woensdag 16 december 2015

Drukke decembermaand; het M*E*G*A kerstblogje

Pak maar een kop koffie of thee, want dit wordt weer een superlang blogje! Ik steek maar direct van wal.
Er is een hoop te doen over de 365 days challenge quilt. Een prachtige samplerquilt die uiteindelijk bijna 230 cm x 230 cm gaat worden. ELKE dag wordt er op voornoemde website ( http://www.365challenge.com.au)  een blokje geplaatst. Met snijinstructies voor op de naaimachine. Niet iedereen houdt van snijden en stikken op de naaimachine. Maar wat doe je dan als je hem toch leuk vind, maar hem liever met de HAND maakt? Daar heb ik een oplossing voor bedacht! Ik teken de blokken zodat ze met de hand te maken zijn. Dan kun jij lekker met je paternoplaat malletje of freezerpaper of wat je ook gebruikt aan de slag en dan kun je toch van deze quilt genieten! Nou en Quilt it & Dotty zou Quilt it & Dotty niet zijn als we daar niet een leuk evenement voor hadden georganiseerd.

Op vrijdag 8 januari vanaf 14 uur (dit is de link waar je je op kunt geven), zijn de eerste patroontjes te krijgen en leg ik uit hoe het een en ander in elkaar zit. Hoe werk je van een snij en machine instructie naar een hand-naaien methode, dat is een handigheidje wat je zoveel plezier op gaat leveren! Graag even opgeven via de webshop, de kosten heb ik superlaag gehouden als nieuwjaarscadeautje! Slechts € 1,-.
ELKE vrijdag wil ik graag een bee organiseren, maar geef je snel op, VOL = VOL.

Uiteraard kan er ook een stoffenpakket samengesteld worden in elke gewenste kleuren combinatie. Een pakket met 26 halve meters en 2 meter lichte basisstof kost € 250,-. Wil je graag het zekere voor het onzekere nemen en de voorgedragen 18,75 meter stof in nemen, dan betaal je € 312,- euro. Dat kan in overleg ook in maanddelen.....Nou als dat nou eens niet fijn is!! Neem even contact op via welkom@quilt-it.nl en geef aan waar je voorkeur naar uit gaat.

Joepie! Ik heb er zin in, jullie ook?

 En terwijl ik dit zit te schrijven is het eerste pakket al samengesteld, kijk je mee?
365challenge pakket voor Alice!
 Zit ik hier ff te genieten met een big smile!

Zouden we toch bijna vergeten dat het bijna KERST is....
Heb je de boom al binnen? Ikke wel...die stond al voor de Xmasparty.
En toen maakte we deze schattig Xmas bunting; een vlaggetjeslijn met wollen letters die een kerstgroet brachten. Een echt cadeau voor je keuken, of waar dan ook in huis. Ben je nog op zoek naar een cadeau voor de feestdagen? Ach, je doet eigenlijk niks met kerst, maar een gezellig pakje onder de boom staat zo leuk. En t is voor je hobby waar je het hele jaar plezier van hebt. Heb je wat te doen met de feestdagen en och je lief weer eigenlijk ook niet wat ie moet geven, nou dan bestel je dit toch en dan ben jij toch weer blij? Waarom moeilijk maken als het makkelijk kan. Ik heb speciaal voor jullie wat kerst-cadeau-ideetjes in de webshop gezet. Kijk maar eens hier:


 Wat dacht je van deze schattige wolletjes-sjaal? € 12,50. Er is ook een blauw/groene variant!
 Of het patroon van deze quilt Lisa's Flower Garden €22,- of neem je er alle stoffen en wolletjes speciaal voor jou samengesteld bij? € 150,-. (maar dan ben je wel een paar maanden zoet)


 Voorraaduitbreiders in de vorm van allerlei mandjes....
 gevuld met lekkers....
 echt E*N*I*G*E blikjes van Emma Bridgewater.....
 Nog zo'n mooi mandjes en wist je dat je zelf mag weten met welke kleuren en type stoffen we t mogen vullen?
 Om t nieuwe jaar goed te beginnen een agenda van Emma Bridgewater die ook snapt dat tumbling blocks reuzeleuk zijn. Elke week staat op twee pagina's en je kunt hem dankzij de ringband open neerleggen. Superding toch? € 14,-
 Doosje rode stroken....
 mandjes kerst.....
 Christmascrackers! Ken je die Britse traditie? Aan het kerstdiner trekt ieder aan een kant van de cracker en met een PANG knalt ie open. Eruit komt een klein cadeautje, een spreuk en een papieren kroontje. Dat kroontje symboliseert de komst van de drie wijzen uit het oosten en dat zet je op je hoofd en zo eet je verder. Doen we in huize Dotty elk jaar en iedereen kijkt daar altijd erg naar uit. Doosje met 6 crackers € 20,-.

Ga nog maar eens lekker neuzen in de webwinkel, of stuur de link door aan diegene van wie je een cadeautje hoopt te ontvangen! Lekker he, die spanning of er aan je gedacht wordt....

Ondertussen heb ik als een bezetene zitten patchen aan de Mysterie, die het verhaal vertelt van de grote verhuizing.  Aan de hemel zijn de sterren verschenen, met de plaatselijke bevolking, de bloemen in de tuin en wat stukjes borduursampler. Hij is nu 150 cm x 150 cm.  Morgen staan de dames van de bee weer op de stoep en dan maken ze de bovenste en de onderste sterrenrand. Ik ben al stiekem verder gegaan. We zijn er bijna, nog een rand van 15 cm breed rondom en hij is af! Ik vind het zo leuk om te doen, dat ik er nog wel een zou willen starten. Of ben je nu je bijna het eindresultaat ziet helemaal verliefd geworden op deze quilt en wil je hem wel maken in 12 delen? Laat maar weten. Zo nu naar het postkantoor met de eerste pakketjes en dan lekker verder werken in de winkel. How I love my job.


Happy quilting and Xmas,

Dorry

6 opmerkingen:

Marion Anderson zei

geweldig blogje dorry, enne ja lekker druk, gezellig he ? ...xxx

Marianne Gooren zei

Leuk blog, maar dat kun jij wel😉 Supermooi die 365 Challenge quilt, ga ik zeker weten mee beginnen. Oh en die kerstcadeautjes, helemaal leuk. Morgen is t donderdag, leukkkkkkkkkk he!

Oma San... zei

HOi Dorry,

Begrijp ik het nou goed dat je het eventueel ook per maand kan doen bij jou?
Kan dat ook per post:

Groetjes van Sandra

Quilt it and Dotty www.quilt-it.nl zei

Ja, je kunt ook per maand betalen!

groetjes Dorry

Wilma zei

Wauw, doe je goed! om de met de hand mogelijkheid te bieden. mooi pakket ook. Succes

Marguerite zei

Word helemaal hyper van je blogje terwijl ik in mijn bed lig om te gaan slapen. Hihi... Ik wil naar mijn lapjes...
Zeggen ze daarom dat je vlak voor je gaat slapen niet meer op je telefoon mag kijken...
Dan maar dromen van zo'n mooie quilt. :)