woensdag 2 mei 2018

Vervolg verslagje Nantes 2018

 We hadden de grootste lol, met de meiden van The Poos Collection, hier immiteert Lori een 'kogelvis', en daar lees je straks wat meer over, maar we waren in Nantes gearriveerd op 'Pour l'amour du fill'! Een enorme hall waar een deel was ingericht voor de beurs. Ik heb het beeld een beetje proberen te vangen in een foto.
Kijk maar, heel veel roze wanden en heel veel standjes. Het was preview night, de avond dat de beurs voor het eerst open gaat en wij als een speer naar de ge-exposeerde quilts gingen. Die in de beroemde kamertjes hangen.Die dus....
 Ademloos hebben we staan kijken bij de oude Boutis van Monique Guillard, haar collectie is werkelijk ' formidable'.
 Piepkleine steekjes, stiksteekjes bij hele oude Boutis, en rijg oftwel quiltsteekjes bij iets minder oude...
 ...opgevuld met lange draden katoen, hier om een bijtje te maken....
...een van de vele bijtjes in deze Boutis (klik maar op de foto voor een groter beeld)...

 En wat dacht je van deze, als je op de foto klikt kun je misschien zien dat er hele sierlijke hazewindhonden op staan!
 Deze Boutis werden gebruikt om tijdens de bevalling de buik en baarmoeder van de kraamvrouw warm te houden. Sommige vrouwen bestelden meerdere Boutis voor hun uitzet! Later werden ze ook gebruikt voor op de kaptafel om hun schatten uit te stallen. Daarom zijn ze ook niet zo groot, de echte oude...

 Pas later kwam een formaat bed en een geschulpte afwerking, helemaal met festonsteek dichtgemaakt.
En ook een koninklijk exemplaar was er te zien.
Deze schattige boutis met cherubijntjes, was er een die in productie werd gemaakt. Monique heeft er meerdere in haar collectie met allemaal andere initialen en namen in het midden. Je kon ze zo bestellen destijds!
De Japanse Kumiko Nakayama had een boek uitgebracht met daarin vele grote en kleine boutis projecten. Haar kamertje was een lust voor het oog en haar boek komt binnenkort binnen!
 Toen hup door naar Mary en Joe Koval!
Die hadden hun laatste Europese quiltshow en ze hadden schatten mee uit hun boek 'Piece by Piece' over hun leven als antieke quilt verzamelaars en handelaars.
 Zo mooi, en zo anders dan van een foto!
Hele traditionele quilts zoals deze rood-groene sampler...

Maar dit vond ik de uitsmijter, maar de foto doet echt toaal geen recht aan de prachtige kleurcombinaties en de uitzonderlijke opbouw van blokken. Mijn handen gingen jeuken om deze quilt te tekenen en te gaan maken!
En toen storten we bijna in, al 5 uur niks gedronken of gegeten, maar daar zijn de Fransen goed in weet ik! Niks broodje ham, broodje kaas en een bakje slappe leut, neeeeee niks daarvan. Er was een complete vitrine ingericht voor de preview night met Tapas schaaltjes compleet met een glaasje wijn. Wat nou saai beursvoer, zo moet het dus! Een mini sandwich met mozzarella, roggebroodplakje en tapenade, een spiesje met een garnaal, gevouwen gergildegroente en een schuitje met filodeeg met kaas en uhhhh dat ben ik vergeten. Mensenlief wat een verukkuluk hapje. Maar de avond was nog niet voorbij! Maar daarover vertel ik een volgende keer.....

Happy quilting,


Dorry

Ps. je kunt nog meedoen met de give away uit mijn vorige blogje EN op Facebook....

5 opmerkingen:

Mrs. Sutherland zei

Heerlijk dat ik er zo toch even bij kon zijn! Top!

Ageeth Dorsman zei

Super, dat je ons laat meegenieten van je bezoek aan Nantes. Het is allemaal zo mooi, al springt de boutis er voor mij echt uit; wat een werk is dit geweesr, en zo enorm verfijnd uitgevoerd. Bedankt voor de foto's!
Groetjes van Ageeth.

Phyllis zei

Wat een heerlijk verslag van een mooie beurs. Ziet er veel beter uit als vorig jaar, toen hadden ze een veel te kleine hal en dat was met het warme weer echt niet te doen. Mooie foto's van mooie quilts. Thank you for sharing ;-))

hamoda hmada zei


شركة تنظيف منازل بالخبر
شركة تنظيف مسابح بالخبر
شركة تنظيف مكيفات بالخبر

hamoda hmada zei

شركة المثالية للتنظيف تسعد بتقديم خدماتها لعملائها بالمنطقة الشرقية خدمات تنظيف خدمات مكافحة حشرات خدمات تسليك مجاري المياه للمطابخ والحمامات جميع الخدمات المنزلية تجدونها مع شركة المثالية للتنظيف بافضل جودة وارخص الاسعار بالاعتماد علي كافة الادوات الحديثة والعمالة الماهرة

شركة المثالية للتنظيف
شركة المثالية للتنظيف بالدمام
شركة المثالية للتنظيف بالخبر