donderdag 8 november 2012

Merry Christmas....uh is dat niet een beetje vroeg?

 Nou, helegaar niet! Want ik heb het natuurlijk over de Merry Christmas Wool BOM!
 Waarvan blok 1 al gemaakt is en vandaag doen we.....
 ....blok 2! Het is echt supermakkelijk appliceren met die wol. Je hoeft geen naad aan te knippen, en naait het zo met een overhandse steek in bijpassend borduurgaren op de ondergrond. En je kunt nog mee doen, en het kost € 28,- per maand! Stuur een email naar welkom@quilt-it.nl en ik stuur je het deelnameformulier.
En na 13 maanden heb je deze geweldige kerstquilt. De 13e maand krijg je namelijk de border. Heerlijk warm en groot genoeg om onder te kruipen, want hij meet 150 cm x 190 cm. Ik zou zeggen; kerst 2013 slaap je hieronder.

plaatje van het www geplukt.....

Ondertussen is het nieuwe schaatsseizoen al lang en breed begonnen en rijd ik 2, 3 keer in de week weer mijn rondjes. Na lang ploeteren kan ik eindelijk een bochtje lopen. Ook wel 'pootje over'  genoemd.  En ik heb ook al promotie gemaakt naar 1, eh nee, 2 groepjes verder. Hoera! Wat een wijze lessen leer ik elke week weer. En het heeft me een aantal quilterige dingen doen beseffen. Welke, vraag je je dan natuurlijk af, want schaatsen en quilten gaat toch niet samen? Nou, namelijk dat er soms een normale portie ' angst'  of ' oei, dat is eng'  in de weg kan zitten. Op de schaats door de bocht en zo schuin gaan hangen dat je toch het idee hebt dat je elk moment onderuit gaat. Ook quilters zijn soms bang, doe ik het wel goed, prik ik niet in mijn vingers, want vind de juf ervan, en misschien ben ik wel de sloomste van alle cursisten. Ik kreeg hierdoor het besef dat je voor sommige dingen echt HEEL hard moet werken en oefenen, oefenen, oefenen. Hoe vaak ik vorig jaar niet de schaatsen aan de wilgen wilde hangen; ' ik leer het nooit' . Nou, als ik dan hoor hoe vaak cursisten zeggen dat ze het niet zo goed en mooi kunnen als iemand anders of als de juf. Dan zeg ik ook dat het jaren duurt voordat je zoveel ervaring hebt waardoor je jezelf kunt perfectioneren. En tot die tijd oefenen en met je beste kunnen vooruit proberen te komen. Ik ga volgend jaar niet voor niks mijn 20e jaar in als quilter....

Happy quilting!

Dorry

3 opmerkingen:

Anita - Vlijtige Handjes zei

Oh het is zo jammer dat ik niet naar de BEE kan want mijn vingers jeuken.
Groetjes aan de kerst wolletjes die zitten te prikken.

Miny zei

Wat een leuk quilt wordt dat, mooi zijn je blokken en veel succes met schaatsen wat leuk dat dat doet.

Groeten Miny

Inés - Trapitos de colores zei

¡¡¡ es precioso¡¡¡¡ Saludos desde Sevilla, España