donderdag 9 maart 2017

Mandje maken met Anne -Claudine, even terugkomen

 Van voor de vakantie hebben jullie nog wat tegoed. Een heerlijke dag met Anne Claudine die een groep enthousiaste dames ging leren een vlechtmandje te maken. Bovenstaand voorbeeld was een leidraad, en de dames hadden hun doel goed voor ogen!


 Eerst alle naaimachines uitpakken en een plaats innemen. Er was veel aandacht voor de diverse soorten naaimachines.Heb ik een machine die er voor geschikt is? Jaaaa natuurlijk. Het kan op alle naaimachines. Anne Claudine wist overal een antwoord op, met haar ervaring in het onderwijs was dit makke groepje dames, een peuleschil voor haar.
 Al snel gingen ze aan de slag, want als je het eenmaal weet dan is het helemaal niet moeilijk! En ondertussen rommelde ik in de keuken voor wat heerlijke Brabantse lekkernijen.
 Daar werd weer flink van gesmuld! En een tafel vol dames uit alle windstreken. Het oosten, het westem, het zuiden. Zo leuk he dat ze er wel een reisje voor over hebben.
 Daarom moet je ze ook flink verwennen. Dat vind ondergetekende zo, en de cursisten ook!
Deze keer stond er een spinazie-kaas quiche op het menu:


SPINAZIE KAAS QUICHE

Je hebt nodig in een bakvorm met een losse bodem, zoals deze


Ik haal ze altijd bij Dille en Kamille en die heeft ze in vele maten. Groot om punten uit te snijden, tot kleine voor een persoons quiches.

Ingredienten:

- pak deeg voor hartige taart uit de vriezer
- Spinazie in deelblokjes, ontdooid, 1 pak
- oude geraspte kaas, twee mokken vol
- pakje roomkaas (zoals philadelphia)
- 4 eieren
- peper en zout

Vet de vorm goed in bij de gekartelde rand en laat de plakjes deeg een beetje ontdooien op het aanrecht. Bedek de vorm met het deeg en druk de randjes goed op elkaar. Laat het deeg over rand hangen en druk met je hand op de rand zodat het deeg daar ' afsnijdt'. Bij een gewone oven, moet je hem nu even blink voorbakken.
Meng dan in een maatbeter de ontdooide blokjes spinazie en alle andere ingredienten. Meng goed door elkaar en giet dan op het deeg in de taartbodem. Bak nu de taart op 200 graden ongeveer 25 minuten. En de truuk bij de Aga, niet blind voorbakken het deeg, maar op de bodem van de braadoven zetten. No soggy bottom! De quiche is klaar als het deeg mooi bruin is en de quiche in het midden stevig en niet nat is. Even laten afkoelen, zowel warm als koud lekker.

Nu terug naar de workshop


 Want met nieuwe energie begonnen de cursisten weer te naaien en voor je het wist was er iemand die al een tasje af had! Wat een beauty he, en schattige hengseltjes. Leer je ook!
En later kreeg ik van mijn moeder deze foto nog. Die was thuis direct door gegaan. Allemaal met restjes van gemaakt. Geweldig he.

Wil je nu ook zo'n leuk tasje leren maken? Geef je dan snel op, want we gaan weer een dag inplannen. 

En Anne Claudine? Bedankt!!!

happy quilting,

Dorry

5 opmerkingen:

BezigeBijMirjam zei

Leuk die tasjes/mandjes hoor en bedankt voor het recept Dorry!

diduïne van delft zei

Dank voor het recept. En het was een geweldig leuke workshop! Foto van mijn mandje, dat toch liever een boodschappentas wilde worden, komt er aan!

Anoniem zei

Hoi Dorry, Anja Anita Nelly en ik, Toos, willen graag deelnemen aan de workshop die je wilt organiseren, ik heb je een mailtje gestuurd.
Groetjes Toos

Evelyne zei

Wat een leuke mandjes!

Groetjes,
Evelyne

Anoniem zei

Leuk die workshop en wauw, die lunches iedere keer van jou. Jammy. Dank voor de tip van die quichevorm en voor het recept. Groetjes Wilma