maandag 20 juni 2016

En toen gingen we naar Emma Bridgewater

 Ten eerste sorry, sorry, sorry dat het zo lang duurde voor ik dit blogje schreef, want alle Facebook-fans hadden al gezien dat ik er even tussenuit was, naar Emma Bridgewater in Stoke-on-Trent, en jaaaa dat is in mijn geliefde Engeland! De eerste dag hebben we Manchester verkend, de stad waarop we vlogen. Geluncht in een Japans restaurant met lopende band, waar de gerechtjes voor je klaar stonden. Tussen de 2 en 6 pond per schaaltje. De prijs was af te lezen van de kleur van het schaaltje. Aan het einde van de maaltijd rekende je de schaaltjes af. Geweldig leuk winkelaanbod, en echt weer eens dingen gezien waar ik in Nederland naar moet zoeken als een speld in een hooiberg! Marianne, die mee was, dacht er precies zo over.
 
Sinds mijn lief mij ooit verraste met een Jo Malone luchtje, ben ik er helemaal aan verslaafd. En het feit dat je meerdere geuren met elkaar kunt combineren maakte dat ik mijn voorraad wel moest aanvullen! Cath Kidston moest ik ook even heen, en opeens wist ik het; ik ga een stoel en een wand bekleden met een quilt :-) Daarna heerlijke tapas gegeten bij een Spanjaard, maar vroeg naar bed, want de volgende ochtend........
Naar de Emma Bridgewater fabriek in Stoke-on-Trent, en direct bij binnenkomst stond de beauty al te stralen; Dorry, ik ben hier! Een Aga met dotten, die stond gewoon lekker aan, heerlijk warm. Had alweer heimwee naar mijn Aga. De winkel stond stjokvol met het welbekende servies. Maar eerst...


...kregen we een rondleiding door de fabriek, waar we het productieproces mochten bekijken en zelf een bordje ' draaien'.

Het meest indrukwekkende vond ik de afdeling waar ze het servies decoreren met sponsjes. Met uitermate precisie worden de vormen uit spons-achtig materiaal gebrand en weggesneden.


 Ze decoreren ook servies in opdracht, en dat komt dan nooit in de winkel. Een 'on off'. Zo hier en daar op de rekken zie ik toch wel echte bjoetties hoor!
Toen kwam de lunch! En wat voor een!!! Aan lange tafels met een dotten tafelkleed stonden al schalen van het wel bekende servies. Frisse salade met dressing stond klaar, maar toen kwam het personeel uit de fabriek en van de decoratieafdeling om te serveren,  borden met groente quiche!  Jonge aardappeltjes in de schil met een kruidendressing en een frisse mayo-dip voor erbij.  Toe iets roomachtigs wat ik niet genomen heb, met fruit-cobbler en een biscuit. Precies zoals ik het ook zou doen. Waarom krijg je maar al te vaak in Nederland van die kleffe broodjes ham en kaas? We hadden ' echt'  gegeten, hoefde de hele dag niks meer hahaha. Maar het was dat ik energie nodig had  want toen kwam waar het allemaal om te doen was!

Een heuse 'sponge'  workshop op een onbeschilderd Emma mokje! Even oefenen op de onderkant, want het valt niet mee hoor, dat kan ik je wel vertellen. Vond het geweldig om te doen. Was helemaal in mijn element. En wat Marianne en ik gemaakt hebben wordt eerst geglazuurd en komt dan later naar Nederland. Ik hou jullie op de hoogte!


En nu hup aan de slag voor de Open Dagen 30/06-2/07, dat is al razendsnel! Kom je ook? Parkeren op eigen terrein, koffie, thee en gebak en brood van Karen Bakingsoda, heeeeeel veel nieuwe stoffen en een geweldig origineel cursusaanbod. BOM's zo mooi, dat we o.a. voor Seizoen der Lapjes waar enkel wat sneakpreviews van zijn geweest en nog geen prijs bekend is, al 15 deelnemers hebben. Zo fijn dat vertrouwen wat ik krijg van jullie, dat het geweldig mooi gaat worden. Net weer iets afgerond; deel een van de Pin it & Dotty-club; een speldenkussenclub extraordinaire, want we gaan speldenkussentjes voorbij!

Kijk op Facebook, en kom hier ook af en toe eens kijken. Het wordt geweldig. Heb zo'n enorme inspiratie, jullie ook?

Happy quilting,

Dorry


4 opmerkingen:

Mien B zei

Wat zul je GENOTEN hebben !!!

Anoniem zei

Dit is het helemaal. Ik hoop mijn man ook nog eens zover te krijgen. We zijn al fans van ons geliefde Engeland en hebben al veel gezien, maar dit...Helemaal toppie. Groetjes Wilma

Marjolein den Boer zei

Gaaf gaaf gaaf gaaf gaaf gaaf gaaf

Gaaf....

Phyllis zei

Wat fantastisch!