dinsdag 6 september 2011

Nieuwe BOM: Lizzy s Sampler

Lizzy's Sampler

 Vanaf vandaag zal ik jullie telkens vertellen over de nieuwe BOM's die we weer bij Quilt it & Dotty hebben. Als eerste aan de beurt is de Lizzy's Sampler. Een geweldige quilt die met recht de opvolger van de Dear Jane en de Nearly Insane genoemd kan worden. Maar, dan met minder blokken! Deze quilt heeft 72 blokken van 5 1/2 inch x 5 1/2 inch. De kleurstelling van de foto hierboven is afgeleid van de originele antieke quilt, die was samengesteld in de kleuren double pink, zwarte, kerstgroen en geel. Wij hebben de quilt qua kleuren aangepast zodat ie meer in de Dotty stijl past;  antiek blauw, rood, beige en bruin. Kijk maar eens naar de foto hieronder.
Blokken Lizzy's Sampler
Hier zie je de eerste 3 blokken.Je ontvangt 6 blokken per maand; de patronen en alle stoffen. De patronen zijn gemaakt op de Dear Jane-manier; een getekend blok waar je zelf je mallen van kunt maken. Dus een perfecte quilt om met de hand te maken! Je kunt kiezen uit twee varianten:


Afmeting zonder border 198 cm x 231 cm   
12 x € 26 
OF

Met border 264 cm x 297 cm
16 x € 26

Je kunt na 12 maanden ook altijd nog kiezen om alsnog de border te ontvangen; je verlengt je abonnement dan gewoon met 4 maanden.
stoffen en kleuren Lizzy's Sampler
Dit zijn de stoffen en kleuren waar we mee gaan werken. Je ontvangt heel veel verschillende stoffen gedurende de BOM, want dit is slechts een sfeerimpressie! Meedoen aan Lizzy's Sampler is een heel voordelige manier om zo'n grote quilt te maken, omdat je telkens de juiste hoeveelheid stof ontvangt voor het maken van de blokken.
Startdatum vrijdag 23 September. Er hoort ook een Bee bij; die is telkens op vrijdag van 10.00-12.30 uur. Voor alle data kun je HIER kijken. De Bee is gratis, je ontvangt dan als eerste het pakketje, kunt de te maken blokken van dichtbij bekijken, andere Lizzy-maaksters ontmoeten en vragen stellen. Mocht je niet kunnen komen, dan ontvang je het pakketje automatisch met de post zonder extra kosten.
Op de Algemene Tentoonstelling in Leiden, vrijdag-zaterdag-zondag heb ik de blokken bij me en kun je ze van dichtbij bekijken.

Als je je in wil schrijven voor deze BOM, klik dan HIER. Je ontvangt dan voor de start van de BOM een inschrijfformulier en een machtigingskaart voor de betaling. Buitenlandse deelnemers betalen per terugkerende betaling van Paypal OF het gehele bedrag vooruit. (dat laatste kan uiteraard voor iedereen)

Schrijf je snel in, want het loopt al storm!

Happy Quilting,

Dorry
ps. op mijn facebook pagina heb ik gisteren de winnaar bekend gemaakt van de facebook give away!

2 opmerkingen:

Shirley zei

Wat een beeldige quilt, je hebt het weer geflikt! Als het effe meezit, kom ik later op de middag even langs.

Laura Strating-Janssens zei

Wat grappig Dorry: wij maken de quilt van Barbara's moeder Fanny! De echte quilt hing een jaartje geleden in het Quilt and Textile Museum in Lancaster en zijn beide ook gepubliceerd in QuiltMania 78. Weet je dat er over jouw Sampler ook een weblog wordt bijgehouden met kleuren, maten en snijdschema's: zo ontzettend leuk elke keer! Samplers, oneindig gewoon! Heel veel plezier op je club hiervan!