woensdag 9 augustus 2017

Even bijpraten hoor....

 Zo, dat was het weer...een heerlijke vakantie gehad met iedereen die me lief is. Naar mijn geliefde Frankrijk en vooral niks gedaan. Of eigenlijk, alleen maar lekker eten en zwemmen in de zee. Daar heb ik zitten nadenken over de plannetjes in het najaar en samen met een andere quilt enthousiasteling gaan we een kleine quilt expo houden. Op een heel bijzondere manier!

Een klein half uurtje onder Maastricht is er een klein kasteeltje waar je in kamers kunt logeren. Zo sfeervol, daar passen ook wel een paar mooie quilts! En waarom presenteren we de quilts niet in de kamers op de manier zoals wij allemaal van quilts genieten in ons eigen huis? Op bedden! Over een stoel gedrapeerd, opgevouwen op een dressoir...je weet wel zoals je thuis ook lekker bezig bent met je quilts! Het is allemaal nog heel pril, maar omdat het ook dichtbij is noem ik alvast dat de datum 8 en 9 november is: woensdag en donderdag.
Speciale aandacht wilde ik dan geven aan de Guute's antieke quilt; een patroon waar nog steeds heel veel aandacht voor is. En wat is er nou leuker dan een verzameling Guute's antieke bij elkaar? Laten we een hele kamer inrichten met Guute's. 
En daarvoor heb ik jullie hulp nodig. 
Heb je ooit deze quilt gemaakt en zou je het leuk vinden om deze quilt tentoon te stellen 8 en 9 november? Neem dan even contact op: welkom@quilt-it.nl
Er komt een workshoptafel met allerlei kleine projectjes waar je aan kunt beginnen, winkeltjes, kleinschalige catering. Gewoon een heerlijk dagje uit van quilts genieten. Binnenkort geef ik meer info.
In de winkel in Overloon kun je nog meedoen aan de workshop twee-daagse op vrijdag 22 september en 13 oktober om deze huisjes te maken met Heleni. Het karton wat er in gaat wordt voorgesneden voor je en je neemt zelf je stofjes mee of vraagt om een stofpakketje. Klik maar HIER om je op te geven.

 In de tuin gebeuren aparte dingen, zoals heel veel paddestoeltjes in een kringvorm. Zou het te eten zijn? 


 Heerlijk waren deze artisjokken. En er zitten nog meer knoppen aan deze plant!
De tuin wordt deze zomer ook onderhanden genomen door deze twee rakkers. Onze eigen James en zijn vriendinnetje Boetsie. Wat een gezelligheid!
 En ik? Ik werk verder aan de 'Darcy', een mysteriequilt met alles waar je blij van wordt. Stof en werkbeschrijving, dat mooie zigzagband op maat erbij, groeiend naar een schat van een wandquiltje om bij te vertellen of alleen maar naar te kijken. Je kunt er hier meer over lezen; KLIKKERDEKLIK

Tot de volgende keer en happy quilting ondertussen he...

Dorry


1 opmerking:

Phyllis zei

Wat een enig plan! tot snel!