zaterdag 23 december 2017

en toen was het kerstmis......de finale van de Merry Christmas Reindeer quilt


Daar is hij dan, het allerlaatste patroon van de Merry Christmas Reindeer quilt! Wat was het leuk om dit voor jullie te doen, velen hebben hem alvast opgeslagen voor volgend jaar. Het is nooit een verkeerd moment om een kerstquilt te maken! Je maakt de rand door eerst 10 sterren te maken.

Daarvoor gebruik je dit patroon, je weet het ondertussen wel he, zelf tekenen op inch papier. Een hokje is een 1/4 inch en er staat een controle vierkantje bij van 1 inch x 1 inch. Maak de sterren daarna aan elkaar met stroken achtergrondstof. 

Boven en onderaan de quilt: 13 1/2 inch x 6 inch (snij 4 stroken van 13 1/2 inch x 6 inch achtergrondstof)

Links en rechts aan de quilt: bovenaan 2 maal 12 inch x 6 inch (links en rechts van het kapstokje) en dan 4 maal 13 1/2 inch x 6 inch (links en rechts van de kerstboompjes en rood witte sterren)

Deze stroken zijn bij uitstek geschikt om een beetje te smokkelen met de maten. Je maakt ze gewoon zo groot als nodig is. Het is jouw quilt! Ben gewoon dol op 'smokkelzones' in een quilt. 

KLAAR!

Hang de top op aan een kast, met wat zware potten met kaarsen erin, of een stapeltje boeken, dan kun je de hele kerst genieten van het resultaat.

Heb je de smaak te pakken gekregen? Dan starten we in t nieuwe jaar een nieuwe BOM! Elke maand, gedurende 16 maanden ontvang je de stofpakketjes thuis of op de bee voor het maken van deze quilt!

 Je start met het boek Scrapvalley van Yoko Saito waar het patroon in staat. (€ 34,-), en de maandpakketjes kosten € 17,- per maand!
 Het lijkt heel ingewikkeld, maar ik kan je verzekeren dat als je de basis patchwork beginselen onder de knie hebt, dat je dan al mee kunt doen. Eerst maak je het middenstuk en die zet je aan elkaar (hierboven moest ik nog 1 stukje)....
 Dan komt de rand met de sterren op de hoek, en de blokken in de rand....(dat hoort nog bij deel 16)
 Kijk dit zijn de 16 delen, mooi stuk voor stuk uitgesplitst in hapklare brokjes uh blokjes.....
Tadaa, zover ben ik, nou WIJ....want deze quilt heb ik gemaakt met een groepje lieve quilters die allemaal een deel hebben gemaakt! Soms heb je deze Yoko's gewoon nodig las ik laatst ergens :-)

We starten op donderdag 18 januari, dus schrijf je snel in! En de bee is heel praktisch op donderdagavond telkens en begint om 19.30 uur. (maar we sturen het ook op, en je mag ook af en toe komen...)
 De winkel is uitgezonderd 1e en 2e kerstdag en nieuwjaarsdag gewoon geopend! Wat een leuk idee om een dagje te komen als je vrij hebt. Het Dotty team staat al op de uitkijk!
 Wij proosten hier ondertussen met antieke glaasjes uit de jaren '30 die alleen met kerst uit de kast komen...
En maken cranberry saus.....of is het sauce....
Bij de boom....
 Van helemaal uit de USA kwam deze needleroll, speciaal gemaakt voor mij...
 ...omdat ik meedeed aan een Secret Santa Give Away via Instagram....
En de lang verwachte quilt waar iedereen het over heeft, daar gaan we weer een nieuwe BOM mee organiseren! We starten vrijdag 23 februari met het eerste blok; linksboven, de ster met het sneeuwmannetje. Heb je zin om mee te doen? Geef je dan snel op: welkom@quilt-it.nl.
Kosten zijn € 30,- voor elke maand een nederlands patroon en stof in je brievenbus of op de bee!

Zo, nu lekker genieten met iedereen die je lief is.

Merry merry,

a very happy christmas to you and yours,

Dorry

6 opmerkingen:

tiny zei

Je begint met hele mooie Bom's , ga eens even op je site kijken. Je Kerstquilt is heel mooi geworden en op tijd af. Hele fijne Kerstdagen en een gezond creatief en gelukkig 2018. Groeten Tiny

Marian zei

Dank je wel voor het leuke patroon. Ik ben nog niet begonnen, maar heb het opgeslagen voor later. En wanneer ik begonnen ben, show ik het natuurlijk even. Fijne feestdagen.

Dorothy zei


I have Yoko's book and have been wanting to make this quilt. I will enjoy the photos you put up on your blog as it is made through the year and may find time in 2018 to get started.

Anoniem zei

BUENAS TARDES,

ME GUSTARIA PARTICIPAR EN EL NUEVO BOM QUE COMENZARÁ EL PROXIMO 23 DE FEBRERO DE 2018. QUE HE DE HACER PARA CONSEGUIR LOS PATRONES(NO LAS TELAS).

CARMEN SANCHEZ (MADRID - ESPAÑA)

Quilt it and Dotty www.quilt-it.nl zei

Dear Carmen,

Please send an email to welkom@quilt-it.nl for the new BOM!

Dorry

Patricia Kockelkoren zei

Dag Dorry,
wat laat je leuke nieuwe ideeen zien !
Nog een Fijn 2018.
Vriendelijke groet, Patricia