donderdag 28 april 2016

Supergoof komt weer, en een Singertjesdag

 Toen ik zo laatst weer eens aan t babbelen was met Ingrid, AKA (also known as) Supergoof,  hadden we het over het lesgeven, en hoeveel zin ze daar weer in heeft. En toen hebben we maar direct een paar data voor het najaar geprikt! T'is nog even, dus je kunt dat vast even plannen in je agenda. We gaan weer Ramenlappen : een heerlijke dag, ook voor de niet-quilter want het is een op zichzelf staande techniek...
Maar ook hele nieuwe dingen, zo vers van de pers, heet van de naald, dat er nog geen foto van is. Er komt een Borderie Perse workshop door Supergoof! Maar reken maar dat het een heerlijke dag is boordevol weetjes, fijne kneepjes, lapjes, draadjes en gezelligheid. 
Natuurlijk ook weer een onvervalste Trunkshow, met ook de nieuwe quilts waar ze mee bezig is.
 
 En wat dacht je van Foep, de quilt met het verhaaltje! Ook daar komt een workshop van. Lijkt je dat nou niet geweldig? Primeur zou ik zeggen....
En ook voor het najaar heb ik Francis Gortmaker van het Singerwinkeltje weten te strikken en zij komt een onvervalste Singertjesdag geven. Met alle ins en outs van je kleine featherweight en een leuk projectje.


Al deze gezellige dingen zijn nu al te boeken. Wees er snel bij, want vol=vol. En we hebben beperkte plaatsen!

Hup hup naar de webwinkel om je op te geven: Klikkerdeklik.

Happy quilting,

Dorry
vrijdag 22 april 2016

over ooievaars en ander gespuis

 De telefoon; 'ping!'    ' ping!'   'ping!' 

Er komen drie foto's binnen....
 Van een ooievaar op het veld waar geploegd wordt op dit moment.
Hij zoekt eten, en lijkt helemaal niet bang voor het bulderdende geweld van de tractor. Ze blijven op veilige afstand van elkaar, maar bij het ploegen komen er vast lekkere beestjes naar boven. Een lekkernij voor deze ooievaar. Zou het een mannetje zijn, of een vrouwtje wat graag een ei wil leggen en krachten op wil doen? Mooi moment hier zo op het platteland. En het lukt niet vaak om zo'n foto te maken. Vaak ben ik te laat, wild is vaak zo spichtig. Dat moet ook wel....

 In de verte zie ik een auto aankomen, en zien jullie goed wat ze uit de auto halen en op de grond zetten?

Plantjes! Geweldige foxgloves, feeenhandschoentjes, ook wel vingerhoedskruid genoemd. Die kunnen mooi de tuin in!

 Uiteraard was er ook iets quilterigs wat meegenomen werd.
Ademloos kijk ik toe....wat zou het zijn?

Een Dear Jane! En niet EEN, maar TWEE! Wow, wat een kleurenpracht. Zo anders dan de kleuren waar ik normaal mee werk, maar zo mooi. Ze zijn bijna klaar. De een wil de punten niet patchen, de ander wel. Zo krijgt iedereen zijn eigen Dear Jane. Dat vind ik er nou zou mooi aan.

 En dan die leuke weekendtas, ooit door mij ontworpen en al in vele variaties gezien, daar kwamen al die leuke quiltspulletjes uit!
Wat blokken voor de Antique Weddingsampler van Di Ford, daar moesten wat stofjes voor uitgezocht worden. Was weer gezellig Rose Anne en Sandra.

 En toen kwam dit mooie, en welkbekende patroon op tafel...
Waar deze spetterende quilt van gemaakt wordt door Mieke. Leuk dat je er was Mieke en hubbie!

Heel anders van sfeer is mijn borduurwerkje. Typische Dorry kleurtjes....Het wordt een middenstuk van een quilt, met allemaal randjes erom heen. Wat denken jullie, zou dat wat zijn? Misschien heb je zelf nog wel een borduurwerkje liggen waar je niks mee doet, of dat je wel in een quilt zou willen verwerken. Leuk ideetje voor een ' werkgroepje/clubje'? Want hoe zorg je nou eigenlijk dat die randjes eromheen gaan passen? Hoe teken je eigenlijk een quilt? Met een beetje hulp zie je vanzelf dat het eigenlijk heel eenvoudig is. Maar je moet het wel even weten. Laat maar een reactie achter, of mail op welkom@quilt-it.nl.

happy quilting,

Dorry
ps. de broodbakdag loopt al aardig vol, maar voor de volledigheid zet ik hier nog even neer dat de datum vrijdag 20 mei is. Dat scheen niet duidelijk te zijn geweest.

woensdag 20 april 2016

Culinaire zaken bij Quilt it & Dotty

 Vorige week had ik een gezellig gesprekje met Karen van Bake my day. Ze is quiltster, dat voorop hahaha, en ze is een geweldige broodbakster. Lees haar blog maar eens, het water loopt je in  de mond!
Ze had deeg meegenomen wat zo mijn Aga-tje ingeschoven kon worden. En we hebben plannen zitten smeden voor een B*R*O*O*D*B*A*K- dag bij Quilt it & Dotty op VRIJDAG 20 mei! Toen alles in kannen en kruiken was, hebben we heerlijk zitten smullen van het brood dat net uit de oven kwam....zo lekker had ik t nog nooit geproefd en t schijn heel eenvoudig te zijn.

 Wat kun je verwachten op zo'n broodbakdag? We beginnen met koffie, thee en iets lekkers gebakken door Karen in de gezellige ruime keuken van Quilt it & Dotty. Karen heeft voor iedereen de ingredienten  en materialen bij zich om te starten met bakken.
 Je krijgt instructie en ondersteuning bij het maken van het deeg en alle processen die nodig zijn voor fantastisch brood. En wat is nou het verschil tussen bloem en meel? Nou, op die vraag krijg je ook antwoord.
 Aan het einde van de dag krijg je je zelf gemaakte vloerbrood en 12 bolletjes mee! En ook nog ingredienten om thuis met het geleerde nog een keer aan de slag te gaan.
 Heb je zin om je eens te verdiepen in zelf brood te bakken, zonder broodbakmachine en in je eigen vertrouwde oven?
 Kom dan naar de Bakingsoda Brood bak dag van Quilt it & Dotty. Voor deze dag omgedoopt tot  Bake it & Dotty! De kosten voor deze geheel verzorgde dag, want er zit ook nog een lunch bij met zelfgebakken brood, en alle versnaperingen gedurende de dag, zijn € 59,-. Daarvoor krijg je je zelfgebakken brood mee naar huis en kun je thuis nog een keer het geleerde in praktijk brengen!
Opgeven doe je via de webshop: KLIK HIER BROODBAKDAG . Let goed op; de prijs lijkt eerst te laag te zijn, maar bij het afrekenen komt dat helemaal goed! Mocht je er niet uitkomen, mail dan even naar welkom@quilt-it.nl om je op te geven.

Heb er zo'n zin in, en ik doe zelf ook mee!

Happy baking!

Dorry

woensdag 13 april 2016

Betty Prins workshop Double weddingring


Al vanaf de eerste dag dat ik gegrepen was door het quilten wilde ik graag een double weddingring maken. Dat patroon! Die sfeer die daarvan uit straalt. Dat maakte dat ik het quilten nooit meer losliet. En toen kwam Betty Prins met haar double weddingring. En ik was gelijk verliefd.

Betty maakt de prachtigste quilts, we verkopen ook haar Dasies quilt die ze hier vasthoudt. Oh nee, even in z'n geheel laten zien, want dit doet geen recht aan hoe hij is. 

Dasies patroon met startlapjes € 49,-, (zonder € 22,-)
 
Maar....over die weddingring he.....Dat doet ze niet alleen....ze brengt ook quilts mee om te showen. Betty Show!

 Daar gaat Betty bij ons een workshop in geven! Op vrijdag 8 juli van 10.00-16.00 uur, geheel verzorgd, dus koffie, thee, iets lekkers, en een geweldige lunch EN een stofpakketje om lekker mee aan de slag te gaan. Je kunt je opgeven in de webshop. Klik maar HIER.  De prijs is € 57,50 en t lijkt of het goedkoper is in de webshop, maar bij het afrekenen komt dat helemaal goed.
 Mocht het niet lukken, dan even bellen of mailen he! Welkom@quilt-it.nl. Want bij Quilt it & Dotty ben je altijd welkom, aldus een klant vorige week. Lief he....

Nou, vind je dat niet gezellig? Lijkt me reuze leuk! Bij mooi weer gaan we in de tuin zitten, parasol erbij, tjilpende vogeltjes.....ik voel me een gezegend meisje.....

Happy Quilting,

Dorry

dinsdag 12 april 2016

Hoe Sarah de boel vol liet lopen

 Nou, nou, als ik dat geweten had! Massaaaaaal gingen jullie boeken voor die leuke workshop van Sarah op 28 juli. En t gaat zo snel, dat ik jullie wil oproepen heel vlug te zijn, want we zitten bijna vol. Dat hoor ik wel vaker: 'Alles wat er bij Quilt it & Dotty te doen is, is al vol voor ik het in de gaten heb!' Sorry kan er ook niks aan doen!VOL! We proberen een extra dag te plannen.

Ik ben met een nieuwe quilt bezig (ja ja reuze geheim nog allemaal) en dan heb je soms een lapje wat net te fel is, of wat je in twee tinten terug wil laten komen. Ken je dat? Net een tintje zachter, warmer, antiekeriger....

Dan neem je dit flesje en spray je pst pst er wat op, even strijken tussen velletjes keukenrol om te fixeren....

Tadaaaaa, prachtig prachtig. Nu nog steekjes zetten, maar dat doe ik altijd lekker rustig bij de tv 's avonds.

 Onze Camelot zie je overal verschijnen, Marian heeft hem gemaakt toen wij hem als BOM aanboden, en ze heeft hem al bijna gequilt!
 Ik ben nog steeds zo trots op de kleurstelling en de lapjes die ik daarvoor uitgekozen heb.
Het is ongeloofelijk te bedenken dat we zo meer dan 60 Camelot BOM leden hadden. En dat in elk blok soms wel 20 verschillende stoffen zaten, en in het volgende blok weer 20 andere stoffen. Ga zo maar door. Het is niet voor niets dat we vragen krijgen naar stofpakketten om deze beauty te maken.

En nu ga ik weer Sarah's inschrijvingen verwerken, op volgorde van binnenkomst, ja ja!


En als al het werk dan gedaan is, dan ga ik met een lapje, naaldje en draadje lekker in de zon zitten. Mmmmmmm

Happy quilting,

Dorry


maandag 11 april 2016

Sarah's coming to teach!

' Hi Dorry, I was just wondering, since I am going to see my son in Londen next summer, are you interested in me teaching at your new shop?'  
Zo was het emailtje wat ik afgelopen winter ontving van Sarah Fielke, Australische quiltster en bekend van haar vrolijk quilts. Nou daar had ik wel oren naar! In Houston hadden we elkaar al meerdere malen ontmoet, en omdat we leeftijds genoten zijn, al snel vele overeenkomsten. En nu komt ze dus naar Quilt it & Dotty om een WORKSHOP en een TRUNKSHOW te geven! VOL! We proberen nog een dag te plannen

We maken in de workshop een blok van de ' I've got sunshine'  quilt uit het boek Old quilts, New life , vol met vrolijke zonnebloemen. Appliceren zal de boventoon voeren, en haar bijzondere kleuren en stoffen gebruik.Voor de workshop heb je het boek zelf nodig.

 Wat heeft Quilt it & Dotty te bieden? Hier komt de uiteenzetting:

Donderdag 28 juli 10.00-16.00 uur 
workshop ' I've got sunshine' incl. boek € 90,- 
(mocht je het boek al hebben dan is de prijs € 70,-) 
incl. uitgebreide lunch, en koffie, thee, lekkers gedurende de dag.

Uitgebreid saladebuffet in de tuin vanaf 17.30 uur  
voor de workshop deelnemers samen met Sarah

Donderdagavond 19.00-21.30 uur trunkshow

Wil je alleen de trunkshow bijwonen, dan kost dat € 15,-. Doe je overdag al mee aan de workshop, dan is het gratis!
Sarah en ik gaan way back zoals de Australiers dat zeggen. Lees maar eens hier:
KLIKAanmelden kan via de webshop; 


Let op; de prijs lijkt niet te kloppen, maar bij het afrekenen komt dat automatisch goed.
Lukt het aanmelden via de webshop niet; stuur dan een mailtje naar welkom@quilt-it.nl. Dan kun je het gewoon via de bank overmaken.
Omdat het nogal laat wordt, bied Quilt it & Dotty overnachtingen aan. In een van de ruime kamers bij ondergetekende (is al VOL!) of in een B&B vlakbij.  Overloon heeft prachtige overnachtings adresjes. Prijzen vanaf € 20,- per persoon per nacht, incl. ontbijt.
Of, wat dacht je van kamperen rondom de boerderij met je tent of caravan of camper? Even een mailtje om te overleggen is dan fijn: welkom@quilt-it.nl

Het wordt een geweldige zomer, dat weet ik zeker! Het zwembad is dan gevuld met fris water, in de tuin groeit en bloeit het dat het een lieve lust is, even hangen in de hangmat, een verkoelend glaasje in de schaduw. Zie je het al voor je? Ik wel! En nu hollen naar de webshop, want er zijn maar een beperkt aantal plaatsen. Let op: we zitten al bijna vol, dus wacht niet te lang als je nog mee wil doen!

Happy quilting,

Dorry


woensdag 6 april 2016

 ' Goedemorgen schatje, tijd om op te staan'....langzaam gaan de luiken open en zie ik deze mok heerlijke cappuchino (met lactose vrije melk) naast me staan. Het begin van een heerlijke nieuwe dag!
 Ik hijs mezelf omhoog om tegen het nieuwe oude hoofdeinde te leunen wat Jos met Stijl voor me had opgesnord. Langzaam aan wordt de slaapkamer wat ik er van wil maken. Als het klaar is laat ik jullie het resultaat zien.
Zo kijk ik op dit moment vlak na het wakker worden uit op deze oude wit gekalkte kast met daaraan de 'Lazy sunday coat' . Een katoenen kimono met doorgequilte mancheteen en zoom. Heerlijk dun, maar toch warm. En hij sluit niet met zo'n koord om je taille zoals je dat wel kent van badjassen, maar met twee strikjes net onder je oksels. In elke mooie quiltstof te maken. Ik heb er al twee, en ik ken iemand die er eigenlijk ook wel eentje voor zichzelf wil, maar daar niet om durft te vragen ;-)
 
Maar hup uit de veren, klaar maken voor een nieuwe dag, want vandaag is het bee! Met een paar nieuwe leden, uit Overloon. En we vonden het leuk dat ze Quilt it & Dotty ontdekten! Er was weer zoveel te bepraten dat ik enkel onderstaande foto's heb gemaakt. De Mrs. Billings van Anke, kijk maar even mee, ademloos schoon....

Wat een schattige kleine blokjes he. Zoooo lief! En ze heeft hem grotendeels zelf uitgedokterd, want een patroon was er toen nog niet. Ze is er dan ook al een hele poos aan bezig. Nog een pietepeuterig klein stukje en hij is klaar!

 Gisteren was Paula in de winkel en zij liet haar versie van de Lizzy zien, ze kwam stof voor de border uitzoeken. Wat is dit weer een heel andere sfeer he, zo zacht en lief. Er komt een blauwgrijze rand omheen. Kleurt hij leuk bij haar grijze bed. Het is met recht een toppertje! We gaan aan het einde van april, de 29e om precies te zijn, weer starten met een nieuwe groep Lizzy blok van de maand, elke maand op vrijdag komen we bij elkaar (of ik stuur het op) en na 12 maanden heb je de top, zonder border af. Net zoals de foto. Meer info lees je hier klikkerdeklik.
 Toen alle drukte voorbij was, rommelde ik nog wat in mijn ateljeetje, en bokste ik dit mooie pakket voor mekaar. Oh, wacht even, ik zal het lint en het voile even opzij doen, dan kun je het wat beter bekijken.
 Schattig he, op verzoek van een klant deze kleurencombinatie gemaakt voor de Camelot. Heel doosje voor de cirkels € 130,-. En jij mag zeggen welke kleuren er in moeten komen!
En op de valreep kwamen de patronen voor de Dreaming of a white Christmas quilt ook nog binnen. Was een BOM bij Quilt it & Dotty, maar nu kun je voor € 22,- ook het complete patroon kopen! Twee klosjes donkerrood venne colcoton en je bent helemaal klaar om deze prachtige kerstquilt te gaan borduren in stitchery style. Hup naar de webwinkel als je hem wil bestellen. 

Zo dat was ie weer, nu even met de beentjes op de bank. Met een lapje en een naaldje en een draadje.

Happy quilting!
Dorry