woensdag 15 april 2015

Zie je, zon....

 En zo zit je opeens aan een heerlijke lunch, buiten met dochter die opeens van school thuis is, buiten in het zonnetje. De lang verwachte zon, die heerlijk warme zon. Heerlijk bijtanken. En boven mij barst de Japanse Kers open, roze bloesem. Nog een paar dagen en dan heb ik een roze baljurk in de tuin hangen.
 Op t bord lag een zuurdesemboterham van mijn favo bakker hier in de stad: Tilburg Sourdough. Mocht je ze niet vers kunnen kopen, dan kun je op bestelling ook afbak-varianten kopen die je thuis in de oven nog even afbakt. Kun je alsnog genieten van deze tractatie puur natuur. En erop; een overjarige brokkelkaas. Zoals t moet; in brokjes, geen plak van te schaven.
 De perenboom staat al wel in bloei, frissen witte blommen glimmen je tegemoet.
 Van Windham kwamen deze prachtige stofjes de winkel binnen gewaaid. Letterlijk, de deur VLOOG open en ik heb heel wat dingen moeten oprapen. Dacht toch even dat er een geest was die me met een bezoekje vereerde. Nu ik t bundeltje zo zie liggen, vind ik t een variant op rood-wit-blauw en aan het einde van deze maand wappert die kleur weer fier in de wind!
 Ook nieuw zijn prachtige zachte rozen van Lecien en wat leuke basisstofjes met stippen, kriebelbloemetjes enzo meer.
 Er wordt ook driftig gequilt aan de Cotswolds quilt, tijdens de schaarse vrije momenten.
 Ben na al die jaren nog steeds blij met mijn steekjes. En laatst tijdens de cursus handquilten kreeg ik weer de vraag hoe ik mijn steekjes zo klein maak. Nou, oefenen! En een klein truukje.....dat ik nu met jullie ga delen. 

Vele quilters maken steekjes en hebben moeite met ze klein maken. Nu bestaat de steek uit twee delen. De draad die je bovenop ziet, en de draad die je onderop ziet. Het moeilijkste is om de naald die in de quilt zit, met een zo klein mogelijke afstand weer naar boven te steken. Probeer je daar niet op te concentreren. Focus je op HOEVER je de naald insteekt vanaf de plek waar hij weer uitkomt. Feitelijk maak je dus de afstand tussen de steken groter dan de steek zelf. Dus eigenlijk zo:

-  -  -  -  -  -  -  -  

in plaats van 
_ _ _ _ _ _ _ _

Optisch krijg je dan het effect dat je steekjes veel kleiner zijn. Probeer maar eens!


Barry stuurde een foto van een grote glazen pot vol met gebreide driehoekjes! Ze was zo enthousiast! Ik zal de mijne ook weer eens ter hand nemen, en vrijdag 17 april kun je mee komen breien; vanaf 10 uur staat de koffie klaar. Kosten € 5,- tenzij je het breipakket van het gebreide dekentje hebt....


 Afgelopen donderdag alweer was t deel 3 van de Mysterie van het grote Huis. Er werd een schelpenpaadje toegevoegd. Je weet wel dat zo lekker knerpt onder je voeten. 
Ik maakte de ' clamshells' met H250, dat is zo lekker soepel. En stiekem vond ik t heel verslavend om te doen. Ik droomde er zelfs van om ooit, ja oooooit een hele quilt te maken met alleen maar clamshells. Nu verder met de volgende rand. Bomen gaan t worden, een laan met bomen. En laatst vroeg een klant, van wie is die quilt dan? Nou van mij! Ik bedenk echt zelf rand voor rand wat het gaat worden. En je kunt nog mee doen, alleen patroon of patroon en stof. 
En nu zou ik zoooo graag de tuin in gaan, maar de winkel roept, dus ga ik dat maar doen! Tot snel weer!!!!Happy Quilting,

Dorry

5 opmerkingen:

Marion Anderson zei

heerlijk blogje, wel wat anders als op een trekker he ? haha, geniet ervan meis, heb je verdiend, liefs marion

Bernadette van Gils zei

Heerlijk toch dat je lekker met dochters in de tuin kon lunchen en die stofjes kom ik morgen eens goed bekijken, want op foto zijn ze al mooi maar in echt kan ik ze ook voelen :-)
Groetjes
Bernadette

Marjolein den Boer zei

Oh, heerlijke plaatjes allemaal!! Blijft altijd een mooi spanningsveld tussen genieten van al het moois buiten en al het moois binnen :-)

Phyllis zei

Oh wat een mooie lapjes! Heb je gemist tijdens de beurs afgelopen weekend, hopelijk tot snel! En dank voor de steekjes-tip!

Anoniem zei

Lovely post Dorry and a good tip for the stitches. Did you get my email about more fabrics for the baskets? Ann