donderdag 9 juni 2016

Workshop Mrs. Billings

Toen ik hier neerstreek in het buitengebied van Overloon, kon ik niet bedenken dat er hier prachtige quilts gemaakt werden. Zoals Anke die deze schitterende Mrs. Billings maakte, ook wel de Hertfordshire quilt genoemd. Zij begon gewoon zonder patroon, en tekenende hem zelf.

 Ze kwam later pas het boek tegen en heeft door het zelf tekenen zoveel kennis opgedaan over hoe hij in elkaar zit!


Of eigenlijk vooral, wat je moet doen als je zorgvuldig gepatchte stukken niet aan het middenstuk passen.
 Weet je, dat is eigenlijk nog het belangrijkste aan quilten. Hoe los je het op als het niet past. En ik vind dit zelf altijd een van de meest waardevolle lessen in quilten. Dus vroeg ik haar of ze misschien een workshop wilde komen geven in deze quilt! En daarna gezellige maandelijkse CLUB-BEE's, waarbij je elke keer kleine lapjes mag kiezen uit de speciale Mrs. Billings-mand.
 Lekker je eigen Mrs. Billings maken, met ondersteuning van de juf, en master herself!
 De workshop staat gepland op donderdag 29 september, van 10.00-16.00 uur en is geheel verzorgd met lunch en de hele dag koffie, thee en iets lekkers. Het boek waar het patroon in staat heb je wel nodig en is te bestellen bij Quilt it & Dotty! Maar je mag ook met je eigen boek mee doen. € 45,- (de prijs lijkt eerst te laag, maar bij t afrekenen kom je precies op € 45,- uit)

Opgeven voor de workshop doe je HIER.

 Het belooft een dag te worden vol tips en weetjes. Malletjes maken, en hoe leg je dat dan op de stof. Want de draadrichting is wel heel belangrijk bij zo'n grote quilt.
 En hoe zit het dan met het verdelen van de stoffen en de kleuren? Hoe zorg je dat alles zo mooi mogelijk verdeeld is? Ook daar heeft Anke een antwoord op.
 Je kunt kiezen voor een startpakketje zodat je tijdens de workshop direct aan de slag kunt. Dat is tijdens de workshop te verkrijgen. En na deze dag vol tips en weetjes, kom je maandelijks terug om met elkaar de vorderingen te bespreken en oplossingen te verzinnen voor moeilijke dingen tijdens de Billings bee. Elke maand staat er dan een mand met kleine lapjes klaar om je eigen stofverzameling aan te vullen. Zo kun je je eigen stoffen mengen met nieuwe stoffen. Uiteraard kan er voor de liefhebber een COMPLEET stoffenpakket besteld worden.

Stofpakket voor de Mrs. Billings


* Alleen de gekleurde stofjes, 40 verschillende (6 1/2 meter stof!)krijg je dan waarmee je de kleuren heel mooi kunt verdelen. Ook de randjes zitten daar dan bij, in lange stroken. € 130,-

OF

* Alleen de achtergrondstof, in 25 verschillende FQ's, shirtings, je weet wel van die kleine kriebeltjes € 125,-

OF

*Achtergrondstof EN gekleurde stoffen met randen voor de gehele top. €255,-     € 240,-
 
Voor vragen kun je altijd terrecht op welkom@quilt-it.nl, of 0478-65 15 19.

Vanwege de verwachte drukte hebben we de OPEN DAGEN uitgebreid met 2 dagen. Schrijf maar vast in je agenda:

Donderdag 30 juni
Vrijdag 1 juli
EN
Zaterdag 2 juli

Telkens van 10.00-17.00 uur met koffie, thee, taart, en  lekker brood van Karen Bakingsoda en nog veel meer leuks! Een uitgebreid cursus en workshopprogramma (tipje van de sluier heb ik net al opgelicht!! en er komt nog veeeeeel meer) en een winkel BOMVOL nieuwe stofjes!!


Happy quilting,

Dorry

Geen opmerkingen: