dinsdag 12 juli 2011

zomerprojecten in huis

 Hier ben ik dus al 3 jaar verliefd op; 'Birdcage Walk' van Nina Campbell. Het is behang en ik weet ook al 3 jaar dat ik het op mijn slaapkamer wil. En het schijnt er deze zomer echt van te komen! Mijn schoonvader die hier alles schildert is eindelijk zover en begint aan de slaapkamer als wij op vakantie zijn (ik wilde bijna vaakaaansie schrijven, want dat zeggen ze hier in Tilburg altijd). Ach, ik riep altijd dat ik mijn ogen dicht heb als ik slaap. Sinds we in dit huis zijn getrokken hebben we niets gedaan aan de kamer dan een dweil en een stoflap erdoor. Bed en kasten erin, klaar. Tijd voor een opknapbeurt.
 
Nu weten jullie dat ik helemaal weg ben van de verven van Farrow and Ball. Schitterende kleuren en ook verkrijgbaar in die mooie matte en poederachtige tinten. En wat helemaal leuk is, van elke verf worden mooie combinaties opgegeven én in welke tijd die kleur gangbaar was. Heel fijn met een monumentaal pandje! We behangen dus de muur waar de deur in zit en waar we op uitkijken (fijn wakker worden 's morgens!) en de rest van de wanden schilderen we in dezelfde kleur als de ondergrond van het behang en die kleur heeft de naam 'Teresa's Green'.
Teresa's Green Farrow and Ball

Er is trouwens weinig groen aan, eerder grijsblauw met een zweempje groen. We kiezen voor de uitvoering Estate Emulsion; een muurverf met een extra matte finish. Beetje krijtachtig. In onze slaapkamer is er ook een inbouwkast met houten geschilderde deuren. Die deuren schilderen we ook in Teresa's Green, maar dan in de uitvoering Dead Flat. Die is dus zo mat als de muur. Op die manier lijkt de kast één geheel te worden met de muur, bijna een soort geheime deur naar Narnia.... Ook een luikje naar achter het bad (eigenlijk voor reparaties, maar vooral gebruikt om geheime kadootjes te stallen) wordt in die kleur geschilderd.
Mouse's Back Farrow and Ball
 Jullie weten dat ik in de winkel en de rest van de benedenverdieping 'Mouse's Back' op de muren heb zitten en daar kleurt 'Slipper Satin' als houtverf voor deuren en kozijnen heel mooi bij. Die hebben we wel in hoogglans omdat het zo sterk is en omdat de panelen op de deuren dan zo mooi uitkomen. Nou en dat 'Slipper Satin' komt in de slaapkamer ook op de deuren en de kozijnen.
Slipper Satin Farrow and Ball
 Dus, jullie zien wel. Deze meid wordt heel gelukkig deze zomer. 

Happy Quilting!

Dorry

9 opmerkingen:

Mupminoes zei

Wat een mooie slaapkamer zal je krijgen, hele mooie kleur

quilting Jeannet zei

Dorry, als je je bed nog maar uitkomt en niet vergeet de deur van je winkeltje open te doen!Maar eerlijk is eerlijk, het ziet er echt Dorryachtig uit......

groetjes, Jeannet

Berna zei

Prachtige combinatie van kleuren! Maar die kinderen van jou weten nu wel waar de cadeautjes "geverstopt" worden ;)

Anita - Vlijtige Handjes zei

Allé mèdje dè wordt een schòòn kaomerke. Fijne vakantie.

Shirley zei

Je bent echt all-in, weet wat je wilt, hoe je het wilt en wanneer,( en door wie), perfecte timing tijdens de vakaaaansie. En als het net gedaan is ruikt het ook allemaal zo lekker.

marijke's crea zei

Vind het echt geweldig behang die helemaal bij jou past, wat leuk dat je dit met ons wil delen!
Veel voorpret,
groetjes Marijke

Annemieke zei

Schitterende kleuren! Ook ik ben al een paar jaar blij met bloemetjes behang in mijn slaapkamer. Vond het vroeger ook niet zo 'nodig' maar geniet er nu van. Wat ziet je blog er trouwens leuk uit!
Groetjes
Annemieke

margaholla54 zei

Wouw wat wordt dat mooi zeg, helemaal te gek, past echt bij je.

mieke zei

Heel mooi Dorry,
Succes voor je schoonvader en voor jullie een fijne vakantie.
grtjs Mieke