dinsdag 15 september 2015

Hoe lang duurt het nog?


Ja ja, ik hoorde jullie wel gillen; ' Hoe lang duurt het nog Dorry?' en ' Wanneer gaat de nieuwe winkel open?'. En op dit alles kan ik nog geen antwoord geven! Zo'n verbouwing kost tijd. Heel veel tijd. In ieder geval is de keuken klaar; geschilderd door mij en de Aga weer vakkundig opgebouwd door de mannen van AST. De foto hierboven is in de ochtendzon....
En dit is in het avondlicht, lijkt net of ik een lichtgroene Aga heb! Nee hoor, gewoon een creme-kleurige......Met een partijtje eiwitten die ik over had, heb ik tijdens het eten koken meringues gemaakt en een pavlova. Ik kreeg er klachten over, dat ze veel te lekker waren en dat ze er niet vanaf konden blijven! Ik zal het nooooooit meer doen.

Stukje bij beetje komt het nieuwe huis af, schilderen, inrichten, hier een daar wat ophangen.

En Pluisje heeft haar plek al helemaal gevonden!
Herkennen jullie deze kasten? Het zijn dezelfde als de kasten uit de winkel en ik heb ze geschilderd. Met Annie Sloan verf. Lekker kladderen, want dat hoort daarbij.
En gordijnen naaien, maar nu is mij naaimachine stuk; gaf hier en daar lusjes in het stikwerk en dat mag niet! Dus de gordijnen moeten weer wachten.

Voor een vriendin maakte ik even tussendoor deze Aga deksel-matjes. Een soort pannenlappen die het chroom van de deksels beschermen. Vond het wel een leuk geintje hahaha (lees maar eens wat er op staat)

Op het land gaat het werk onverminderd door. Piepers, piepers en nog eens piepers. Ze zijn bijna klaar voor de oogst. En dan mag ik eerst die van mij met de hand gaan oogsten!!!!
Om een klein tipje van de sluier op te lichten zien jullie hier eerst het zwembad wat na het leeglopen ligt te drogen op de trampoline. Maar daar achter zie je de zijkant van de schuur. DE SCHUUR. De schuur waar alles gaat gebeuren.  De linker twee ramen tot en met de deur wordt de winkel. Na de deur voorbij de twee struiken worden omgebouwd tot workshop! Meer dan een gat in de gevel en een lege ruimte kan ik gewoon nog niet laten zien! Maar ik kan jullie wel zeggen dat het 125m2 quiltparadijs wordt!
Ondertussen komen in de winkel de meest mooie dingen voorbij. Want de winkel is gewoon nog open. Behalve dan dat hij voortaan op zaterdag dicht zal zijn. Dan ben ik druk in het nieuwe huis en met de nieuwe winkel! De aannemer aan het vertellen waar wat moet komen. Waar wil je stroom, waar komt je toonbank? Allemaal vragen.
Jullie weten vast wel dat ik naast quilts ook van kilts hou. Vorig jaar al kocht ik deze kilt, te groot, maar spotgoedkoop. Ik maakte hem kleiner en vond er een leuke groene wollen trui bij met steentjes aan de hals. Past perfect erbij! Wat kan een mens toch blij zijn met deze vondsten he....

Dus allemaal nog even geduld. Je hebt de opening nog niet gemist en nee je kunt nog niet komen kijken. Wat er is gewoon nog niks te zien! Ik ga weer aan de slag!!!

Happy quilting,

Dorry

14 opmerkingen:

Marjolein den Boer zei

Wat staat je aga daar perfect! hoort er helemaal thuis. En Pluisje duidelijk ook al. En met dat tipje van de sluier, of eigenlijk 'tipje van de schuur' ben ik natuurlijk reuze nieuwsgierig geworden hoe het er straks binnen uit gaat zien.
Heel veel succes in ieder geval met het verbouwen en opnieuw inrichten!

Bernadette van Gils zei

Wat staat je AGA mooi in de keuken. Hoort er helemaal thuis.
En vervelend dat je naaimachine stuk is. Zoiets gebeurd altijd op het verkeerde moment.
Succes met alles en we hebben geduld hoor ( maar niet zo lang :-) )
Groetjes en tot donderdag op de Lizzy Bee
Bernadette

Phyllis zei

Die AGA staat er alsof hij nooit ergens anders gestaan heeft, perfect! Ben zo benieuwd naar het nieuwe quiltparadijs, zo jammer dat het voor mij een stuk verder weg zal zijn. Heel veel succes met alle voorbereidingen!

Annemieke zei

Spannend Dorry! En toch wel heen leuk dat je dit alvast laat zien. Je AGA staat er weer super bij. De winkel en zo wordt lekker groot. Ik heb gemist waar t is? Of horen we dat later?
Groetjes
Annemieke

Annemieke zei

Spannend Dorry! En toch wel heen leuk dat je dit alvast laat zien. Je AGA staat er weer super bij. De winkel en zo wordt lekker groot. Ik heb gemist waar t is? Of horen we dat later?
Groetjes
Annemieke

Anoniem zei

Volgens wat ik vermoed, is het maar 1 uur en een kwartier hiervandaan, best te doen dus, joepiie!
Veel succes en tot kortelings!
Josine uit Turnhout

Heleni van Til zei

Jeeemig wat een geweldige ruimte krijg je Dorry. Super.
Succes met de verbouw verder.

Atelier Hartendief zei

Succes met je nieuwe plannen Dorry, het gaat vast heel leuk worden!
Zo'n Aga, ik ben er jaloers op ;-)
Groetjes Van je quiltwinkelcollega Marijke

Anoniem zei

It is so exciting for you Dorrry. Are you still living in the Netherlands? Wishing you every success!! Ann

Antoinette zei

Ooo Dorry, wat spannend allemaal, en t word vast heel gezellig in je nieuwe winkel,ik kom zeker kijken...

Liefs netje.....

Marion Anderson zei

vergeet niet ervan te genieten.....knufjes xx

quiltlodge gerda zei

Het is je zóóó gegund! Lekker genieten van alles!

Anoniem zei

Hè zucht.............. geniet ervan! Nietteke

Oma San... zei

Lieve Dorry,

Wat geweldig voor je!
Ik ben heel benieuwd en als alles klaar is , dan ga ik maar weer eens een ritje naar het verre zuiden maken.

LIefs San.