vrijdag 30 september 2011

Echt veel te veel te vertellen in de zomerhitte van eind september

Zo, waar ga ik nu beginnen. Bij Dorien's Poezieplaatjesquilt natuurlijk! Want afgelopen woensdag was daar de start van. Het begon redelijk druk, en de deelnemers luisterden ademloos.
Dorien legde alles rustig uit en vertelde honderduit over deze snoezige quilt vol techniekjes.
Van de Borderie Perse en de yoyo's...
En de malletjes die gebruikt gaan worden tot de handige foefjes om hem zo mooi te krijgen.
'En hoeveel blokken maak je dan elke maand? ' Nou, 10 stuks. En dan heb je die techniek echt wel onder de knie! (je kunt nog steeds mee doen, want we hebben extra ruimte gemaakt) KLIK
Ondertussen kwam er nog een prachtige quilt binnengewandeld, met maakster natuurlijk !
Uit het boek 'When the Cold Wind Blows' van Blackbird design.
En dat boek is onze bestseller, en staat nog voor je klaar in de webshop. KLIK
We konden het niet geloven, maar de Poezieplaatjes BOM deelnemers bléven binnenstromen. Als haringen in de ton zaten ze. En gezellig dat het was! Mocht je als PoezieplaatjesBOM-deelnemer (ook wel gekscherend Poes genoemd) ook naar de maandelijkse bee willen komen, geef je dan even op. Dan kan ik je vertellen of er nog poezenmandjes over zijn.
Snapt jullie lijf er ook al niks meer van? Je hoofd in de herfst, de modewinkels vol met dikke truien en bontlaarzen en wij? Wij blazen het stof van onze BBQ en maken nog maar eens gebruik van dit schitterende nazomer weer. Indian Summer ten top!
Eén van de favoriete bijgerechtjes van de kinderen zijn 'Spaanse broodjes' . ik heb ze zo genoemd omdat het lijkt op wat je in Spanje krijgt als tapas. Je kunt hiervoor perfect oude sneetjes stokbrood gebruiken. Ik gooi die dan ook nooit weg na een feestje of etentje. Ik stop ze gesneden en wel in een diepvrieszak en haal uit de vriezer wat ik nodig heb. O, en dan nu de bereiding. Je neemt een koekenpan (is het nu koekenpan of koekepan? Je kunt er meerdere koeken in maken, maar toch maar telkens één...) en een flinke scheut olijfolie. Laat de olie heet worden en leg de sneetjes in de pan. Keer ze om zodra ze bruin en krokant zijn geworden aan één zijde en als ook andere kant dezelfde kleur heeft mik je ze in een schaaltje met keukenpapier. Doorbakken tot het brood op is. Nu neem je een rijpe tomaat en snijdt die doormidden en je maakt een dikke teen knoflook schoon en legt die bij de tomaat in het schaaltje.
Zo, nu neem je een stokbroodje, wrijft er met het teentje knoflook over (veel of weinig, wat je wil) en dan met de gesneden zijde van de tomaat en als laatste druppel je er wat van je allerbeste olijfolie overheen. En dan HAP in je mond. Vurrukkulluk! Als het aan de jongste ligt, dan eet ze de hele maaltijd alleen maar dit.
Houdt hier wel eens op, is het wel eens rustig? Nee hihihihi. Ook deze week, donderdag, was het de In My Garden en Judith liet trots haar voortgang zien, geweldig toch?
Dit zijn Daantjes slakken, ooit hoop ik dat mijn hoofd ook zo relaxed is als het leven van deze beestjes. Rustig, easy.... Maar nu dus even niet.
In een sneltreinvaart heb ik deze pakketjes gesneden en gevouwen. Maand 7 is het alweer. Trouwens bij haar kun je kijken hoe maand 7 er uit ziet. Alle blokken, maand 1 t/m 8 zijn trouwens op dit moment te bewonderen bij Quilt it & Dotty in de winkel. Ongeloofelijk, maar na maand 9 is het alweer voorbij!
Op vrijdag (vandaag terwijl ik dit schrijf) liep Greetje, de schoonzus van ons aller Gert  in de winkel. Ze liet me haar vorderingen van de Quiltersquilt zien, een ontwerp van Barbara die in Zweden ook flink bezig is.
En toen vertelde ze me dat ze pas een paar maanden bezig is!
Ze vond het zo leuk, en het gaat zo snel dat ze dus nog een projectje was gestart. Tsss, nou ja zeg! Geboren talent zou ik zeggen!
En terwijl Gerts schoonzus stond te smullen van de lapjes en allemaal oude blauwtjes uitzocht, waren in de workshop de Camelot deelnemers al verzameld. Nou ja, lang niet allemaal hoor, slechts 12%, want de rest laat het opsturen ivm de afstand. Ris knipt al lustig in de lapjes....
En de rest is braaf bezig de malletjes over te trekken. Onder het genot van koffie, thee en een koekje. Waarvan Susanne weer zei dat ik die in dit huis niet teveel moest eten, anders kon ik nergens meer door! Nou ja, ik zal er aan denken. :-)
Dit is het blok van maand 1. Als je meedoet is het misschien handig om de foto van het blok uit te printen en bij je stofpakketje te stoppen wat je ontvangt. Dan kun je nog altijd terugvinden waar welk lapje gaat.

Mooie lapjes, om te kwijlen zo antiekerig en schattig. En ook hier kun je nog aan meedoen. KLIK

Zo, na deze wervelwind aan woorden en foto's sluit ik af met een fijn weekend!!!

Happy quilting,

Dorry

ps. het klopt als je je af vroeg waarom je bij dit blogje eerst alleen maar foto's zag. Ik had te vroeg op 'publiceer' geklikt.

11 opmerkingen:

Gonny zei

Leuk hé? Nieuw speelgoedje (lees camara) uitproberen.
Het ziet er allemaal gezellig en lekker uit. Mooie werkstukken/kleuren.......

Quilt it and Dotty www.quilt-it.nl zei

ik drukte te snel op publiceer, ik heb er nu wat verhaaltjes bij geschreven!

GREETJEXX zei

Het was vandaag natuurlijk weer erg gezellig in de winkel. Ben de ouwe blauwe lapjes al aan het knippen enne mijn naam is Greetje(schoonzus Gert). Heel fijn weekend en bedankt dat je mijn werkje hebt laten zien!!

Willeke zei

Wat veel moois laat je weer zien!
Duimen maar dat de post het 1e Camelotblok morgen al bezorgt. Ik hoop er de volgende maand wel bij te kunnen zijn.

Quilt it and Dotty www.quilt-it.nl zei

@Greetje, ik heb je naam er bij gezet!

Gert zei

Ik had de posting al gezien zonder tekst en dacht: he, wat een bekende quilt! Je ziet het: het zit in de familie ^_^ Leuk, al die foto's. Fijn weekend en geniet van het weer.

Anita - Vlijtige Handjes zei

Het was ook heel gezellig. Volgende keer blijven we quilten Dorien ^_^
Fijn weekend.

Supergoof zei

Het ziet er ontzettend mooi en gezellig uit!
Prachtige foto's!
:o)

Jeanneke zei

Ha, ha, die cursusruimte ziet er door die nieuwe camera ineens veel groter uit... wel gezellig, hoor.

Anoniem zei

Great pictures Dorry! Your shop is wonderful! We also put a baguette on the BBQ!!!!!

Shirley zei

och wat ziet dat er allemaal gezellig uit, en die slakjes, zo schattig! Ik ga wat drinken, heb er een droge mond van gekregen!