woensdag 6 april 2016

 ' Goedemorgen schatje, tijd om op te staan'....langzaam gaan de luiken open en zie ik deze mok heerlijke cappuchino (met lactose vrije melk) naast me staan. Het begin van een heerlijke nieuwe dag!
 Ik hijs mezelf omhoog om tegen het nieuwe oude hoofdeinde te leunen wat Jos met Stijl voor me had opgesnord. Langzaam aan wordt de slaapkamer wat ik er van wil maken. Als het klaar is laat ik jullie het resultaat zien.
Zo kijk ik op dit moment vlak na het wakker worden uit op deze oude wit gekalkte kast met daaraan de 'Lazy sunday coat' . Een katoenen kimono met doorgequilte mancheteen en zoom. Heerlijk dun, maar toch warm. En hij sluit niet met zo'n koord om je taille zoals je dat wel kent van badjassen, maar met twee strikjes net onder je oksels. In elke mooie quiltstof te maken. Ik heb er al twee, en ik ken iemand die er eigenlijk ook wel eentje voor zichzelf wil, maar daar niet om durft te vragen ;-)
 
Maar hup uit de veren, klaar maken voor een nieuwe dag, want vandaag is het bee! Met een paar nieuwe leden, uit Overloon. En we vonden het leuk dat ze Quilt it & Dotty ontdekten! Er was weer zoveel te bepraten dat ik enkel onderstaande foto's heb gemaakt. De Mrs. Billings van Anke, kijk maar even mee, ademloos schoon....

Wat een schattige kleine blokjes he. Zoooo lief! En ze heeft hem grotendeels zelf uitgedokterd, want een patroon was er toen nog niet. Ze is er dan ook al een hele poos aan bezig. Nog een pietepeuterig klein stukje en hij is klaar!

 Gisteren was Paula in de winkel en zij liet haar versie van de Lizzy zien, ze kwam stof voor de border uitzoeken. Wat is dit weer een heel andere sfeer he, zo zacht en lief. Er komt een blauwgrijze rand omheen. Kleurt hij leuk bij haar grijze bed. Het is met recht een toppertje! We gaan aan het einde van april, de 29e om precies te zijn, weer starten met een nieuwe groep Lizzy blok van de maand, elke maand op vrijdag komen we bij elkaar (of ik stuur het op) en na 12 maanden heb je de top, zonder border af. Net zoals de foto. Meer info lees je hier klikkerdeklik.
 Toen alle drukte voorbij was, rommelde ik nog wat in mijn ateljeetje, en bokste ik dit mooie pakket voor mekaar. Oh, wacht even, ik zal het lint en het voile even opzij doen, dan kun je het wat beter bekijken.
 Schattig he, op verzoek van een klant deze kleurencombinatie gemaakt voor de Camelot. Heel doosje voor de cirkels € 130,-. En jij mag zeggen welke kleuren er in moeten komen!
En op de valreep kwamen de patronen voor de Dreaming of a white Christmas quilt ook nog binnen. Was een BOM bij Quilt it & Dotty, maar nu kun je voor € 22,- ook het complete patroon kopen! Twee klosjes donkerrood venne colcoton en je bent helemaal klaar om deze prachtige kerstquilt te gaan borduren in stitchery style. Hup naar de webwinkel als je hem wil bestellen. 

Zo dat was ie weer, nu even met de beentjes op de bank. Met een lapje en een naaldje en een draadje.

Happy quilting!
Dorry

3 opmerkingen:

Marion Anderson zei

gezellig mensje...xxx

Phyllis zei

Wat een heerlijke, mooie werkstukken allemaal, fantastisch.

Anoniem zei

Heerlijk genoten van je verhaal en foto's en ja, ik ben benieuwd naar het eindresultaat van je slaapkamer later. Groetjes Wilma