vrijdag 3 juni 2011

de zomer begint....

 Wat een heerlijk gevoel; de zomer begint... Koele ochtenden, en zinderend warme middagen. Misschien kun je in de schaduw van een boom deze blokjes maken van de Antique Sampler BOM van Sue Daley. Voor de BOM-leden; je maakt beide blokjes vier keer.
 Vandaag kan Danielle weer aan de slag met haar In My Garden; want de stofjes zijn nu bij haar! We schieten al op; dit wordt blok 4 al!
 Dat er weinig stil zitten ondanks het mooie weer blijkt wel uit het pakketje voor Annette; ze gaat voor haar dochter de quilt maken op de voorkant van de laatste Quiltmania! Met heel veel Pom Pom de Paris stoffen van de Franse Generaal én wat andere schatjes.
 Mocht je zelf inspiratie nodig hebben; wat dacht je van de stoffenclub van deze maand? Bestaat helemaal uit de stoffen van Kristel Salgarollo 'Ciel' wat hemel betekent, maar uit betrouwbare bron heb ik begrepen dat het de naam is van hun vakantiehuis. Hemels kan ik het zeker noemen.
 En met deze foto wilde ik eigenlijk vertellen dat ik de laatste tijd zoveel problemen heb met mijn camera om de juiste kleuren en belichting te krijgen. Ik vrees dat het tijd wordt voor een betere camera. Want je zou het niet zeggen he, maar de kleur van dit schattige jurkje waar je nu enkel het franse kantwerk van ziet, is eigenlijk babyblauw. Mijn haar kleur klopt wel! Rara politiepet. Iemand een een goede tip voor een goede camera?
 En je moet vooral niet denken dat het hier stil is. Wekelijks komen hier bergen stof binnen. Wat dacht je val heerlijke repro's van Marcus Brothers? En nog wat stoffen van Moda en Lecien.

Wat ik jullie niet wide laten missen is dit boek: My quilting life van Yoko Saito.  Tjokvol met schitterende quilts en tassen en beesten. En nu in het Frans én in het Engels, met mallen en afmetingen in centimeter.Geweldig boek en nu is de Japanse taal geen barrière meer. Als je op de titel klikt zit je zo in de webshop waar je het kunt bestellen.

Happy Quilting!

Dorry

3 opmerkingen:

jolanda zei

hahaha, nou dat jurkje lijkt nu heel iets anders dan baby-blauw!
Dat boek ziet er erg mooi uit zeg!
groetjes, jolanda

Shirley zei

geen idee hoeveel je er voor uit wilt trekken, maar ik kan de Canon 600D van harte aanbevelen, kijk maar op mijn weblog. Enige nadeel: hij past niet in je handtasje, wel in je weekendtas.

Marie-Thérèse zei

Ik ben heel tevreden met mijn Canon PowerShot G11. Die past in je handtasje. Je kunt automatisch, maar ook manueel van alles instellen. Vooral: je hoeft niet te flitsen, wat meestal de oorzaak is van kleurvervalsing. Hij maakt ook RAW files, maar die instelling heb ik nog nooit geprobeerd, want die zijn weer zo groot en ik kom toch niet toe aan Photoshoppen.