donderdag 4 december 2014

Mega kerst blogje

 Toen ik een poosje geleden stoffen aan het bestellen was....
 ...en deze beauty's op tafel voorbij schoven, moest ik denken aan het feit dat ik jullie quilters eigenlijk het allerliefste blij maak. Want wat is een quilter zonder mooie stofjes?
 Deze stofjes komen de komende maanden binnen bij Quilt it & Dotty. Nog even geduld dus
Dini had met mooie lapjes uit de winkel deze schitterende quilt gemaak. Klik maar eens op de foto, dan kun je hem in 't groot bekijken! En mooi gequilt dat ie is!!!

 In de etalage heb ik weer een kerstsfeertje gemaakt. Elke jaar als ik dat doe ben ik me weer bewust van het feit dat er weer bijna een jaar om is. Ik vind het altijd zo'n magische periode, Kerst....hebben jullie dat nou ook?
 De sneeuwhuisjes zijn er weer (€ 25,- en € 27,-) en je weet ALLES is te koop. Ook dat schattige kussentje links in de etalage met piepkleine belletjes op de takken van de denneboom ( € 9,95). Ook schattige blikken engeltjes € 3,95.

 Wat dacht je van deze schattige ' chocolade'  santa's? (niet in de webshop helaas, vanaf € 15,95)
 De kerstkaartenhanger is er ook weer! Tussen de sterretjes steek je de kaarten, en instant kerstsfeer voor aan de deur. € 8,95
 Ondertussen zijn we ook een breibee begonnen....

 ...met de fine tweed van Rowan in deze kleurtjes.
 
 Het is de bedoeling dat we er een dekentje van breien, en bovenstaande foto is de inspiratie.
 En zover ben ik al. Pakket met alle bolletjes wol en t patroon kost € 60,-. En dat geeft je het recht om een jaar lang gratis naar de brei-bee te komen (normaal € 5,-). Uiteindelijk wordt t dekentje ongeveer 90 cm x 90 cm. Mail maar even naar welkom@quilt-it.nl.
 Een schattig metalen kerstboompje met knoopjes en belletjes in zilver € 12,50. Het is slechts 33 cm groot.
 Dit metalen huisje heeft een deurtje wat echt open en dicht kan, en dan is er plaats voor 3 grote waxinelichtjes. Helaas niet in de webshop € 33,- en 35 cm hoog.
 Er is al gretig gegraaid in de krans met strass-harten. Wat een enig kado zou dat zijn voor die ene lieve vriendin!
 In de boom kunnen deze kleine kerstkussentjes net dat beetje extra kerstsfeer geven. Of waarom gebruik je ze niet als speldenkussen?
 Er is nog een beetje van deze kerststof; voor dat kerstprojectje waar je nog aan wilde beginnen?
 Voor op je eigen verlanglijstje kan een van deze Emma Bridgewater hebbedingen natuurlijk niet ontbreken! De ' Heartbaker' of de ' Tea-for-one' .
 Sterrengeurkaars in kerstvormige pot, nieuwe eierdopjes en 1/2 pint mugs.
 En natuurlijk Aspen Mulling spices! Voor overheerlijke gluhwein, appeltaart, rode kool, op de pannekoek, etc. etc.
 Voor het nieuwe jaar deze agenda van Emma Brdigewater. En zien jullie het? Met tumbling blocks motief!
 Net had ik Hetty aan de telefoon, de ontwerpster van deze quilt ' Dreaming of a white Christmas' . Hij hangt nog een poosje in de winkel om te bewonderen! En wat is nou een mooier moment om te beginnen aan een kerstquilts dan in deze periode! We versturen vrijdag 5 december maand 2 en je kunt nog mee doen! Elke maand 2 grote en 1 klein blok borduren en vanaf maand 9 ontvang je de stof voor de sterren.
Ben je een beetje bij? Nu even uitpuffen onder de kerstboom.

Maar eerst een hele fijne Sinterklaas!

Happy quilting,

Dorry

3 opmerkingen:

Oma San... zei

goed, ik ben officieel verliefd op de, nog binnen te komen stoffen! vooral die cremekleurige met rood roze roosjes en grijze stipjes... Die zou ik echt wel willen bestellen als je het binnen hebt. Geweldig mooie stoffen. En natuurlijk een leuk blogje. Liefs San.

sylvia zei

ik krijg helemaal een kerstgevoel van je!! Leuk!
groetjes, Sylvia

Phyllis zei

Wat een top blogpost! Ik word hier zo hebberig van, zou zo willen dat de afstand niet zo groot was...