 Ondergetekende mocht hulpje zijn en zo de ene na de andere prachtige quilt van dichtbij bekijken.
naar antiek voorbeeld uit het boek van An Moonen
En ook al had ik vele quilts al eerder gezien, omdat zowel Dorien als Lia regelmatig in mijn Tilburgse winkeltje te vinden waren....
 ...was ik toch weer zo verbaasd over de pracht en schoonheid van deze quilts.

En viel mijn mond open van verbazing bij het zien van deze versie van Lisa's Flower Garden, ooit als BOM in de winkel gedaan in kleinere versie met donkerdere reproducties en wolletjes. Chapeau!

 Na de show & tell was het heerlijk napraten met oude bekenden...
 ...nieuwe ontmoetingen...
 vlaai eten natuurlijk...wat is een ruime keuken en een warme Aga toch een zaligheid. Voor ik t wist stond ik alles te vertellen over wat een Aga allemaal voor je doet!
 Soepje erbij....die stond al klaar IN de Aga, hoef je niet naar om te kijken. De kommetjes met de kippen werden heerlijk voorverwarmd. Ook al zo'n handigheidje van de Aga.
Oude vriendschappen werden weer aangehaald....mooi te zien hoe men elkaar elkaar toch weer treft bij Quilt it & Dotty. 
 Deze week kwam ook het tweede deel uit van de Pin it & Dotty club; de speldenkussenclub waarbij je in 1 jaar 6 projectjes krijgt om te maken; patroon en stof!
 Deze keer maakten we een verzwaard speldenkussen met een flapje waar je naalden achter opgeborgen kunnen worden. Je kunt nog meedoen, en dan ontvang je deel 1 EN deel 2 in een keer. Kosten € 70,- voor een heel jaar, 6 pakketjes in je brievenbus.
 Naaldenmapje (deel 1)
...en zo is het naaldenmapje open, er is zelfs ruimte voor een schaartje en een klosje garen in het zakje! Wil je nog meedoen? Graag een mailtje naar welkom@quilt-it.nl. Je kunt ook op de bee komen, en die wordt gehouden op donderdag 5 januari, 2 maart, 4 mei en 6 juli van 10.00- 12.30 uur.
Ik heb eindelijk het Fair Isle breien onder de knie en ben bezig met de Rhea scarf uit het boek ' Autumn' van Marie Wallin, echt zulke mooie patronen en kleuren. Vind het geweldig wat zij maakt. En na het gebreide dekentje wat ik ooit presenteerde, krijg ik zoveel vraag hiernaar....en dan denk ik...zou ik?....breiwol....mooie echt mooie projectjes......dromen....zucht.....
 En nu nog een grappig verhaal, wat echt past in mijn avonturen op het platteland al hier. Dat piepers rooien, daarmee schep je echt van alles mee uit de grond. Ook zaken die hier al heeeeel lang in de grond zitten. Overloon is bekend om zijn oorlogsverleden, vandaar dat we ook een oorlogsmuseum hebben. En je raad het al.....elk jaar worden er bommen gevonden tussen de aardappels. En die bommen, die komen pas te voorschijn op de lopende band waarmee de aardappels in de bewaarschuren gaan. Doodeng? Neuh, valt wel mee hoor, heel normaal zegt mijn lief dan. Dan krijgen we dus bezoek. Bezoek van de EOD. De Explosieve Opruimings Dienst. Dat zijn heuse militaire types die even de bom gecontroleerd tot ontploffing gaan brengen.
Er wordt netjes een gat gegraven, daar gaan de bommen in, en met wat extra springstof gaat het BOEM! de lucht in. Het buurjongetje (en neefje van Eric) mocht op t knopje drukken en had natuurlijk een prachtig verhaal te vertellen de volgende dag op school.

En zondag komt onze pup; een golden retriever reutje. In blijde verwachting!

Happy quilting,

Dorry

7 opmerkingen:

Maud Halma - van Wees zei

Wauw Dorry, wat een leuk verhaal. Ik hoop volgend jaar meer te kunnen komen. Heel veel plezier met je nieuwe pup. Heerlijk zo'n jong beestje om je heen. We zullen hem nog vaak tegenkomen denk ik.
Dank je wel voor het delen, gr. Maud.

Baking Soda zei

Stoere verhalen uit een plattelands leven, in lapjes,piepers,en bommen!

Marjolein den Boer zei

Leuk om weer zo mee te lezen. En dit werken jullie puppy al? Ohhhh, ik kijk uit naar je foto's en natuurlijk de naam van jullie nieuwe huisvriend!

Anoniem zei

Ach, bestond een dag toch maar uit 24 uur, i.p.v. 12 uur. Die speldenkussens, weer zo'n verleidelijk iets, maar ook het fair isle breien. Dat zou ik ook nog eens willen leren breien. En dan heb ik nog zoveel leuke dingen liggen. Ik ben veel te laat in mijn leven met deze leuke dingen begonnen. Veel dank voor je blog en foto's. Groeten Wilma

Anneke vaes zei

Klinkt als een zeer gelukkige vrouw.

Phyllis zei

Wat een prachtige quilts en leuke speldenkussens en huswif. Dat breien is ook zo mooi en past helemaal in je nieuwe omgeving, net als de bommen, natuurlijk, altijd wel iets bijzonders bij jou :-))!

Annemieke zei

Leuke post Dorry! En zo gaaf te lezen dat jullie een hondje gekozen hebben, een golden retriever, leuk!
Groetjes
Annemieke