vrijdag 16 september 2011

Even bijkletsen na de AT in Leiden Zo, dat was weer even geleden. Na een leuke tijd in Leiden op de AT en weer geweldig verwend bij Karin van de Hertog Inn, wil ik jullie weer even bijpraten over wat er hier in Tilburg allemaal gebeurt. Ten eerste hierboven de blokken van de ASB. En ja, ik weet het,  mijn ondergrondlapjes zijn veel te groot, wordt nog bijgeknipt. Maar ik maakte ze toen ergens toen er geen liniaaltje te bekennen was in de buurt.
 Hier is nog een blokje van Lizzy's Sampler. het leek klein, maar ik begon 's avonds met knippen en de volgende morgen was ie af. En ik heb ook nog heerlijk geslapen tussendoor!
 In Leiden genoten we volop van allerlei lekkere dingen; hier een assortiment groentesticks met diverse dips en crèmes. Jumjum :-) Dorien kijkt verlekkerd naar haar salade met aubergine en een heleboel meer. Ik weet het gewoon niet meer!
 Tussen de bedrijven door maakte ik ook nog de border aan de Pockets of Posies. Die lag al een jaar. Wat zeg ik? Meer dan een jaar! En dan nu sandwichen en quilten. Ik heb mijn featherweightje al klaar staan om de achterkant in elkaar te naaien.
 Blok 8 van de Mysteriequilt Veronique & Jules was afgelopen week en er wordt een grote ster gemaakt en een bloemenvaas met huizen op bloemenstelen!
En dan eindelijk het ALLERLAATSTE Kalenderblok van afgelopen vrijdag. Morgen ligt het in de bus, want door de beursdrukte was het nog niet afgekomen. Ik krijg nog steeds veel vraag naar deze BOM van 12 maand-thema blokken in antieke/primitieve stijl. Lekker veel plakken met vliesofix en een draadje hier en daar om het vast te zetten en te borduren. Deze dames hoor je gewoon gezellig kletsen. Als het me lukt ga ik de hele patronenset uitbrengen zodat ie in één keer te koop is. Kun je zelf aan de slag met lapjes uit je voorraad.

Hier nog een bloem aan de aubergineplant. Door de koude zomer is ie veel te laat. Nu moet de bloem nog bevrucht worden en dan uitgroeien tot een aubergine, maar daar is zo half september veel te weinig  tijd meer voor. Tenzij we een warme nazomer krijgen. Iemand een tip hoe ik nog een aubergine kan krijgen?

Nu moet ik jullie nog even iets anders vertellen. Ik quilt echt overal,  soms brei ik en ook dat gaat overal naar toe. Als ik vertel dat ik altijd een werkje meeneem naar een verjaardag, dan kijken ze me altijd heel verbaasd aan. Niet dat ik moet werken, maar ik vind het zo leuk! En al kletsend en drinkend maak ik heel wat steken. En zo krijg ik alles op termijn zo'n beetje af. Nu is mijn oudste onder behandeling bij de orthodontist waar ik 2 jaar geleden ook behandeld ben geweest. Een schat van een man. En ook daar neem ik altijd iets mee om te doen. Je moet immers vaak wachten. En nu mijn dochter behandeld wordt, chauffeer ik alleen maar. Dus genoeg tijd voor wat steken hier en daar. Gisteren was ik dus weer bij de ortho en breide aan mijn wokkelsjaal die ik in Leiden gestart was na het bezoek aan de wolwinkel Ribbels.  Op de foto hierboven zie je hoe hij er na 1 1/2 bol wol uitziet. Mijn ortho heeft een praktijk met vele behandelstoelen en allemaal ortho-assistentes daarachter. Dat moet me een gekakkel zijn!De ortho is de enige man en af toe vraag ik dan ook aan hem hoe het is met z'n kippenhok (en dat bedoel ik heel eerbiedig hoor). Die assistentes zijn goed in klein friemelwerk door het werk aan de vele beugels. En daardoor is het ook niet zo raar dat velen ook erg creatief zijn. Nu, de wokkelsjaal. Die was ik dus aan het breien en direct kwam er al een assistente op me af wat ik nu weer aan het maken was en hoe ik die draai er in kreeg. En later was er weer iemand die er om vroeg. Dus heb ik de instructie maar even gemaild. En nu hoor ik dat er geen patiënt meer behandeld wordt, want iedereen heeft de breipennen ter hand genomen. Hahaha. Mijn welgemeende excuses aan alle Tilburgse beugelbekkies en aan mijn ortho. Er wordt even niet meer behandeld. Weet je, ik brei gewoon ook een wokkelsjaal voor hem.
Happy Quilting! and knitting.....

Dorry

7 opmerkingen:

Inge zei

Gave sjaal, Dorry! Wil ik ook wel, wokkels breien is veel beter dan wokkels snaaien.....

Groetjes en fijn weekend!
Inge

Shirley zei

Oei, arme beugelbekkies. Leuke blokjes laat je zien, je doet het er toch allemaal maar zo bij, tussen de soep en de aardappelen in, wat voel ik me dan lui! Hah, ik heb een pompoen die ook nu pas het bloemenlicht ziet, dat wordt niks meer van 't jaar. Courgettes, sla nu je slag in de supermarkt of bij het boertje, want van dat plantje, helaas.

supergoof zei

Ben net thuis van m'n werk, doe de voordeur open van het nieuwe oude huis, en wat ligt er op de deurmat te zwaaien?
Het septemberkalenderblok, Dankjewel!
:o)
En wat zijn het weer veel verschillende, leuke en lieve stofjes, een feestje!

Anita - Vlijtige Handjes zei

Stille hardwerkende genieters met al dat lekkers!! Zo'n wokkeltje wil ik ook wel want van die andere wordt ik en ballonnetje. Mag ik om dat mailtje vragen?
Groetjes Anita

Anoniem zei

Die sjaal.......ben ik helemaal weg van,mag ik ook om dat mailtje vragen?

Fijn weekend,groetjes,Martine

mieke zei

Als je dan toch aan het mailen bent, mag je mij gelijk ook mailen.
Het is een hele leuke sjaal, leuk voor mijn kleindochter.
grtjs Mieke

Anoniem zei

Wat ben je weer lekker druk in de weer met allerlei dingen. Mooie bloem heeft die courgette, maar ik vermoed dat je inderdaad beter in de winkel courgettes kan gaan kopen dit jaar.
Mocht je nog tijd vinden om me je wokkel te mailen, dan houd ik me van harte aanbevolen.
groetjes,
Marjo