vrijdag 18 september 2015

half hier half daar en de rest gaat gewoon door

 De allerlaatste bee van de Lizzy sampler was er gisteren. Nu heeft iedereen de 72 blokjes gehad, en kunnen de sashings en de cornerstones er aan. Daarbij is het soms heel handig om alle blokken op een groot laken te spelden.
 Ik heb deze foto van Bernadette gejat (mag wel he Bernadette!), want zij heeft een gordijnrails langs t plafond gemaakt en daar hangt ze een laken op. Zo kan hij blijven hangen en kan ze alle blokjes op de juiste plek naaien. Wat een genot was het om elke maand pakketjes te maken voor alle Lizzy deelnemers en DANK DANK DANK  aan Moniek van de Velde die een heel jaar lang haar Lizzy top aan mij uitleende zodat iedereen hem kon bewonderen.  Nu verder met....
....de nieuwe winkelpui! De deur waar jullie straks door naar binnen komen. Hij is gearriveerd.


Even een 'koude brug'  maken, zodat er straks geen condens binnen komt en t water allemaal buiten blijft.

Je knippert een paar keer met je ogen en het staat erin! Nu het glas nog en de roedeverdeling. De oude antieke deurklink heb ik al in huis, vond ik op de antiekmarkt in Tongeren. Daar kom ik altijd zo graag. Maar genoeg gekletst, loop je even mee naar binnen?

Tegen het plafond latten waar straks het echte houten plafond tegen aan gemaakt wordt. Voor een extra warme sfeer, en het is goed voor de akoestiek. Achterin zie je een donker gat, daar komt later de workshop!!
Dit is het beeld als je achterin de workshop staat en door de ' toog' de winkel in kijkt, met de voordeur als grote lichte vlek.

Rondom de verwarmingsketel wordt het netjes omtimmerd, weggewerkt in een kast. Kun je er toch bij, maar kijk je er niet tegen aan. Wat een slim idee he. Schud ik zo even uit mijn mouw hahahah.

Knipper je even met je ogen ......et voila. Klaar voor de stucadoor!

En tot slot nog een heeeel oud kiekje uit de oude doos van anno de 2e wereldoorlog.....toen waren die Aga's al in zwang. De Britse regering bestelde destijds zoveel Aga's voor kantine's, voedselcentra en tehuizen dat de wachttijd opliep tot 27 weken. Toen wisten ze al hoe fijn dat werkt en hoe lekker alles wordt.

En als afsluiting een filmpje van een Nederlandse Top kok die eerst verteld over zijn koelkastinhoud, maar later ook zijn Aga laat zien....

KLIKKERDEKLIK

Happy quilting,

Dorry

6 opmerkingen:

Marjolein den Boer zei

Leuk!! Succes met verbouwen!

Bernadette van Gils zei

Ja hoor Dorry je mag mijn foto wel jatten. En het was een genot om al die blokjes te maken
Het schiet al lekker op in je nieuwe atelier. Succes met de rest.
Groetjes
Bernadette

Noa Tonnis zei

een mooi landelijk geheel straks als alles klaar is

Phyllis zei

Daar wordt flink gewerkt en dan ook nog doorgaan in Tilburg, petje af! Leuk filmpje, ja die Jonnie en zijn Therese, passie hoor, heb er wel eens van mogen genieten en hun mogen meemaken, heel gedreven, ook daarvoor, petje af.

Evelyne zei

Komt er helemaal mooi uit te zien! Leuk filmpje van Jonnie.
Wat is het toch geweldig zo'n aga.

Succes met de werkzaamheden.
Groetjes,
Evelyne

Anoniem zei

Hoi Dorry, leuk om de Lizzy-blokjes te zien.Ook weer zo'n mooi project! Mooi gemaakt ook. Misschien ooit.... We kunnen natuurlijk niet wachten tot het zover is in Overloon. Het wordt vast een prachtige winkel. En wie weet naast 'quiltcursussen' ook nog.... want wat komt ook daar de Aga goed tot zijn/haar recht! Het is een hele onderneming maar je krijgt er wat moois voor terug. Blijf vooral genieten. Vriendelijke groet, Nietteke