donderdag 14 juli 2011

Le quilt Mystère; quilt-as-you-go!

 We hebben al zoveel vragen gehad over hoe Jose toch de quilt in elkaar zet. Want ze doet hem op de quilt-as-you-go manier. Hier volgt de uitleg van Jose . Het kan een hele makkelijke manier zijn om delen van een quilt eerst te quilten en daarna pas aan elkaar te zetten. Dit staat dus niet in het boek, maar omdat de quilt heel mooi verdeeld is in grote blokken is het een perfecte methode. José gebruikt HOBBS 80/20 als vulling en sandwiched met lijmspray. Ze heeft daarna geregen op de toekomstige naailijn waar de blokken aan elkaar gezet moeten worden. Kijk maar eens naai de foto's hieronder.
Klaar! 

Happy quilting,

Dorry

10 opmerkingen:

Carin zei

Ik snap alleen het plaatje niet van:
beide voorkanten spelden en naaien. Snap niet precies hoe je dat doet, voor de rest is het mij duidelijk.

quilting Jeannet zei

Voor mij helemaal duidelijk Dorry,ik heb zoiets wel eens op een quiltweekend bij Els gedaan, ik ben al blokken aan het rijgen....wat voor garen quilt José het door? ik dacht zelf aan colcotton ?

Groetjes, Jeannet

Roos zei

Dit ga ik denk ik ook eens proberen.
Groetjes Roos

Inge Slaats zei

Lekker duidelijk zo met die foto's! Dankjewel! Ik ga dit ook eens proberen.

Groetjes,
Inge

yvon.v.d zei

wordt de quilt niet kwetsbaar, daar waar het blok a/e ander blok is genaaid. Omdat de vulling niet doorloopt ,zoals bij "gewoon" quilten wel het geval is???
yvon.v.d

Yvonne aka sommeke zei

Ik denk dat ik het snap, nu nog in praktijk brengen.
Bedankt Dorry, bedankt José!

mieke zei

Duidelijk, dank je wel.

@ Carin, je hebt wat vulling weggeknipt, aan de voorkant heb je dan een naad over, die leg je van 2 blokken met de goede kanten tegen elkaar en naai je op de getekende lijn vast.
succes.

grtjs Mieke

quilting Jeannet zei

Naar aanleiding van de vraag van Yvon: Ik geloof dat wij bij de methode van Els Feteris de vulling van de aan elkaar te naaien blokken met grote steken aan elkaar naaide voor de stevigheid.

groetjes, Jeannet

Anoniem zei

Hoi Dorry,
Zou er ook nog een foto van het blok van deze maand op je weblog kunnen komen? Dat is wel makkelijk om te kijken waar welke stofjes precies komen. Groetjes Christel

jolie zei

Duidelijk. Heb al vaak gedacht "zal ik nu eens de q.a.y.g. methode gebruiken"... maar ben er altijd wat huiverig voor geweest. Ga het maar eens proberen.