zondag 26 september 2010

Santa Claus is coming


O jongens, is ze niet goed bij d'r hoofd? Santa Claus is coming....
Ik bedoel natuurlijk dat geweldige project 'Stitching for Christmas'! Je kunt de patronen vanaf 1 oktober elke week GRATIS downloaden. Als je het leuk vind, kun je je aanmelden voor de webring, dan kun je je vorderingen laten zien op je eigen weblog. (die button hier links) Ook zonder weblog kun je prima meedoen. Het enige wat je nodig hebt voor mijn blok is:

* een lapje stof waar je je stitchery op maakt van 8 inch x 8 inch
* borduurgaren; ik heb Venne Colcoton 34/2 gebruikt. Je weet wel van die heerlijke klosjes met borduurgaren wat je niet hoeft te splitsen! In de kleuren, rood, groen en zwart.
* borduurnaaldjes met een spitse punt
* eventueel een lapje plakbatist zodat je draadjes niet doorschijnen(op de achterkant van je lapje strijken voor je begint te stitchen!

Hier een kleine sneak preview...

O, je ziet echt niks he, nog even jezelf bedwingen....

Telkens als er een nieuw blok is, kun je bij één van de deelnemers zien waar het blok te downloaden is. Maar hier zie je waar je het kunt vinden:

1 oktober, Ellen

8 oktober, Jacqueline

15 oktober, ik zei de gek

22 oktober, Supergoof

29 oktober, Gerda

5 november, Joke

12 november, Barbara

19 november, Sandra

26 november, Janine


Maar nu wil ik jullie nog even iets anders laten zien. Ik ben begonnen aan het middenstuk van de Fairhaven, en heb daar iets geweldigs gebruikt; Roxanne Basting Glue! Ideaal als tijdelijke lijm ipv spelden. Zo kun je alle stukjes op z'n plaats houden en je werk overal mee naar toe nemen.

Je brengt een klein druppeltje aan op de achterkant van je te appliceren onderdeel, liever niet in de rijgdraad, anders is de rijgdraad er lastiger uit te krijgen (trouwens zo opgelost door het werk even vochtig te maken)

Even aandrukken (pad it down noemen de engelsen dat, vind ik zo mooi klinken) en na enkele minuten is de lijm droog en valt je stukje er niet meer af! De lijm gaat eruit als je het nat maakt, of later bij het wassen. Je ziet er niets van! En ik rijg eigenlijk nooit stukjes, ben meer van het needle-turn, maar deze blaadjes moesten allemaal precies recht zitten dus, effe rijgen! Een flesje kost 6 euro en het kan door de brievenbus voor 2,20 euro.

Zo, nu zien jullie ook wat ik gedaan heb vorig weekend in plaats van Sainte Marie; heerlijk zitten patchen! Door José's voet konden we niet gaan, maar het was net een vrij weekend. Heerlijk. Met haar voet schiet het al op, ze heeft al loopgips, en rent hier alweer rond. (is toch een rare manier om een dagje vrij te vragen hihi)

Happy quilting!

Dorry

4 opmerkingen:

Lee Prairie Designs zei

Thank you so much for the information regarding your designers patterns. I just downloaded Ellies Autumn Kitty door hanger and I am going in my sewing room right now to play!!

Hope you are having a wonderful weekend ---it is a beautiful day in Des Moines, Iowa and I have our windows open! Yipee, Carolyn

Miranda zei

Heerlijke lijm niet! Verkoop je hem ook in het winkeltje? Moet ik gauw weer eens langkomen. Groetjes

Els zei

Wat een leuk idee Dorry, ik wacht 1 oktober met spanning af...

Inge Slaats zei

Lijkt me dus ook weer leuk, die Stitching for Christmas, maar wanneer moet ik die blokken dan maken, zucht...... Ik denk er nog maar eventjes over....