dinsdag 4 september 2012

Cursusprogramma najaar 2012Cursusprogramma Quilt it & Dotty najaar 2012
Algemene voorwaarden: U bent pas definitief ingeschreven na betaling.  Mocht de cursus niet doorgaan, dan ontvangt u het volledige cursusgeld retour. Bij annulering  1 maand voor de cursusdatum ontvangt u het volledige cursusgeld retour, daarna ontvangt u geen cursusgeld meer retour. Uiteraard mag u wel zorgen voor een vervangende cursist.
Club’s en BOM’s; u verplicht zich bij inschrijving tot afname van de VOLLEDIGE Club of BOM. Tussentijds opzeggen is helaas niet mogelijk. Alle Club’s en BOM’s worden betaald door een automatisch incasso of een terugkerende betaling via paypal.
Programma:

Cursussen:                                                        Basiscursus Patchwork
                                                                              Basiscursus Handquilten
                                                                              Basiscursus rolmes, snijmat en naaimachine
                                                                              Basiscursus appliceren
Workshops:                                                     Heirloom machine quilting
                                                                              Veren uit de vrije hand; machinequilten deel 2
                                                                              Quilt as you go door José
                                                                              Jeanneke’s Quilten in het klein
                                                                              Jeanneke’s Snelle blokken naaien
Club’s en Blok van de Maand:                 Poezieplaatjes Quilt
                                                                               Merry Christmas Wool Quilt
                                                                               Miss Yoyo
                                                                               My Home Or Yours van Lynette Anderson
                                                                               Stoffenclub Dotty’s Dotjes
Dotty’s Specials    :                                        The Xmas-party
                                                                               A Dotty weekend                   

Klik op de blauwe woorden en je wordt direct naar de webshop gebracht om je in te schrijven!
                                                       
Leer de basis van het patchwork kennen in een basiscursus! Hierna ben je in staat om met de hand patronen te tekenen en te naaien.
In 6 lessen leert u alle technieken om met de hand een quilt te maken. Het tekenen van blokken,  het kiezen van de stoffen en het in elkaar naaien. Elke les leert u een blok en maakt u 3 dezelfde blokken thuis. Maak de sampler en u bent voorgoed verkocht! De lessen vinden plaats in de ochtend, telkens van 10.00-12.30 uur.
Data:  in overleg
Kosten: € 90,-De naalden, het garen, werken met een vingerhoed, het quiltpatroon markeren, het sandwichen en uiteraard de diverse quiltsteken; alles over het handquilten komt aan bod in deze cursus van 3 ochtenden, telkens van 10.00-12.30 uur. Het is de perfecte aanvulling op de basiscursus patchwork. We maken een klein quiltje in wit op wit, en hierna kun je het geleerde in praktijk brengen op je eigen quilttop.
Data: in overleg


Met de naaimachine snel quilts kunnen naaien, makkelijke snijtechnieken met een rolmes en een liniaal. Dit alles leer je in deze cursus. In 5 ochtenden van 10.00-12.30 uur verken je de technieken  en maak je ‘The Cotswolds quilt’. Daarna ben je in staat om de vele Amerikaanse patronen in boeken en tijdschriften te begrijpen en te maken.
Data:  woensdag 3 oktober 10.00-12.30 uur, 7 november, 20 november, 9 januari,  30 januari , en anders data in overleg
Kosten: € 70,-

In drie lessen de basis van appliceren onder de knie krijgen. We maken een begin met ‘Patchworkgarden’ van Jan Patek, ook wel bekend als Mara’s tuin (zie www.dorryvanbeers.blogspot.com). Je kunt er een klein wandquiltje van maken of ben je zo enthousiast geworden dat je de hele quilt gaat maken? De lessen vinden allemaal op een ochtend plaats van 10.00-12.30 uur.
Data:   in overleg

Kosten: € 60,-

Workshops:
Heirloommachine quilting
Leren machinaal je quilts te quilten en dan op die manier die zo goed past bij oude en romantische quilts?  Een techniek die een echte ‘must have’ is. Je leert ook alles over het sandwichen, markeren, garens, vullingen, etc. Velen gingen je voor, één van de meest succesvolle workshops!

Data:  10 november   van 10.00-16.00 uur

Kosten: € 50,- inclusief lunchDeel twee van machinequilten is het quilten van veren uit de vrije hand. Schitterende veren die je zonder vooraf te tekenen kunt maken. Het is wel  noodzakelijk dat er al ervaring is met het machinaal quilten.
Data: 27 oktober (nog één plaatsje) zaterdag 1 december 10.00-16.00 uur OF 15 december
Kosten: € 50,- incl. lunch
Een grote quilt kan soms zo onhandig zijn om te quilten. Waarom probeer je niet de handige quilt as you go methode? Eerst quilten dan onzichtbaar aan elkaar zetten tot één grote quilt. In deze korte workshop leer je de kneepjes van het vak.
Docent: José van Beers
Datum: zaterdag 3 november
Kosten: € 20,-
In deze workshop geeft Jeanneke (van Jeanneke.com) alle tips en trucs om gemakkelijk  quilts met kleine stukjes te maken. De workshop bestaat uit de volgende onderdelen:
-Malletjes maken van paternoplaat, waarmee zowel de stiklijn als de kniplijn af te tekenen zijn
- ‘Bekleden’ van papieren mallen voor ‘English Paperpiecing’
- Perfect appliceren van kleine stukjes
Datum: vrijdag 5 oktober 10.00-16.00 uur
Kosten: € 50,- inclusief lunch
In deze workshop gaat Jeanneke (van Jeanneke.com) je een techniek aanleren waarmee je d.m.v. naaien op voorbedrukt papier heel snel blokken (die bestaan uit driehoeken, vierkanten en rechthoeken) kunt maken op de naaimachine. Er wordt een klein quiltje gemaakt dat bestaat uit 18 mandjes blokken. Natuurlijk kan er later een grotere quilt van gemaakt worden.
Datum:  zaterdag 24 november 10.00-16.00 uur
Kosten: € 50,- inclusief lunchClubs en Blok-van-de-Maand:                                   
Het drukst is het bij ons altijd bij de Club’s en BOM’s. Er gaat geen dag voorbij of iemand vraag erom of schrijft zich ergens voor in. Het is gewoon een perfecte manier om een quilt in delen te maken met de ondersteuning van het Dotty-team! Het is ook een heel voordelige manier omdat je de exacte hoeveelheid stof ontvangt die je nodig hebt. Er is weer eens enorm hard gewerkt om de allerleukste BOM’s te vinden en te ontwerpen. Alle BOM’s zijn zonder binding en achterkant. Omdat elke BOM of CLUB maar een beperkt aantal plaatsen heeft is het slim om je snel op te geven. Vol=vol! Dus, geef je snel op, dan hoeven we je niet teleur te stellen dat een BOM of CLUB vol is. Als een Club of BOM eenmaal gestart is, kun je alleen nog mee doen als er plaats is.
Alle Clubs en BOM’s kunnen ook per post verstuurd worden, tegen dezelfde prijs. (naar het buitenland brengt wel extra kosten met zich mee) Kom je naar de bee’s dan ontvang je de pakketten telkens als eerste, voor de bee’s betaal je niets extra’s! Je geeft je bij Club’s en BOM’s telkens op voor het hele project. Betaling gaat alleen per automatisch incasso of per terugkerende betaling van Paypal. Tussentijds opzeggen is NIET mogelijk.
Een quilt zo mooi, zo zoet, dat de blokken net poezieplaatjes zijn. De quilt is een ontwerp van onze steun en toeverlaat Dorien, en laat je kennismaken met allerlei stofverwerking technieken (broderie perse, yoyo’s, crazy, kantjes, etc.) die in de romantische sfeer passen.  Je krijgt elke maand de materialen om 8 tot 10 blokken te maken.  Op de bee krijg je uitleg en thuis kun je dan met de techniek aan de slag en meerdere blokjes maken. De quilt is prima geschikt voor de beginner en met de hand te maken. De quilt krijgt de kleur en sfeer van het origineel , maar het kan zijn dat je een iets andere stof krijgt.  Zo kunnen we heel veel deelnemers mee laten doen. De border mag je de laatste maand zelf uitzoeken.   De afmeting van de quilt is 140 cm x 210 cm en wordt één blok langer dan op
de foto. Dan past hij op een éénpersoonsbed.

Kosten: 12 x € 23,-
Data:      WOENSDAG 27 september, 25 oktober, 29 november, 20 december, 24 januari, 21 februari, 21 maart, 25 april, 23 mei, 20 juni, 25 juli, 22 augustus

 Toen ik deze warme wollen Kerstquilt zag van Kathi van ‘Heart to Hand’, was ik direct verkocht. De wolapplicaties zijn niet moeilijk te maken en in 13 maanden heb je een schitterende kerstquilt om op te hangen of om onder te kruipen.  Afmeting ong. 150 cm x 190 cm. Eerst ontvang je 12 maanden lang elke maand de ondergrond en de wol voor de applicaties voor één blok. De 13e maand ontvang je alles voor de border.
Kosten: 13 x € 28,-
Data: DONDERDAG 4 oktober, 8 november, 6 december, 3 januari, 7 februari, 7 maart, 11 april, 9 mei, 6 juni, 4 juli, 8 augustus, 12 september, 3 oktober
  


De opvolger van de Poezieplaatjes quilt heeft Dorien deze keer weer uit de romantische hoge hoed getoverd. Een dot van een randensampler met diverse technieken waaronder broderie perse, hexagonnen en ruiten met de Dotty Stamps ® , crazyborduurwerk en natuurlijk yoyo’s. Maak deze quilt in 12 maanden en ontvang het patroon én alle stoffen voor het maken van de top. De quilt wordt 150 cm breed x 220 lang. Je kunt er ook voor kiezen om de benodigde stempels erbij te kopen. Normaal als set € 62,- en speciaal voor de deelnemers aan deze BOM € 55,-.
Kosten:  12 x € 25,-
Data:  WOENSDAG telkens van 10.00-12.30 uur: 26 september, 31 oktober, 28 november, 2  januari (geen bee), 30 januari, 20 februari, 20 maart, 24 april, 22 mei, 19 juni, 24 juli, 21 augustus
Altijd al eens een stitchery quilt willen doen? Doe dan mee aan deze schattige BOM van Lynette Anderson waarin je elke maand een stitcheryblok met aanvullende applicaties  en paperpieces voor de randjes krijgt. Simpelweg overtrekken en je kunt beginnen met het borduren van alle huisjes.  De 13 maand ontvang je alles voor de hartjesblokken en de rand. Maak je BOM-levering compleet door ook het garenpakket te bestellen. Afmeting quilt 137 cm x 137 cm.
Kosten: 13 x € 20,-
 Data:  VRIJDAG 9 november, 7 december, 4 januari, 8 februari, 8 maart, 12 april, 10 mei, 7 juni, 5 juli, 9 augustus,  6 september, 4 oktober,  8 november
We hebben afgelopen jaar al enorm veel stoffenclubleden mogen begroeten. Elke maand ontvang je 8 Fat Eights (25 cm x 55 cm) in bij elkaar passende kleuren.  Een geweldige manier om je verzameling op te bouwen (stash-builders noemen ze dat). Ideaal voor een Dear Jane, Nearly Insane, Civil War Diary Quilt, Mandjesquilt, Morrel quilt, Jane Austen, Just plain nuts,  Pie and Tarts, Quilted Diamonds, Farmers Wife, etc. etc. De lapjes hebben een afmeting van ongeveer 25 cm x 55 cm, en in totaal krijg je dus een meter stof elke maand, maar dan 8 verschillende soorten! Zoals jullie gewend zijn van Quilt it & Dotty, zijn alle stoffen perfect met elkaar te combineren. De stoffenclub wordt elke maand rond de eerste van de maand verstuurd (start begin oktober). Je kunt je elk moment nog inschrijven tot de club vol is. Deze club loopt af op  1 september 2013. Uiteraard kun je je daarna weer inschrijven voor een nieuw jaar.
Kosten: 12 x € 22,-
Data: elke 1e  week van de maand worden de pakketjes verstuurd

The Xmas-party           
Buiten is het koud en binnen is het warm en gezellig. De X-masparty komt er weer aan! Een hele avond of middag gezelligheid in kerstsfeer, een verrassingsworkshop inclusief materiaal en inclusief eten en drinken. Het hele huis is in kerstsfeer gedecoreerd en hangt vol met oude quilts op gezellige plekjes. Voor iedereen die al eens geweest is weet;  dit is echt HET feest van het jaar. Wat we gaan maken is nog een verrassing, maar moeilijk is het niet. Geef je op samen met vriendinnen en laat je verwennen. Rij je koetsje maar voor!
Data: zaterdag 8 december 19.00-23.00 uur OF zondag 9 december 12.00-16.00
Kosten: € 25,- per persoon
Al twee jaar op rij is het Quiltweekend in maart  binnen enkele uren bomvol. Ook in 2013 gaan we weer naar De Suikerberg en je kunt je nu al inschrijven! Nieuw dit jaar is dat er maar ÉÉN quiltweekend is en wel op 1, 2, 3 maart (vrij/m zo). Het huis wordt uitgebreid met meer slaapplaatsen en meer werkruimte overdag. De kosten dit jaar zijn € 125,- per persoon  voor de overnachtingen, eten, drinken, de workshop op zaterdag en vele extra’s! We beginnen op vrijdagavond en zondagmiddag sluiten we af. Dit uitje is zeer geliefd en wordt al sinds het begin gekenmerkt door een weerzien van quiltvriendinnen die houden van de Dotty stijl.  Schrijf je in, want de ervaring leert dat het snel vol is!
Data: 1,2,3 maart 2013 van vrijdag 18.00 tot zondag 16.00 uur
Kosten € 125,- (all inclusive)
Lekker werken aan je quilt, andere quilters ontmoeten en met koffie of thee de ochtend al patched doorbrengen? Kom dan naar de woensdagochtend-bee. Je hoeft je niet op te geven en de kosten zijn slechts € 2,-.
Data: Woensdag 5 september, 10 oktober, 14 november, 5 december, 16 januari, 6 februari, 6 maart, 10 april, 8 mei, 5 juni en daarna zomerstop tot september.
Kosten: € 2,- per keer

1 opmerking:

Anoniem zei

What a wonderful shop with great classes and fabrics.