dinsdag 7 maart 2017

Van sneeuw en meer van dat soort winterse dingen Toen we wegreden afgelopen week voor een paar daagjes sneeuw, hadden we niet kunnen bedenken dat we ook echt IN de sneeuw zouden zitten. Bij aankomst vlogen de sneeuwvlokken ons al om de oren. Een schattif chalet in de Franse Alpen.
 En omdat de Aga niet mee kon, moest ik hier genoegen mee nemen hahaha. Wat een uitzicht he, er kookte regelmatig iets over omdat ik weer zo stond te genieten.
Hier staat de jongste heerlijk te genieten, want de volgende morgen lag er past boem zo maar 30 cm sneeuw! Het pad niet meer te vinden, dus glibberde we zo maar naar beneden naar de auto.

Ja ook een oven (echt waar!) en een vaatwasser. Kunstig hoe je zo eenvoudig en toch van alle gemakken voorzien kunt leven. Geen afzuigkap, gewoon hup een raampje open.


Een slaapkamer was alleen van buiten te bereiken met een trapje. Voor hele kleine mensjes wat je stootte je hoofd aan de dakrand.
 Ski spullen klaar zetten. En dan kan het feest beginnen!

Wat een uitzicht he! Ik heb op dit plekje zo vaak zitten genieten, was er niet weg te slaan.
 Dit is het centrale plein van het skigebied, met de skischool als kloppend hart.
 Zij mocht het weer eens proberen nadat ze vorig jaar direct de eerste minuut al haar hand had geblesseerd. En nu ging ze als een speer! Wat is dat toch fijn he als je zo jong bent, dan ga je gewoon hup en kun je het ook direct.
 Wij oudjes moeten echt ploeteren en oeeeee en aaaaaahhhhh, hellup, he gelukt.
De skiklasjes kom je overal tegen, ze gaan zo gedwee achter de leraar aan en zonder angst hup die berg af. 
 En als je dan 's avonds ergens wil gaan eten, rij je dus zo. Verrassend hoe snel je daar aan gewend raakt. Rustig aan, hobbel de bobbel....
 zodat je uiteindelijk hiervan kunt gaan genieten!
Ook al zo lekker

 een cafe gourmand noemen ze dat in de Haute Savoie!
Hier werd ik gecorrigeerd door de bediende; Moelleux aux chocolate. En daar zit dus geen 'oe'-klank in. Je zegt dus mulleu. Hahahaha. Nou ja, ben toch blij met mijn middelbare school frans. En als je een culinaire liefhebber bent, want leg zo'n complete menukaart maar eens uit. Wat is wat?

Het was een ontzettend leuk weekje, met een gouden randje. En allemaal gezond wel weer thuis. 

Zo en nu de winkel op order brengen, mails wegwerken. Aan de slag zoals gewoonlijk. 

En voor iedereen die zit te wachten op Dancing Chicken Flying Pigs, ik ook! We houden jullie op de hoogte, het duurt gewoon nog wat langer.  Meer voorpret zullen we maar zeggen. 

Nog meer voorpret op facebook waar je je lentequiltje kunt laten zien en dan is voor de mooiste een aardigheidje. Ga maar kijken. https://www.facebook.com/dorryquilt/

Happy Quilting (djeeezzz geen steek gedaan op vakantie)

Dorry

3 opmerkingen:

Anita Hegie zei

Wat heerlijk om zo te genieten samen met jouw lieverds. Geweldig en al het goede komt jou toe!

quiltlodge gerda zei

Dat ziet er allemaal geweldig uit; fijn dat jullie zo genoten hebben! XXX

Anoniem zei

Wat leuk zo met zijn allen op wintersport. En ja, eenvoudig kun je ook leven, je moet het alleen maar willen. Goed dat jullie weer gezond terug zijn. Groetjes Wilma