woensdag 14 januari 2015

Ook al zo dol op sampler quilts?De laatste tijd hoor ik regelmatig in de winkel ooohhhh en ahhhh als ze de Lizzy sampler zien hangen (exemplaar gemaakt door Moniek van de Velde) in de winkel. Maar wat wil je ook!


 Een sampler quilt, met 72 verschillende blokken, geheel met de hand gemaakt, en op een enkel blokje na allemaal gepatched. Gewoon lekker malletje maken, omtrekken, knippen en in elkaar naaien. Blijkt dus nog steeds erg in trek te zijn bij ons quilters. Wat is er mooier om zo hier en daar wat lapjes aan elkaar te zetten en een erfstuk onder je handen vandaan te toveren?
 De Lizzy beantwoord daar zeker aan. En hier hangt hij op z'n prominente plekje in de winkel over de 100+ jaar oude deur. De 72 blokken  van de Lizzy BOM (Block van de Maand) worden omlijst door sashings en cornerstones waarvan je de kleur zelf mag uitzoeken.
De Lizzy sampler in Veldhoven op de beurs
 Wat hoort er nou bij zo'n BOM hoor ik jullie afvragen. Nou, elke maand 6 zakjes, met in elk zakje een patroon voor 1 blok en de stofjes die je nodig hebt om dat blok te krijgen. Aan het einde van de BOM ontvang je ook de door jou uitgekozen stof voor de cornerstones en sashing. 
Dus pak een zakje en naai een blokje. Zo simpel is het! Niks uitzoeken, bedenken, rekenen. Gewoon beginnen.
Ah, daar heb je Dorien weer, achter haar hangt de Lizzy....
Er zijn twee versies, of eigenlijk zeg ik het verkeerd...je begint eerst met de 72 blokken en de sashings en de corner stones. Dan heb je een quilttop van 1,65 m x 1,85 m. Of je gaat door en maakt ook de zaagtandjes border (en daarvan mag je zelf de stof uitzoeken), in 4 maanddelen, zodat je quilt 2,60 m x 2,80 m groot wordt. 

En wat kost zoiets nou? Per maand kost het € 26,- voor stof en patroon voor de top. De kleine versie duurt 12 maanden, de grote versie 16 maanden. 

Meer weten? Stuur een email ( welkom@quilt-it.nl ) dan kun je alle vragen kwijt. Of anders kom je morgen naar de bee van de Lizzy, die is van 10.00-12.30 uur in de winkel uiteraard, Goirkestraat 114, Tilburg. Lekker koffie, thee, koekje en je verdiepen in de Lizzy!

Happy quilting,

Dorry

4 opmerkingen:

tiny zei

Ziet er inderdaad prachtig uit, en als je er ook tijd bij kunt leveren ben ik er voor in. (lol) Misschien een andere keer. Groeten Tiny

Ineke van den Akker zei

Echt mooi. Ik heb nu ook een gezicht bij Dorien. Heeft zij toevallig ook een blog?

Bernadette van Gils zei

de lizzyblokjes zijn zo leuk om te maken, ik verheug me elke maand weer op de inhoud van de zakjes.
het is zeker een aanrader om aan te beginnen
groetjes
Bernadette

moniek zei

Fijn dat m'n Lizzy het zo naar d'r zin heeft bij jullie. Het was een erg leuke quilt om te maken en heel leerzaam met al die verschillende blokjes!