donderdag 29 januari 2015

Mysterie van het grote huis en een gebreid dekentje

 Enkele dagen terug had ik enorme inspiratie. Ken je dat? Allerlei vormen en kleuren spoken door je hoofd en je MOET er iets mee doen! Op een gegeven moment kon ik mezelf niet meer inhouden en al snel vlogen de stofjes over de tafel.
 Naaien, aanleggen, kijken, veranderen, kleurtje toevoegen, grote bepalen, is dat mooi? Zo werkt het eigenlijk altijd bij mij. En nu had ik al naaiende zo een idee en ik gooi het hier maar even in de groep. Wat zouden jullie er van vinden als ik een Mysterie zou gaan organiseren? Een quilt maken zonder dat je het eindresultaat nu al ziet. Ik licht alvast een tipje van de sluier op door te laten zien hoe het middenstuk, maand 1 en 2,  eruit komt te zien.
Maand 1 en 2 is 53 cm x 50 cm, uiteindelijke maat circa 200 cm x 200 cm

 TADAAAAA
Een groot huis, met daarom heen een straatje van klinkertjes in allerlei tinten is het uitgangspunt. Elke maand krijg je op de MYSTERIE-bee info over welk deel je nu gaat maken, hoe je dat doet en help ik je bij het kiezen van de kleuren. Je mag hem in je eigen stofjes maken, of je kiest voor het pakketje in de kleurstelling zoals het voorbeeld, of je maakt gebruik van de scraps die we aanbieden om te combineren met je eigen lapjes. Je ziet het, je kunt deze mysteriequilt op elke (eigen)wijze maken.

De bee kost € 9,- per keer INCLUSIEF PATROON en koffie/thee, gezelligheid, uitleg, kletspraatjes, vriendschap en inspiratie
De bee plus patroon en  origineel stofpakketje kost vanaf € 17,- in maand 1 (latere randen zijn groter, de prijs loopt dan op naar max. € 28,- in de 12e maand).
Je mag per maand bepalen wat je doet en of je doorgaat. Wel graag van te voren opgeven, dan kunnen we stofpakketjes snijden en genoeg stoelen en mokjes klaarzetten. 

GEEF JE NU OP!
De eerste 5 deelnemers krijgen een korting van € 5,- op maand 1.
Dus NIET € 9,- MAAR € 4,-!
Bee 10.00-12.30 uur en de data zijn:
donderdag 12-02, 19-03, 9-04, 21-05, 11-06, 16-07, 13-08, 24-09, 15-10, 12-11, 17-12, 14-01-2016

Mail maar even naar welkom@quilt-it.nl, en je komt op het lijstje!

 En ondertussen ben ik ook nog aan het breien! Aan het gebreide babydekentje

 Een mooi doosje vol met driehoekjes....
 Deze kleurtjes moet ik nog en dan heb ik alle 12 de kleurtjes gebruikt. De rand gaat in mijn geval in het bruin. Maar ook dat mag je helemaal zelf kiezen, want er is nog plaats op de brei-bee! Een compleetpakket met alle bolletjes is € 60,- en dan is de bee het hele jaar gratis, maar met eigen wol mag je ook komen. Dan is de bee en het patroon € 5,-. De data zijn:

Woensdag telkens 10.00- 12.30 vrijdag 20 februari, vrijdag 20 maart, vrijdag 17 april, vrijdag 15 mei, vrijdag 12 juni Ik brei met een rondbreinaald en op facebook laat ik op de Quilt it & Dotty pagina zien hoe ik daarmee brei. Een filmpje hier plaatsen lukt me namelijk niet.
Dit mooie pakket gebruik je om het dekentje te breien. Je kunt het los bestellen in de webshop zodat je thuis aan de slag kunt, klik maar HIER

Happy quilting!

Dorry

7 opmerkingen:

ria zei

Jammer dat Tilburg wel heeeeellll erg ver uit de buurt is van Tolbert :-)
Had graag aan de mysterybee mee gedaan:-(
Je gebreide deken is ook helemaal super.
Groetjes Ria

Supergoof zei

keileuk buurvrouw!!!!!!
:o)

BezigeBijMirjam zei

Zeker leuk Dorry. Er zullen genoeg enthousiastelingen zijn. Het is ook zo gezellig bij jou.
Ik heb me aangemeld voor ook een hele leuke workshop van 4 maanden 1 dag, bij Willeke van Fat Quarters in Culemborg. Ook keileuk zoals jou buurvrouw dat zegt en ook altijd supergezellig. En voor mij toch even dichter bij. Succes ermee.

Bernadette van Gils zei

Wat een leuk idee Dorry, zou graag mee doe maar zit er even niet in. 2 projecten tegelijk kan bruine niet trekken.
Groetjes
Bernadette

Anoniem zei

O wat ziet dat er allemaal weer leuk en verleidelijk uit, maar jammer, ook te ver voor mij en nog te veel met andere dingen bezig. Succes met je leuke idee. Groetjes Wilma

quilting Jeannet zei

Leuk hoor je dekentje, ik krijg er vanavond privéles in!

Régine zei

Mooie kleuren Dorry en een heel leuk idee.
Het is dat ik nog volop met de Sunburst Garden bezig ben, want de verleiding is groot.
Veel succes!