vrijdag 14 oktober 2011

Meer pompoen en de kerst is in aantocht!


De Pompoen-muffins zijn al veel gemaakt. Naar aanleiding van dat berichtje kreeg ik onderstaand recept van Suzanne! Ik maak hem ook graag zo, maar voeg dan nog een schepje chiliflakes toe voor wat extra pit. 

Pompoensoep met gember en Monchou



1 pompoen (ca. 500gr)

1 ui

1 teen knof



1 winterwortel (of meer)

3 el. olie

2 thl gemberpoeder

0,5 thl gemalen komijn

1 theelepen gemalen koriander

1 ltr kruidenbouillon

zout / peper

Monchou



Verhit de olie en bak de ui 1 minuut. Roer de kruiden en de knof erdoor.

Voeg pompoen en wortel in stukjes, en ui en bouillon toe.

Breng aan de kook en laat 20 min. koken.

Voeg Monchou toe en pureer. Naar smaak zout en peper.



Ik maak hem ook wel eens zonder Monchou, is ook errug lekker



Ben benieuwd wat je ervan vindt!



 Nu zou je denken dat we pas nét in de herfst zijn aanbeland, maar gisteren kwamen de kersthuizen al binnen. Nou ja huizen, deze keer zijn het kerkjes, de kleine zijn € 24,-, de grote € 37,-. Het zijn vogelhuisjes, en aan de achterkant kun je ze open maken om de nestjes op te ruimen aan het einde van het broedseizoen. Maar door die opening kun je ook de kerstverlichting naar binnen frotten. Dat staat zóóó sfeervol in de etalage en de vensterbank. Instant kerst, en weinig rommel.
 Helelmaal superwinters zijn deze besneeuwde huizen gemaakt van takjes en berkenbast.  We hebben 2 soorten, € 25,- en € 27,-. Die van € 27,- hebben een soort uitbouwtje en zijn van berkenbast.
Die van €25,- zijn gemaakt á la een Log Cabin en hebben een takje groen op de stoep staan.
 Ook nieuw zijn de Kerst-Opbergdozen, in een setje van 3 dat in elkaar past. Na de kerst kun je een nieuw label voor in het houdertje schuiven. Ze zijn dus het hele jaar te gebruiken om al je quilt-projectjes op te bergen. Staan enig op een sidetable en niemand die ziet dat je al je quiltwerkjes zo bij de hand hebt. Het dozensetje kost € 21,- voor 3 doosjes. Dit alles staat NIET in de webshop omdat het heel kwestbaar is en verzenden daardoor te risicovol zou zijn. Alleen in de winkel dus!
 We hebben hard gewerkt aan de Lizzy's Sampler, nou José moet ik zeggen. Ze is helemaal bevangen door de geest van Lizzy en zoekt de hele dag stofcombinaties uit. Om het overzicht te behouden, heeft ze de blokken op een lap gespeld.
 Ik heb deze week het tweede blok van de Camelot afgemaakt. Dat gaan jullie ontvangen als ik al in Houston zit! We hebben zo ontzettend veel aanmeldingen gehad, dat we patronen hebben moeten bijbestellen. Ze zijn onderweg, dus voor iedereen die zich heeft ingeschreven en nog niets heeft ontvangen. Zodra de patronen er zijn, gaat alles op de post! Het kan dus zijn dat je in oktober maand 1 en 2 krijgt.
 Deze blokken zijn gemaakt door Monique Redelijkheid. Ik ben even kwijt wat haar voornaam is, maar ze quilt altijd samen met haar moeder (en tante en vriendin...) De blokken lijken erg op de Camelot, maar het zijn ze niet! Wat een schatjes he....
 Zo mooie gemaakt, en leuke stof en kleurkeuze. Ik laat jullie even genieten.


 Ook weer binnen zijn de 1/2 pint mugs van Emma Bridgewater in het geliefde motief 'Love'. Staat ook niet in de webshop, maar staat in het kleine kastje in de hal op je te wachten.
 En toen een korte introductiecursus in fotografie gisterenavond. Zie hier mijn pogingen....
 Veel geschreven....
Focus op 't glas....
En wat spelen met kleur, direct al op de camera. Dit is 'Sepia'. 

Zo en nu voorbereidingen treffen voor een korte trip naar het graafschap 'Kent' in Engeland. En dan naar de Quilt Market in Houston! Alle pakketten voor BOM's liggen al klaar. José en Jeroen staan voor je klaar en zullen goed voor jullie zorgen!

Happy Quilting,

Dorry

6 opmerkingen:

Vlijtige Handjes zei

Het ziet er weer gezellig uit. Veel plezier op je tripjes.
groetjes Anita

Unknown zei

De soep ga ik zeker proberen, groetjes Berbel

Shirley zei

Lekker genieten van de quilttripjes, en dat komt wel goed met de twee j's in de winkel LOL

Anoniem zei

Heel veel plezier Dorry!

Groetjes,
Annie.

Gerda zei

Wat een leuke spulletjes!!! Die kerkjes ..Waauw..;0))
Mooie blokken..en veel plezier in Kent en Houston..( bofferd..;0)..)
Fijne dag

quiltingmieke zei

piep

heel lekker hoor,
maar als je nu de pompoen in stukken snijd met schil en pitten en al en de kruiden erop doet en dan besprenkelen met olijfolie en 45min in een oven van 180graden bakt, dan zijn ze nog lekkerder

knuf quilting(culi)mieke