maandag 18 januari 2016

Muizentandjes workshop Soedidee

Op donderdag 24 maart komt Simone van Soedidee een workshop ' Muizentandjes' geven. Eerst krijg je je pakketje toegestuurd voor het borduren van de letters, en tijdens de workshop leer je hoe je het mooie randje krijgt. Een leuke manier om een borduurwerkje af te werken, en eventueel later in een quilt te verwerken. Er is nog een plaatsje vrij, dus geef je snel op want de huiswerk-pakketjes worden nu verstuurd! Het is een compleet verzorgde dag van 10.30- 16.30 uur incl. lunch. Kosten € 50,- (let op , de juiste prijs komt pas tot stand bij het afrekenen) En opgeven kan via de webshop. Klikkerdeklik.

Happy quilting,

Dorry

vrijdag 15 januari 2016

over kittens, paarden en oude quilts

 Op het platteland geniet ik elke dag met volle teugen. Ik heb nu ook eindelijk een lang gekoesterde wens in vervulling kunnen laten gaan; paardrijden! En me er ook over verbaasd hoe snel je alles al zelf moet doen, zoals het bit schoonmaken...

 zadel en zadeldek pakken, het opzadelen zelf . Krijg je spierballen van!
 En hoe relaxed ik op mijn paard Kastander zit. En hoe zo'n paard je aanvoelt, of je blij of verdrietig bent... Maar soms begrijp je elkaar helemaal niet, want laatst moesten we stappen over de palen op de grond (zie je ze liggen?), maar na zoveel weigeringen (Kastander stapte er vrolijk omheen), spoorde ik hem extra aan en HOPPA, maakte die zomaar een sprong! Joh, dat was schrikken! Heb pas enkele lessen gehad, maar dat hadden we nog niet geleerd! Pfff, ben wel blijven zitten hahaha.


 En hoe gaat het met die kleine poesjes vragen jullie je natuurlijk af. Nou heeeel goed! Rond en gezond. Deze keek ook een beetje schrikachtig toen ik hem op een kussen zette voor de foto.

Zijn broertje of zusje (geen idee wat ze allemaal zijn), was wat te beweeglijk. Ze passen net in je hand, maar piepen enorm dan. Willen liever veilig weer bij moeder. Die enorm slank is geworden afgezien van haar ' melkfabriek'. Ze vreet je de oren van je hoofd en ze mauwt de hele dag om nog meer vis, slagroom en melk (lactosevrij, want katten zijn lactose intollerant, wist je dat?). Eten, voeden en slapen. Meer komt ze niet meer aan toe. En de kittens schoonlikken. Want moederes houdt haar nest keurig schoon. Mijn jongste zei nog olijk afgelopen week ' Mam, t is maar goed dat je mij destijds niet schoon hoefde te likken' . Hahaha, nou nee, daar moet ik ook niet aan denken.
€ 120,-
Ik ben weer eens op pad geweest voor jullie, juweeltjes scoren voor in de winkel. Sommige komen wat later, maar deze heb ik stuk voor stuk zelf uitgezocht en kon ik direct meenemen!
 Diverse oude, of antieke (t is maar hoe je het wil noemen) quilts uit India. Doorgestikt, zeer dunne vulling, soms enkel een of twee laagjes stof ertussen.
€ 150,-
 Prachtig ' opgelapt' hier en daar en eenvoudig doorgestikt.
 Werden echt gebruikt op bedden, maar ook daar is nu het dekbed in zwang. Vandaar dat ze afgedankt worden nu. Zonde toch?
 Ze zijn allemaal ongeveer 150 cm x 200 cm groot, sommige ietsje kleiner.
€ 155,-
 Wat dacht je van een opkikkertje in je interieur?
€ 105,-
 Over de bank, opgevouwen op een krukje...
Of aan de muur om  bijvoorbeeld een logeerkamer wat sfeer en warmte te geven? Quilts in het interieur nemen de kille holle klanken weg die je vaak aantreft in nieuwe moderne interieurs. 
Altijd al een betaalbare antieke quilt willen hebben? Dan is dit je kans. Stuur even een berichtje als je interesse hebt. Ik heb er maar 4 en eentje is al gereserveerd.... welkom@quilt-it.nl

Happy Quilting!

Dorry

maandag 4 januari 2016

Dawn Collector with a Needle komt!

Noah & Matilda van Dawncollectorwithaneedle
 Ten eerste lieve quilters, een heel gelukkig nieuwjaar! Mijn nieuwe jaar begon al goed met een berichtje van Dawn Collector with a needle, dat ze op zeer korte termijn naar Nederland kwam! En mij vroeg of het misschien een leuk idee was als ze les kwam geven. Nou daar hoefde ik natuurlijk niet lang over na te denken. Klik maar eens op de onderstreepte naam, dan kom je op haar blog. Ik was al jaren een fervent lezer, maar dat bleek omgekeerd ook zo te zijn! Dawn verzamelt al jaren antieke quilts, maakt patronen geinspireerd op deze antieke quilts en geeft les in diverse technieken om deze quilts te maken. Zien jullie de overeenkomsten? Wanneer komt ze dan, hoor ik jullie denken, want dan zet ik het gelijk in mijn agenda! Hier komt ie:


zaterdag 23 januari 2016 
 Komt Dawn een Workshop = VOL! Back Basting Applique geven tussen 10.00- 12.30 uur.
Een workshop waar je de techniek wordt geleerd van back basting applique zoals Dawn hem gebruikt. Je maakt een blok uit de quilt Noah & Matilda (zie hierboven), en met een border zou het een miniquiltje voor op tafel kunnen zijn of aan de muur of als poppenquiltje. Of de start van de Noah & Matilda quilt! Het middenstuk krijg je, de stofjes voor de applicaties neem je zelf mee, of je besteld een stoffenpakketje  € 4,-. Je kunt kiezen uit de twee onderstaande kleurcombinaties. 
roze en mosgroen

rood en groen
 Geef je snel op, want er zijn maar een beperkt aantal plaatsen!  = VOL!
 In de middag krijg je een trunkshow van Dawn van haar collectie antieke quilts die ze speciaal voor ons meebrengt uit America. Ga zitten en geniet van al het moois wat voorbij komt!


 Deze geheel verzorgde dag met koffie thee, versnaperingen en een  huisgemaakte lunch uit de Aga kost je € 50,-. De workshop EN de trunkshow.

 Wil je alleen de trunkshow van Dawn bijwonen? Dat kan, daar hebben we wat meer plaatsen voor en kost € 17,- incl. koffie en thee. NOG MAAR EEN PAAR PLAATSEN VOOR DE TRUNKSHOW!

Opgeven kan via de webshop. Let op; de juiste prijs komt pas tot stand bij het afrekenen door de automatisch toegevoegde verzendkosten. Klik HIER om je op te geven voor een van beide.


Wees er snel bij, want VOL=VOL!

Happy quilting,

Dorry