zondag 10 december 2017

Deel 3 van de Merry Christmas Reindeer Quilt


Goedemorgen  vanuit de witte besneeuwde wereld in Overloon. Ik geloof dat vandaag iedereen een pak sneeuw krijgt, tijdelijk of niet, geniet ervan! Misschien ben ik wel de grootste fan van sneeuw, stond echt te juichen.  Maar nu waar jullie allemaal op zitten te wachten, want wat beter te doen dan lekker een dagje met je lapjes in de weer?  Blok 3; de kerstboom en die maak je TWEE keer.

 


Je krijgt de helft van de boom, het midden is de vouw. Zie je het? En wederom 4 hokjes is 1 INCH!
 Alle pakketten voor de Merry Christmas Reindeer quilt zijn op. Maar we maken weer nieuwe! Hij staat in de webshop, kun je zo afrekenen en dan stuur ik hem op. klik maar HIER om te bestellen.

 In de woonkamer staat de boom perfect tegen de achtergrond van de wit besneeuwde tuin. Een witte kerst voor het kerst is. Maar ik geniet er zowieso van!
Mijn natte sjaal hang ik even te drogen op de Aga. Ik had hem kundig om mijn hoofd gedrapeerd omdat ik net van de kapper in de auto wilde stappen. Mijn pas gekapte coiffure moest natuurlijk niet geruineerd worden! De gezellige letterlichtjes doen het goed bij de cursisten. Afgelopen vrijdag bij de workshop van Janine moest ik het alsmaar uitleggen waar ik ze vandaan heb. Nou, ik zeg het hier ook maar: van de HEMA. De good old HEMA. Je koopt ze per letter dus je kunt elke tekst maken die je maar wil. In Aga land zijn ze een regelrechte hit, iedereen wil ' AGA' boven zijn fornuisje hebben hahaha.

 Maar verder waren ze heel ijverig hoor! Kijk maar, een tafel vol....
 En eerst was het nog groen buiten...zie je wel?
 Coby en Nicolette kijken al verwachtingsvol (of was het angstig voor de komende sneeuw?)
Met daglichten zie je alles veel beter, handig zijn ze he. We verkopen ze in de winkel. 
Met de lunch lag er al een laagje wit...(en smullen dat ze konden!) ((Lianne schiet nog even een plaatje,)) En toen kwamen voorzichtig de schrikachtige blikken: "hoeveel slaapplekken heb je?" Genoeg dames, we leggen de zolder vol met matrassen onder de nokjes van het huis. Gelukkig waren de wegen schoon tegen de tijd dat iedereen huiswaarts ging.

 Maar 's avonds (toen wij zelf pakjesavond hadden) moest ik eerst nog wat kindertjes ophalen zo hier en daar, en we waren blij dat we thuis waren.Wat een sneeuwstorm raakten we in verzeild! Hier in het buitengebied wordt niet zo goed gestrooid, maar ik rij overal. En het was zo mooi. De gevel van mijn winkel zag er allerschattigst uit! Ultiem kerstplaatje.
 Later op de avond was het pak nog dikker. Zie je mijn voetstappen?
Dikke sneeuwranden op de gevel. Als dat geen kerst is......

Happy Christmas,

Dorry

4 opmerkingen:

Marian zei

Het ziet er prachtig bij je uit, hier nog steeds geen sneeuw, wel regen. Dank je wel voor het patroon.

Anoniem zei

Net een sprookje bij jou...ik ben verliefd op jouw keuken. Gr. Hélène

Patricia van Tuyl zei

Wat een gezellig sfeertje bij jou zo , zowel binnen als buiten. ik geniet van je plaatjes

quiltlodge gerda zei

Ooooh heerlijk!!!! Hier wel gesneeuwd maar niets dat bleef liggen 😢😢😢
Dus geniet ik wel een beetje mee met jou. Okay?
Aan de andere kant komen hier straks drie heerlijkheidjes met hun papa en mama bij ons eten omdat hun keuken gister eruit gesloopt is om plaats te maken voor een hele mooie nieuwe. Maar die komt pas over 1,5 week en dus komen ze gezellig vaak bij ons eten maar... dan moet er natuurlijk geen dik pak sneeuw op ons weggetje langs de dijk liggen. (Ook in dit buitengebied wordt niet als eerste gestrooid. 🙃)
Groetjes